Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

2018-03-13| Föreningsinformation

Viktig information om förbundsförsäkringen

I juni förra året skickade vi ut ett förtydligande av försäkringsvillkoren för olycksfallsförsäkringen, där det framgick att den endast gällde om olycksfallet inträffat på ett av de försäkringsställen (föreningslokaler) som var försäkrade av förbundet.

Inför förnyelsen av förbundsförsäkringen har vi dock enats med försäkringsbolaget om att olycksfallsförsäkringen inte ska vara kopplad till någon speciell lokal - försäkringen gäller när medlemsföreningarna har sina sammankomster enligt verksamheten, oavsett plats.

Den gäller för alla anställda (eller motsvarande engagerade) och förtroendevalda i föreningen samt medlemmarna i föreningen under ett aktivt deltagande. Det gör att resor till och från sammankomsterna exkluderas- det räknas inte som ett aktivt deltagande.

Förbundets tjänstereseförsäkring gäller endast för förbundets anställda och förtroendevalda till och från aktiviteter. Som vi skrev i förtydligandet förra året är det inte möjligt för förbundet att erbjuda motsvarande skydd under resor även till medlemsföreningarna och de enskilda medlemmarna- det skulle innebära minst en fördubbling av försäkringspremien. Förhoppningsvis har de flesta medlemmar själva en olycksfallsförsäkring i sin hemförsäkring och då ingår normalt motsvarande skydd för olyckor under fritid.

Inte heller för egendomsförsäkringen är en egen lokal avgörande, ett grundskydd finns för inventarier/maskinerier/varor upp till 25 000 kronor för alla medlemsföreningar. De föreningar som omfattas av grundskyddet benämns som ”utan angivet försäkringsställe” i försäkringsbrevet, föreningens namn framgår endast av en separat adresslista. Den bifogas längst bak i samma dokument som försäkringsbrevet.

Ett mindre antal föreningar har begärt ett högre skydd, för dessa krävs däremot adress till lokalen som specificeras direkt i försäkringsbrevet. Det är viktigt att de föreningar det gäller meddelar oss varje år vilka summor de vill ha försäkrade inför nästa period så att alla siffor stämmer med senaste bokföringen.

Försäkringsinformationen är nu uppdaterad på Rötter och alla underlag hittas under Förbundsinfo/Medlemskap/Försäkringar.

Försäkringsbrevet, adresslistan från förbundet och villkoren finns att ladda ner här:


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!