Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 


Infomöte för dig som vill bli TeaterVerksmedlem 2012

10 oktober

En inbjudan har skickats ut till alla som anmält sitt intresse,
du anmäler dig genom att besvara den. Har du inte fått någon inbjudan, fyll i hemsidans intresseanmälan.

Att delta på ett infomöte är obligatorium för att bli medlem i TeaterVerket 2012. Anledningen är att medlemsrutinerna har förändrats och för att varje ny medlem ska vara medveten om vad det innebär att vara TeaterVerksmedlem så är infomötena införda i kalendern. På mötet kommer styrelsen informera alla som vill bli/fortsätta som medlemmar 2012 om hur rutinerna kommer bli samt vilka skyldigheter och rättigheter ett medlemsskap innebär.
Det är vid infomötet du får tillgång till medlemsansökan.

Det kommer alltså inte vara möjligt att bli/fortsätta som medlem 2012 utan att ha deltagit på ett infomöte. 2 infomöten per termin är inplanerade, detta är det första. Hoppas vi ses! pst; medlemsintag för 2011 förblir stängt.

En av TeaterVerkets pärlor

Anders Back är 26 år och bor i Blackeberg. Han studerar till bibliotekarie och extraknäcker med skådespelarjobb. Anders har varit medlem i TeaterVerket sedan 2009 och har i föreningen deltagit i "Rösterna i ditt huvud" och "Nocturne" (Vargtimmen). Utanför TeaterVerket har han synts i "Woyzeck" med Teater Tillsammans samt medverkat i diverse performance och spelat in ett flertal kortfilmer. När jag gick på Stockholms Elementära Teaterskola, S.E.T. 2008-2009 spelade jag enmans-föreställningen "En välkammad ilska". Handlingen utspelar sig i en Stockholms-förort i slutet 90-talet. Senare upptäckte jag att det finns en äldre version som är en direktöversättning från det engelska originalet "The man himself". Den heter "Man får inte tappa kontrollen" (premiär 1 okt på TeaterVerket) och utspelar sig i en Londonsförort i mitten på 70-talet. Jag läste den och kände omedelbart att denna översättning var bättre än den nya. Sedan jag slutade S.E.T. har jag haft lust att sätta upp pjäsen "på riktigt" men jag har helt enkelt prioriteterat andra projekt. Men nu äntligen är det dags, det ska bli jättefantastiskt! Regissör är Josefin Sonck, som jag känner från S.E.T., och regiöga är Sabina Heitmann, som jag gick en kurs med tillsammans på Teaterhögskolan. Att spela en enmansföreställning är precis som det låter mycket ensamt - 45 minuter, och det är bara jag på scenen. Därför är det för mig extremt viktigt att tillgång till andra personer som utifrån ser vad jag håller på med däruppe... Jag är mycket glad över att få jobba tillsammans med dem!

Mitt drömprojekt utöver detta är att spela Konstantin i Måsen av Anton Tjechov.

Hett tips: Anders produktion "Man får inte tappa kontrollen" söker publikvärdar och tekniker! [ej krav på medlemsskap]


En berättande inspiratör

Göran Hemberg är berättare och har så varit i mer än 20 år. Han är känd som epiker med Odyssén, Markusevangeliet, Hervararsagan och Beowulf på repertoaren och har uppträtt på berättarfestivaler i de nordiska länderna, Irland, Israel, Skottland och Kanada.Förutom att levandegöra vårt tidigaste muntliga kulturarv vill han utveckla konsten att förvandla egna minnen till berättelser och gifta ihop de goda historierna med de goda samtalen.

Görans bakgrund är som praktisk filosof med särskild inriktning på demokratifrågor. Berättarverkstäderna kan handla om att få till historier med demokratisk knorr bland lärare eller biståndsarbetare. Eller att se sånt man har varit med om som episoder i historien om ens eget liv och reflektera över den berättelsen tillsammans med andra.

Han har varit ordförande i Berättarnätet Öst, jobbat bakom kulisserna till Fabula Berättarfestival och är initiativtagare till BerättarSlam, en lekfull tävling i berättande som spridit sig över hela Norden.

