Carl International Film Festival presenterar tävlingsprogram för filmer från Östersjöregionen

För den andra upplagan av Carl International Film Festival lanserar festivalen ett tävlingsprogram för ny långfilm från Östersjön, Baltic Sea Competition. 10 filmer från länderna kring Östersjön kommer att tävla om pris för Bästa regi och Bästa manus, det senare presenterad i samarbete med Litorina Folkhögskola. Priserna består av 25 000 kronor vardera tillsammans med en exklusiv statyett. 

Med syfte att presentera de bästa filmerna och nya talanger från Östersjöregionen, kommer Baltic Sea Competition att fokusera på regi och manus-prestationer bland de tävlande filmerna. Programmet välkomnar både fiktions- och dokumentärfilm med fokus på starkt berättande och filmiskt språk som går hand i hand med festivalens värderingar om öppenhet och frihet. Vinnarna utses av en jury och tillkännages vid en ceremoni den 28 augusti.


Carl International Film Festival 2018

Under festivalen visas ny film från hela världen och internationella filmgäster besöker Karlskrona för att möta både publik och bransch. Festivalen har ett fokus på ny film från Östersjöregionen (Tyskland, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Ryssland och Polen). Utöver filmvisningar presenterar även ett program med event, seminarier, utomhusvisningar och festligheter.

Carl International Film Festival 2018 hålls den 24-29 augusti i Karlskrona och hela festivalprogrammet presenteras i början av augusti.

Läs mer om festivalen här!


Carl Film Forum 2018

Festivalens branschforum fokuserar på att skapa möjligheter till samproduktion och samarbete inom Östersjöregionen.

Genom seminarier, nätverkande, projektpresentationer och festligheter presenteras en rad relevanta ämnen för svensk, Östersjöregional och internationell filmindustri. 

Carl Film Forum 2018 kommer hållas 28e augusti. Ackrediteringen öppnar 1 juni.

Läs mer om Carl Film Forum här!


Carl International Film Festival
info@ciff.se
www.ciff.se

Facebook
Instagram

Sent with Get a Newsletter
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!