Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Uppdatera dina uppgifter för Excelbrevet? Klicka här

Börja prenumerera på Excelbrevet? Klicka här

Riskera inte att Excelbrevet hamnar i Skräpkorgen (Junk).
Lägg till följande adress i listan bland betrodda användare: tobias@infocell.se

EXCELBREVET NR 3 2018


Hej !

Först vill vi passa på att tacka alla som röstade på vårt förslag i Excel User Voice om en knapp för talformatet "tusentalsavgränsning utan decimaler". Vi är snart uppe i 200 röster och ligger i topp för i listan för "Hot Ideas" world-wide!!! :-)
Har du missat att rösta, titta då här.

Anna-Karin, Tobias och Robert

Excelgodiset denna gång blir en skön dos av: 

  • Power Query - vad är det egentligen?
  • Så omvandlar du månadsnummer till månadsnamn
  • Markera och formatera alla "formelceller"
  • Makro som sparar bladflikar som egna filer
  • Kortkommandotips
  • Icke-Exceltipset: Guide till nyheterna i Office 2016

Excella lugnt!

Tobias Ljung - tobias@infocell.se - 0522-50 60 08
Anna-Karin Petrusson - anna-karin.petrusson@infocell.se
Robert Larsson - robert.larsson@infocell.se


Kursen för vana Excelanvändare

Det finns så mycket nyheter i och med de s.k. Power-verktygen som de flesta vana och erfarna Excelanvändarna inte känner till. Ta chansen att sluta med allt onödig "klipp-och-klistra-tid" på jobbet och skapa grymma analyser och eget beslutsstöd direkt i Excel - helt på egen hand. Du tar kontrollen, imponerar på chefen - men framför allt - lägger tiden på rätt saker.

Kursen har högsta betyg och har varit mycket populär ända sedan starten. Nu ger vi ännu fler chansen att upptäcka och uppleva de fantastiska möjligheterna som finns inbyggda i Excels Power-verktyg. Kursen ges i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Säkra din plats och boka redan idag!

Ladda ner produktblad

Läs mer och boka kursen

Stockholm 25-26 apr + 30-31 maj
Göteborg 23-24 maj
Malmö 30-31 maj

Nyhet! Den rykande färska boken "Power Query - i Excel och Power BI" ingår som en del i kursens litteratur.


Power Query = Excel-revolution

Jobbar du mycket i Excel?

Då lovar dig - till 100% - att du kan spara massor av tid - upprepade gånger - med ett enda verktyg: Power Query

Dessutom ökar du säkerhet och får bättre struktur i dina filer. Vet du inte vad Power Query är? Inte konstigt, du är inte ensam.

Vi utbildar tusentals personer varje år i Excel och skulle jag lyfta upp två områden i Excel där det finns kunskapsluckor att fylla som skulle göra extra stor nytta för vana Excelanvändare är det:

1) Pivottabeller

2) Power Query & Power Pivot.

Även om du är riktigt duktig på formler och funktioner, är det först när du kan hantera dessa verktyg som du kan dra nytta av programmets fulla kapacitet.

Titta på videofilmen eller läst tipset nedan - du kommer inte ångra

Vi har inkluderat Power Query i två av våra Excelkurser. En rejäl del av kursen Power Pivot & Power BI ägnas åt Power Query. Även kursen Excel Pivottabeller har kursdelar i Power Query.

Responsen från kursdeltagarna har varit enormt positiv och den feedback vi får är att man direkt kan säga att kurskostnaden intjänats enbart på denna kursdel.

Kurserna kan även hållas på plats hos kund. Kontakta Tobias Ljung för offert.

Video Power Query

Se på denna video för att få en bild av vad Power Query är och vilken nytta du kan ha av programmet.

Läs tipset /se videon


Markera alla formelceller

I detta tips lär du dig två olika tekniker för att markera alla celler i ett markerat område som innehåller formler. Dels kan du göra detta med villkorsstyrd formatering och dels kan du göra det med den underbara dialogrutan Gå till Special :-)

Läs hela tipset här


MånadsNr till Månadsnamn?

