Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

SCENFREDAG -höstens sista!
Öppen scen 16e september 19.00-23.00 Fri entré. Alla som vill får ta plats på scenen. Alla är välkomna, medlem eller ej. Hör av dig till Gabriella om du vill vara med i crewet.

Hälsning från styrelsen
TeaterVerkets styrelse hade möte 5e september och gjorde då ett underlag för en medlemshandbok som kommer ges till varje medlem som ansöker om medlemsskap för 2012. Styrelsens förhoppning är att öppna medlemsintaget för 2012 under sept/okt. Alla är välkomna att visa sitt intresse för medlemsskap genom att fylla i intresseanmälan på hemsidan. Genom att fylla i detta kommer du bli kallad till infomöte där mer information om TeaterVerket 2012 kommer ges [obligatoriskt för medlemsantagning].

En av TeaterVerkets pärlor
Gabriella Olsson
är 30 år och har varit medlem i TeaterVerket sedan 2008. Hon har suttit i styrelsen länge och gör det än - nu som kassör, driver Scenfredag och har under sitt medlemsskap spelat med i 'Den nya världsordningen', 'Några sommarkvällar på jorden', 'Rösterna i ditt huvud', 'En annan dag', 'I er tjänst' och 'Först föds man ju' samt regiass:at 'Sårskorpor'. Utöver engagemanget i TeaterVerket syns Gabriella lite här och var i andra grupper. Enligt henne själv är alla föreställningar hon deltar i drömprojekt och det gör henne till en fantastisk ensemblemedlem.

En musikalisk inspiratör
Johan Rudebeck är 52 år, arbetar som skådespelare, sångare och estradör. Utbildad på Teaterhögskolan i Malmö och Stockholm och har arbetat både i fria grupper och på institutionsteatrar sen 1988. Till de mer uppmärksammade sakerna han gjort hör huvudrollen som psykopaten Ed i Sveriges första splatterfilm Evil Ed. Johan började med scenkonst på grund av att det är så kul. Egentligen skulle han blivit jurist, kom in på juristlinjen i Uppsala men hamnade snabbt i spex och studentteatergrupper - efter att väl ha smakat på scenen fanns det ingen återvändo. Hans första betalda roll var som Malvolio i Spegelteaterns uppsättning av
Shakespeares Trettondagsafton på Gripsholms slott sommaren 1988.

Mina drömprojekt håller jag på med just nu; att göra egna små föreställningar där jag tar upp saker som andra ignorerat och framförallt får sjunga musik som jag älskar. Och att vara nära publiken. Jag älskar direktkontakten och att sjunga omickat. Just det att min röst går direkt från min mun till ditt öra utan att passera en förstärkare känns helt underbart. Just nu gästspelar jag med två olika föreställningar på Teater Pero. Det är: My Favorite Flops 5, en överraskande, rolig och otroligt underhållande konsert för teatern. Ämnet är musikaler men inte vilka musikaler som helst utan de som las ned innan den stora publiken fick chansen att höra dem. De som floppade, alltså.
Föreställningen där floppen blir toppen! Och Hasse & Tages Bästa Sånger; en föreställning som består av precis det som titeln berättar. Ljuvliga sånger fyllda av humor, humanism och ett litet stänk vemod. En föreställning att älska!

Hett tips: Johans premiärer närmar sig med stormsteg (25 & 26 sept). Kolla här för att hitta det datum som passar dig och klicka här för att boka biljetter.

Aktuella premiärer på TeaterVerket 

Villfarelser 

Två män kämpar för frihet och välbehag.
De tittar i livets handbok och får en idé…En dum jävla idé!
MEDVERKANDE:
“Tre stollar”
Fredag 23 september kl 20:00

Fredag 30 september kl 20:00
Fredag 7 oktober kl 20:00
Fredag 14 oktober kl 20:00

Ordinarie pris: 120:-
Pensionär och studerande betalar 90:-
om du anger kampanjkoden RABATTERAD i bokningsformuläret
och medtager någon form av legitimation att uppvisa i dörren
tillsammans med den rabatterade biljetten.
Köp biljett!
 

