Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Uppdatera dina uppgifter för Excelbrevet? Klicka här

Börja prenumerera på Excelbrevet? Klicka här

Riskera inte att Excelbrevet hamnar i Skräpkorgen (Junk).
Lägg till följande adress i listan bland betrodda användare: tobias@infocell.se

EXCELBREVET NR 6 2018


Hej !

Hoppas du haft en skön sommar och varmt välkommen till en ny termin med nya Excelbrev. Själva har vi försökt att njuta av rutnätsfri semester, men också hunnit med att jobba hårt med nya e-kurser. Nu lanserar vi e-kursen Office 365 online (se nedan) och i nästa Excelbrev vågar jag utlova ytterligare två e-kurslanseringar :-)

Prova gärna vår nya gratiskurs där du kan se några kursavsnitt från varje e-kurs och utvärdera själv.

Exceltipset denna gång: Två av tipsen hanterar samma sak...fast i Excel respektive Power Query :-)
Därefter ett datumtips och ett bra kortkommando för funktionsarbete. Denna gång blir det två "icke-Exceltips" som grädde på moset.

Robert, Tobias och Anna-Karin
Robert, Tobias & Anna-Karin i mässmontern på Kommek i Malmö

Excella lugnt!

Tobias Ljung - tobias@infocell.se - 0522-50 60 08
Anna-Karin Petrusson - anna-karin.petrusson@infocell.se
Robert Larsson - robert.larsson@infocell.se


Ny kurs: Office 365 online

Fler och fler organisationer använder Office 365. Nu lanserar vi e-kursen Office 365 online för att möta utbildningsbehovet hos våra kunder. Kursen kan köpas separat, men ingår även i vårt e-kurspaket Officepaketet.

I kursen Office 365 online lär du dig hantera de olika program och appar som finns i Office 365. Kursen innehåller avsnitt om onlineversionerna av Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook och Word samt program som t.ex. OneDrive, SharePoint online, Teams, Yammer, Skype, Forms, Grupper, Planner, To-Do, Delve och Sway. Du får tillgång till både pedagogiska videofilmer och digital kurslitteratur, vilket gör att du själv kan välja om du vill se videofilmer eller läsa dig till dina kunskaper i Office 365. Testa sedan dina kunskaper med frågetester och erhåll ett kursdiplom.

Mer information och detaljerat kursinnehåll hittar du på www.officekurs.se.

Kontakta oss gärna om ni har frågor eller funderingar hur våra e-kurser passar er organisation.


Ny Gratiskurs!

Prova på vår e-Learning helt kostnadsfritt! I Gratiskurs får du en känsla för hur tjänsten fungerar. Gratiskursen innehåller några kursavsnitt från alla våra e-kurser. Trots att gratiskursen har ca 4 h speltid + digital kurslitteratur, är detta bara är en liten del av det totala innehållet i kurserna.

Klicka här för att prova


Vinnarna från Kommek 2018

Tack alla ni som besökte vår mässmonter på Kommek. Många trevliga Excelsamtal med nya och gamla bekantskaper!

Längsta strået i vår montertävling drog Keijo Tossavainen från Borås stad - en iPad är på väg. 2:a priserna gick till Anna Westerlund, Umeå kommun och Carina Andersson, Jönköpings kommun. Valda vinster var e-kurspaketen Powerpaketet respektive Excelpaketet. Till Marie Ahonen, Olofströms kommun väntar ett exemplar av Excelhandboken.

Stort GRATTIS, och vi önskar att ni använder vinsterna rejält :-)


Nyp sista platserna på första höstkursen!

Nu kör vi igång höstkurserna och inleder med vår mest populära kurs Excel för Ekonomer 24-25 sep i Stockholm City. Två dagar fyllda med Excelgodis som snabbt ger dig pay-back med ökad effektivitet och bättre struktur i ditt arbete.

Hela kursutbudet ser du på www.infocell.se

Ingår också: e-Learning Excelpaketet, Excelhandboken, digitalt material, massor av kursfiler med facit.

Läs mer och boka

Sortera flera nivåer i Excel

För att få en förfinad sortering kan man sortera på flera kolumner samtidigt. Man sorterar då kolumnerna i en bestämd ordning, eller nivåer som det heter i Excel. Detta är speciellt användbart om man har en kolumn där samma element förekommer flera gånger upprepat. Då kan man välja en annan kolumn som sortering i andra hand och så vidare tills man fått den sortering man vill ha.