Hett tips är att besöka Görans berättarsalonger som i höst endast ges vid två tillfällen. Att kunna berätta är en konst likväl som skådespeleri. Kanske är det ur berättandet som skådespeleriet har fötts?


Aktuella premiärer på TeaterVerket 

Man får inte tappa kontrollen

Premär: 1 oktober kl 19
Spelas även 2,6 okt, 3,10 & 12 nov.
Biljettpris: 120 kr/ord pris, 90 kr/rabatterat pris
Köp biljett!
Garanterad gratisplats om du hjälper produktionen [publikvärdar & tekniker sökes! Kontakta Anders].

Kultur och kärlek

är ett unikt projekt som består av två olika föreställningar som ligger i gränslandet mellan teater och seminarium. Projektet presenteras i ett samarbete mellan TeaterVerket och Culturia.

OBS: Kultur och Kärlek består av två olika föreställningar som vardera bara ges vid ett tillfälle!

12 oktober kl 17.30: “KULTUR – VAD ÄR DET?”
26 oktober kl 17.30: “KÄRLEK – VAD ÄR DET?”
Biljettpris: 120 kr (inkluderar två glas vin)

Köp biljett här!
Garanterad gratisplats om du hjälper produktionen [publikvärdar sökes! Kontakta John].


Blodsbröllop
av Federico Garcia Lorca har premiär på TeaterVerket den 13 oktober.

En Kniv, Två Män, Tre Kvinnoöden. Teaterverket presenterar Federico Garcia Lorca´s Blodsbröllop. Ni inbjudes att med er närvaro hedra vigselakten mellan Bruden & Brudgummen.

MEDVERKANDE:
Robert Qvist med flera.

Torsdag 13, 20, 27 oktober 19:00
samt lördag 29 oktober 19:00
Biljettpris: 70 kr.
Köp biljett här!

Du följer väl TeaterVerket på...

 

Föreställningen Villfarelser spelar 30 september kl 20:00 samt 7 & 14 oktober kl 20:00
Köp biljett!


SÖKES!

  • PUBLIKVÄRDAR TILL HÖSTENS PRODUKTIONER!
    Du behöver inte vara medlem för att hjälpa till som publikvärd.
    Maila om du är intresserad.
  • Inspiratörer (vem som helst av scenkonstutövare, utanför TeaterVerket är välkomna) till höstens nyhetsbrev.
    Maila ditt tips.
  • Värd/värdinna för Scenfredag 2012.
    Maila Gabriella.

Vill du sufflera, scenografera, rekvisitera, publikvärda eller vadsomhelst:a i TeaterVerket? Eller behöver du särskild hjälp i din produktion och vill söka bland föreningens medlemmar? Klicka här på stört!


HETA TIPS

Kursdeltagare till Clownskolan sökes




Minns ni Robin N Spegel som var inspiratör i tidigare utskick?


MAN - en utredning NYPRMEIÄR! söndag 2 okt 19:00 på Improvisation & Co, Hagagatan 48. Efter föreställningen bjuder vi på livemusik av Back-Maria och UppUppUpp! Föreställningen spelas även 7, 10, 23 och 30e oktober, 19:00. Den 7e med gästbesök av nät-tidningsredaktionen Fikssion och den 30e med panelsamtal med bl.a Pelle Billing (bloggare/debattör), Anna Steele Karlström (hbt-liberalerna/riksdagsledamot i kulturutskottet) och Catti Brandelius (känd som Miss Universum). Samtalet handlar om 'Mannens roll på scen - vem får gestalta mannen, vem gör det och måste det göras på nåt speciellt sätt?'.


Minns ni Kajsa Ekström som var inspiratör i tidigare utskick?

MÅSAR KAN INTE SJUNGA
spelas 11, 12, 18, 19, 25 & 26 okt.


Minns ni Johan Rudebeck som var inspiratör i förra utskicket?

My favorite flops 5
Hasse & Tages bästa sånger

har begränsat antal platser och endast ett fåtal föreställningstillfällen!



 
     
 

Får du detta utskick trots att du är medlem?  Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!