Cannesprisade Gräns inviger Carl International Film Festival 2018

Ali Abbasis Gräns inviger den andra upplagan av Carl International Film Festival 24 augusti och kommer ingå i festivalens nya tävlingsprogram Baltic Sea Competition. Filmen hade sin världspremiär under filmfestivalen i Cannes tidigare i år där den mottog pris för bästa film i den prestigefyllda sektionen Un Certain Regard.

Ali Abbasis andra långfilm är en kärlekshistoria som rör sig i gränslandet mellan verkligheten och det övernaturliga. Gräns handlar om tullpolisen Tina som med ett nästintill sjätte sinne kan lukta sig till smugglare. När hon möter den mystiske Tore vänds hennes tillvaro fullkomligt upp och ner och sakta börjar hon inse vem hon är och var hon kommer ifrån. Filmen, som är baserad på en novell av John Ajvide Lindqvist, väver på ett egensinnigt vis samman nordisk folklore, frågor om utanförskap och majoritetssamhällets maktutövande i ett romantiskt drama, vars like aldrig tidigare skådats. I huvudrollerna ses Eva Melander (Flocken, Sebbe) och Eero Milonoff (Den lyckligaste dagen i Olli Mäkis liv).

Gräns är den första filmen som presenteras i Carl International Film Festivals tävling för ny långfilm från Östersjöregionen – Baltic Sea Competition. Tio filmer med fokus på starkt berättande och filmiskt språk som går hand i hand med festivalens värderingar om öppenhet och frihet kommer att tävla om pris för Bästa regi och Bästa manus. Priserna består av 25 000 kronor vardera samt en exklusiv statyett. Vinnarna utses av en jury och tillkännages vid en ceremoni 28 augusti.

Festivalprogrammet presenteras i sin helhet 7 augusti.
Carl International Film Festvial hålls 24–29 augusti i Karlskrona.

Gräns (2018)
Regi: Ali Abbasi
Manus: John Ajvide Lindqvist, Ali Abbasi, Isabella Eklöf
I rollerna: Eva Melander, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson, Sten Ljunggren
Svensk distribution: TriArt Film

Inviger Carl International Film Festival 24 augusti
Köp biljetter här!

Svensk biopremiär 31 augusti 


Polen i fokus under festivalen

Polen är ett land i omvälvning med lika märkbara samhällsproblem som lysande filmkultur. Festivalen riktar 2018 blickarna mot vår granne i syd genom ett fokusprogram på polsk film med seminarium, filmer och polska gäster. En av filmerna som visas inom det polska fokuset är fjolårets vinnare av Stockholm Filmfestivals Stockholm Impact Award, Anna Jadowskas Wild Roses.

Småbarnsmamman Ewa återvänder till sin familj efter en sjukhusvistelse. Familjen är bosatt på den polska landsbygden där Ewa arbetar på en plantage för vildrosor. Hennes man Andrzej kommer tillbaka från flera månaders arbete utomlands och slitningar i relationen framträder samtidigt som elaka ryktesmoln bildas i den lilla konservativa byn. När yngsta sonen plötsligt försvinner ställs allting på sin spets och familjehemligheter blottläggs. Anna Jadowska porträtterar med lika målmedveten som öm hand moderskapets utsatthet i ett gripande familjedrama med ljuvligt drömskt foto. (Josef Kullengård)

Focus Poland presenteras i samverkan med Polska Institutet. 


Carl Film Forum 2018  
- early bird fram till sista juli

Missa inte att ackreditera dig till festivalens branschforum till early bird-pris! Carl Film Forum äger rum 28 augusti har fokus på att skapa möjligheter till samproduktion och filmsamarbete inom Östersjöregionen.

Genom seminarier, nätverkande, projektpresentationer och festligheter presenteras en rad relevanta ämnen för svensk, Östersjöregional och internationell filmindustri. 

Läs mer om Carl Film Forum här!


Carl International Film Festival
info@ciff.se
www.ciff.se

Facebook
Instagram

Sent with Get a Newsletter
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!