En vecka kvar till programsläpp

Den 7 augusti presenteras programmet för den andra upplagan av Carl international Film Festival med festivalens nya tävlingsprogram, festivalgäster, unga talanger, utomhusbio och mycket mer. Carl International Film Festival 2018 arrangeras 24–29 augusti i Karlskrona.

Den 7 augusti är det programsläpp för Carl International Film Festival 2018! I år lanserar festivalen ett tävlingsprogram för ny långfilm från Östersjön, Baltic Sea Competition. Tio filmer med fokus på starkt berättande och filmiskt språk som går hand i hand med festivalens värderingar om öppenhet och frihet kommer att tävla om pris för Bästa regi och Bästa manus. Priserna består av 25 000 kronor vardera samt en exklusiv statyett. Under programsläppet presenterar vi hela tävlingssektionen, filmprogrammet, seminarium, utebio, festivalens talangdag och mycket mer! 


Programsläsning på Landbron

Vi välkomnar alla film- och festivalälskare till programsläpp och smygläsning den 7 augusti kl 17.30 på Landbron i Karlskrona, där vi presenterar festivalkatalogen för allmänheten. 

Biljetter släpps i samband med smygläsningen. 
Läs mer här.


Loving Vincent

Loving Vincent avslutar festivalen - mitt i Karlskrona centrum

Onsdagen 29 augusti avslutar vi såväl sommaren som festivalen med en mäktig utomhusvisning vid Stortorgets Spanska trappa. Vi presenterar den fantastiska Loving Vincent som också rundar av festivalens polska fokus. Filmen är regisserad av polska Dorotea Kobiela, utbildad i Warszawa och långfilmsdebuterar med detta filmkonstverk.

Sju års arbete med 65 000 oljemålade bildrutor av 150 konstnärer formar denna passionerade deckarberättelse om Vincent Van Goghs tragiska livsöde, i vad som kallats en av årtiondets bästa animerade filmer. Efter att Vincent avlidit i sviterna av ett självmordsförsök i den lilla franska staden Auvres, reser vännen Armand dit för att överräcka hans sista brev till Theo, brodern som nu också dött. Armand går snart upp i de mystiska händelserna kring Vincents död och börjar nysta ut vad som hände. Var det verkligen ett självmord? Med ett aldrig tidigare skådat filmhantverk levererar Loving Vincent ett myllrande sensuellt drama om en av tidernas största konstnärer. 


Ali Abbasis Gräns inviger festivalen

Ali Abbasis andra långfilm Gräns är en kärlekshistoria som rör sig i gränslandet mellan verkligheten och det övernaturliga. Filmen inviger festivalen 24 augusti på Karlskrona Konserthusteater och biljetter finns redan nu att köpa! Läs mer här

Missa inte att följa Carl på sociala medier

För att ta del av de senaste nyheterna och uppdateringarna kring Carl International Film Festival och Carl Film Forum missa inte att gilla oss på Facebook och följa vår officiella Instagram @carlfilmfestival! 


Carl International Film Festival
info@ciff.se
www.ciff.se
www.facebook.com/carlfilmfestival

Sent with Get a Newsletter
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!