Om du har månadsnummer, men vill visa månadsnamn i Excel - hur gör du då?

En smart lösning på problemet ser du i detta tips. För att få till det som på bilden (kolumnen Månad), så används ett par olika funktioner.

Läs hela tipset här

Spara kalkylblad som egna filer

En återkommande fråga som vi ofta får är hur man skriver ett makro för att spara kalkylblad som fil (separata filer per kalkylblad). Här har du den koden :-)

Läs hela tipset här

Passa på att nypa någon av de två sista platserna till vår VBA-kurs 29-30 maj i Stockholm City. Säkra din plats på infocell.se.

Kortkommando med ett ansikte

Förra månaden hade vi ju ett kortkommando "med många ansikten" (Ctrl+E). Denna månad gör vi precis tvärtom; ett kortkommando med ETT ansikte.

Kortkommandot Ctrl+P tar dig alltid till Skriv ut / förhandsgranskning oavsett om du jobbar i Excel, Word, Outlook, PowerPoint eller OneNote. Ta genvägen med Ctrl+P istället för att gå vi menyer eller knappar - snabbare så :-)

Guide: Nyheter Office 2016/365

Varsågod! Här har du en bra sammanfattande guide till nyheterna i Excel 2016 / Office 365 som Anna-Karin Petrusson författat. Det är 15 sidor av gemensamma nyheter och nyheter i Word, Excel, PowerPoint, Outlook och OneNote.

Sprid kunskap - dela gärna till andra.

Ladda ner pdf-filen

Översättning funktioner SV-EN

Vi skriver vår e-Learning, kurslitteratur och våra tips med både svenska och engelska benämningar, MEN ibland kan det vara bra att ha en samlad lista med funktionsnamn på båda språken. Här har du en Excelfil med nästan 400 funktioner och en kort beskrivning av varje funktion.

Du kan söka/sortera/filtrera på engelska, svenska eller funktionskategori. Listorna finns både på webben och som nedladdningsbar Excelfil. Sprid gärna listan till kompisar och i sociala medier.

Till översättningarna


Prova vår e-Learning

Du vet väl att du kan prova på vår populära e-Learning i Excel och Officeprogrammen helt gratis. Läs mer, prova gratis och beställ på www.officekurs.se.

Kontakta oss direkt om hela eller delar av er organisation är i behov av bra e-Learning i Excel & Office.


GDPR-mall i Excel

Är du beredd?

Den 25:e maj träder GDPR i kraft. Företag, organisationer och ideella föreningar behöver lägga upp register över vilka personuppgifter som hanteras.

Vi har gjort en Excelmodell med förslag på register och på vad som ska dokumenteras. Kanske en bra hjälp för er att komma igång?

Dela gärna länken i FB eller LinkedIn

Ladda ner filen här


Länk till tidigare Excelbrev

Många av er läsare har efterfrågat länkar till tidigare Excelbrev. Nu har vi skapat en länk där du kan hitta Excelbrev från 2016 och framåt.

Länk till tidigare Excelbrev

Ett tips kan dock vara att spara de Excelbrev du får i en separat mapp i Outlook, så har du dem snabbt tillgängliga. Hundratals tips ligger också ute på www.excelbrevet.se.


Kurskatalog 2018

Vill du förkovra dig ytterligare i Excel (och Office), så har du hela vårt utbud i kurskatalogen. Ladda ner kurskatalogen genom att klicka på bilden intill. Där kan du läsa om våra öppna kurser, anpassade kurser, webbaserade kurser och övriga tjänster.

www.infocell.se = lärarledda kurser

www.officekurs.se = e-kurser

Anmälan gör du enkelt på hemsidorna.

Se till att säkra din plats i tid. Läs mer och boka på www.infocell.se

Osäker på vilken kurs som är rätt för dig? Kontakta oss så guidar vi dig rätt.

Alla kurser kan hållas som anpassade kurser ute hos kunden eller anpassas vid behov. Hör av dig så hjälper vi dig till rätt kurs.


logga infocell

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!