Man får inte tappa kontrollen

Pjäsen utspelar sig i mitten på 1970-talet i Clapham, en stadsdel i södra London. Lagerarbetaren Michael lever i en ensam och bekymmersam tillvaro. Hans liv har fastnat i en återvändsgränd, ett utanförskap. En dag träffar Michael en ny vän som uppmärksammar hans problemtyngda livssituation och inbjuder honom till gemenskap och samhörighet. Men en gemenskap som kanske inte är till för alla.

Skådespelare: Anders Back
Regi: Josefin Sonck
Regiöga: Sabina Heitmann

Premär: 1 oktober kl 19
2 oktober kl 16
6 oktober kl 19
3 november kl 19
10 november kl 19
12 november kl 19
Biljettpris: 120 kr/ord pris, 90 kr/rabatterat pris
Köp biljett!


Teaterföreningen RiddarBlå presenterar i samarbete med Södra Teatern:
Savannah Bay

Savannah Bay skrevs 1983 av den franska författarinnan Marguerite Duras. Pjäsen är en dialog mellan den åldrande Madeleine och hennes unga släkting och tillsammans letar de efter sanningen bland Madeleines minnen. Minnen som kan avslöja en fasansfull hemlighet om deras gemensamma förflutna.
I Madeleines förvirrade tillstånd flyter verklighet och fiktion samman och det är svårt att skilja egna upplevelser från andras, verklighet från fantasi. Vem som faktiskt upplevt vad (?). Här spelas den på Södra Teatern i Stockholm av skådespelarna Britt Louise Tillbom och Anna Wadström.

Kom och se en spännande och tänkvärd berättelse
om vänskap över generations gränserna.
Plats: Södra Teatern i Stockholm, T-bana Slussen.
Datum/Tid 25/9 kl.18.00, 26/9 kl.19.00
Föreställningens längd ca 1h
Pris ord.180kr, studerande/pensionär 120kr
Boka biljetter eller köp direkt via biljettkassan på Södra Teatern.

Du följer väl TeaterVerket på...

pst;
TeaterVerksmedlemmen Jonna hälsar alla varmt välkomna till
Musikvalvet Baggen på Svartmangatan 27 i Gamla Stan
på lördag 17/9 kl 19 då hennes band The Ocean Choir spelar.

 

'I er tjänst's nypremiär och spelperiod är inställd!

Scenfredag; kolla till vänster.

Infomöte 10 oktober!
Alla som kanske funderar på att bli medlemmar 2012 är välkomna. Föranmäl dig via hemsidans
intresseanmälan.


SÖKES!

  • Inspiratörer (vem som helst av scenkonstutövare, utanför TeaterVerket är välkomna) till höstens nyhetsbrev.
    Maila ditt tips.

  • Produktionen "Man får inte tappa kontrollen" söker publikvärdar och ljustekniker (oavancerat ljus).
    Kontakta Anders.
  • John Cedergrens kulturprogram söker publikvärd/ar (onsdagarna 12 & 26 oktober). Maila John.

Vill du skådespela, regissera, sufflera, scenografera, rekvisitera, publikvärda, arbetsgrupp:a, skriva, dansa, sjunga, nyhetsbrev:a, styrelsehjälpa eller vadsomhelst:a i TeaterVerket? Eller behöver du särskild hjälp i din produktion och vill söka bland föreningens medlemmar? Klicka här på stört!


HETA TIPS

Kursdeltagare till Clownskolan sökes

Skådespelare sökes





Visste du att

  • TeaterVerkets 115 medlemmar får medlemsutskick med tips, info och erbjudanden varannan vecka?
  • detta nyhetsbrev skickas ut till ca 900 personer?
  • att TeaterVerkets facebooksida har haft 303 aktiva användare och 119 besök senaste veckan?
  • TeaterVerkets hemsida den senaste veckan hade 351 besök 54% nya tittade i snitt på 3 sidor, avhänvisningstrafiken kom flest ifrån Facebook, men även nyhetsbrevet och filmcafe.se ?


 

 
     
 

 Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!