Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Följ din dröm!

Nyhetsbrev september 2011

Women In Progress vill göra skillnad! Vår vision är att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att synliggöra, utveckla och tillvarata kvinnors kompetens i ledning och styrelser.

Vi tror att dessa områden kan förbättras avsevärt och vill göra en skillnad som märks. Women In Progress är en verksamhet inom managementbolaget Neld International Consulting AB. Vårt fokus är framgång genom mångfald. I bolaget ingår även bifirman Managing Cultural Differences.


Månadens Förebild: Linda Nordin Thorslund, Generalsekreterare Svenska FN-förbundet

Linda såg Margareta Neld på en föreläsning och tyckte att hon lät intressant och kunnig. Hon har därefter gått olika ledarprogram hos Women In Progress och är mycket nöjd med dem. ”Givande att träffa andra chefer och utbyta erfarenheter” säger hon.

Linda är ett levande exempel på hur viktigt det är att inte ge upp sina drömmar och att följa sin egen, inre övertygelse. Under studietiden drevs hon av en brinnande lust att jobba med internationella frågor, men kände ibland att det hade varit enklare att rikta in sig på andra branscher. Allt inledande slit gav till slut utdelning.

Idag har Linda bl a hunnit med att jobba på UD med Balkanfrågor, på FN i New York samt övervakat val i både Bosnien, Kroatien och Armenien. Innan sin nuvarande befattning har hon också varit biståndsansvarig för Mellanöstern och Afghanistan på Röda Korset. Hon tycker att det är en förmån och en rolig utmaning att få jobba i en ideell organisation. Hon pratar varmt om alla frivilliga insatser i FN-rörelsen och om alla duktiga och engagerade medarbetare.

Lindas ambition är att organisationen ska växa och höras ännu mer som konstruktiv aktör och hon drivs av en ständig vilja att förändra, förbättra och utveckla. Den fråga hon helst lyfter just nu är ”Skyldigheten att skydda” som handlar om människors säkerhet i förhållande till staters säkerhet. På frågan vad som är hennes största utmaning svarar Linda spontant att det nog måste vara hennes egen otålighet! Utöver det är det annars att nå ut till fler företag om samarbete, så att fler minor kan röjas och fler barn få skolmat.

När det gäller hennes position som första kvinna på denna tjänst menar hon att det är fler fördelar än nackdelar. Som kvinna får man t ex alltid tillgång till både männens och kvinnornas värld ute i världen. För att få ihop livet trycker hon avslutningsvis på vikten av att vara snäll mot sig själv och att ha intressen utanför jobbet.


Välkommen till följande kostnadsfria aktiviteter under oktober:
4/10 bjuds du som affärskvinna in till ett seminarium om VD-avtal. Läs mer här...
Tid: Tisdagen den 4 oktober kl. 16.30 – 19.00
Plats: Sten Sturegatan 12, Heden, Göteborg

11/10 bjuds du som VD, styrelseardförande/ledamot, valberedning eller ägare in till en seminarium- och nätverkseftermiddag under temat "Nyttan av professionellt styrelsearbete". Läs mer här...
Tid: Tisdagen den 11 oktober, kl 16.00-18.00
Plats: Advokatfirman Vinges kontor, Östergatan 30, Malmö

26/10 bjuds du som VD, styrelseordförande/ledamot, valberedning eller ägare in till matchningsevent där företag med behov av extern styrelsekompetens får möjlighet att öga mot öga träffa potentiella styrelseledamöter. Läs mer här...
Tid: Onsdagen den 26 oktober kl 17.00-19.30
Plats: Hellström Advokatbyrå, Kungsgatan 33, Stockholm

27/10 bjuds du som vill veta mer om Managing Cultural Differences in till ett frukostmöte där vi presenterar Conutry Navigator, ett webbaserat verktyg för förberedelse av arbete med andra affärskulturer. Läs mer här...
Tid: Torsdagen den 27 oktober, kl 08.00-09.15
Plats: Våra lokaler på Brunnsgatan 21, Stockholm

Styrelseutbildning
Båda våra styrelseutbildningar under hösten är fulltecknade - till och med överbokade - och just nu pågår Certifieringsutbildningen i Montenegro. Vi vill önska alla kvinnor som deltar ett stort lycka till och hoppas på mycket inspirerande dagar. Datum för nästa år är Certifieringsutbildningen, 18-20 april och "Från noll till börsen" 18-19 oktober, Båda äger rum i Stockholmsområdet.

I media
Margareta Neld har i tidningen EkonomiSverige skrivit en artikel om allas ansvar för mångfald i styrelser, läs hela artikeln här...

Nya Styrelseuppdrag
Grattis till Maria Johansson som blivit invald i styrelsen för Fredrika Bremer Förbundet

och Tuija Geelnard som blivit invald i styrelsen för Skolfoto Norden AB


Är du intresserad kan du här läsa mer om Coachande mentorskap, Lärande chefsnätverk eller Styrelseprogram eller kontakta oss!

Bästa hälsningar,

Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent


OrdFIX – för professionella texter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!