Läs hela tipset här


Sortera flera nivåer i Power Query

Power Query sorterar kolumner på ett annat sätt än Excel. Själv gillar jag sorteringsfunktionaliteten i Power Query bättre än den i Excel. Man kan säga att det är lättare att sortera i flera nivåer i Power Query. Å andra sidan är det ovant när man är van hur sortering fungerar i Excel. I detta tipset ser du hur sorteringen fungerar i Power Query.

Läs hela tipset här


Kurskatalog 2018

Vill du förkovra dig ytterligare i Excel och Office, så har du hela vårt utbud i kurskatalogen. Ladda ner kurskatalogen genom att klicka på bilden intill. Där kan du läsa om våra öppna kurser, anpassade kurser, webbaserade kurser och övriga tjänster.

www.infocell.se = lärarledda kurser

www.officekurs.se = e-kurser

Anmälan gör du enkelt på hemsidorna.

Se till att säkra din plats i tid. Läs mer och boka på www.infocell.se

Osäker på vilken kurs som är rätt för dig? Kontakta oss så guidar vi dig rätt.

Excel Grundkurs | Excel för Självlärda | Excel för Ekonomer | Excel Pivottabeller | Excel Avancerad | VBA & Makron | Power Pivot & Power BI | Effektivitet i Outlook & OneNote | Jobba smartare i Office

Alla kurser kan hållas som anpassade kurser ute hos kunden eller anpassas vid behov. E-Learning ingår alltid. Hör av dig så hjälper vi dig till rätt kurs.


Håll koll på utgångsdatum

Om du behöver hålla koll på utgångsdatum i Excel (t ex för licenser/avtal som måste förnyas eller sägas upp), så kan en Exceltabell vara en bra hjälp. Här följer några steg som man kan använda som en enkel mall för att kunna sätta upp just en kom-i-håg lista för utgångsdatum. Här kommer användas lite olika verktyg för att smidigt och tydligt skapa listan.

Läs hela tipset här

Öppna funktionsdialogen

Skriver du dina funktioner direkt in i cellerna eller använder du dialogrutan Funktionsargument? Själv använder jag båda tillvägagångssätten vid olika tillfällen. Ett snabbt sätt att öppna dialogrutan är att klicka Shift+F3 (formelcellen markerad). Andra sätt är någon av de två fx-knapparna.

Anpassa påminnelse i Outlook

Om du behöver komma ihåg eller följa upp ett e-postmeddelande kan du markera ett meddelande med en Följ upp-flagga och få ett larm vid önskad tidpunkt. Det spelar heller ingen roll i vilken mapp meddelandet ligger :-)

Läs hela tipset här


Vi söker en utbildningssäljare!

Infocell växer kraftigt och rekryterar nu en utbildningssäljare. Du kommer till ett välmående bolag som drivs av ett gäng passionerade utbildare där du har goda utvecklingsmöjligheter.

Känner du någon som skulle passa som utbildningssäljare på Infocell? Klicka i så fall på länken nedan och skicka den vidare till rätt person.

Till annonsen


Horisontella linjer i Word

Om man vill dela av texter i Word med en linje så går det att göra väldigt snabbt och enkelt. Det finns olika typer av horisontella linjer man kan infoga genom att ange tre likadana tecken efter varandra och sedan trycka Enter.

Läs hela tipset här

Så funkar OM-funktionen

OM-funktionen i Excel (IF på engelska) är den vanligaste av de logiska funktionerna. Med OM-funktionen kan du styra så att speciella beräkningar eller resultat ska utföras när olika värden är uppfyllda.

Läs hela tipset


Länk till tidigare Excelbrev

Många av er läsare har efterfrågat länkar till tidigare Excelbrev. Nu har vi skapat en länk där du kan hitta Excelbrev från 2016 och framåt. (Många av tipsen från åren 2012-2015 ligger på excelbrevet.se).

Länk till tidigare Excelbrev

Ett tips kan dock vara att spara de Excelbrev du får i en separat mapp i Outlook, så har du dem snabbt tillgängliga. Hundratals tips ligger också ute på www.excelbrevet.se.


logga infocell

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!