Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 7 2018


Hej på er alla!

Denna vecka skriver jag till er från ett väldigt regnigt Dallas. Jag är här för NCA Nationals och idag fredag vid 8 på kvällen, svensk tid kommer tävlingarna att starta.

Viktig information om ändring av miniorålder, läs TKs information nedan.

Med i veckans cheerinfo finner ni info om EM i sommar som kommer hållas i Helsingfors.

Även en sen påminnelse om LOK stöds ansökan som är sista dag den 25 februari. Det gäller även för er som är med i SvGF och som skall skicka in en årsrapport till dem.

En kort rapport från OS i Syd Korea där cheerleading nu fått ta lite plats vilket ju självklart är superkul.

Önskar er alla en trevlig helg
Tjipp och hej

Kia


Inför säsongen 18/19 höjs åldern för miniorer

SCF bedriver i dagsläget tävlingsverksamhet från 10 år och då fler och fler öppna tävlingar hålls redan på höstterminen medför det att barnen tävlar tidigare. Dessutom har tävlingarnas omfattning och intensitet ökat i takt med sportens explosionsartade utveckling.

Från och med säsongen 18/19 kommer åldern för deltagande i miniorklassen att höjas till 11år. Detta beslut går i linje med SCFs ambition att följa FN´s barnkonvention samt RFs riktlinjer för barn- och ungdomsidrott.

Vi ser detta som ett viktigt steg i att arbeta mot en långsiktig utveckling där barn introduceras till idrotten på ett roligt och sätt som bygger ett livslångt intresse för idrott.

Vidare uppmuntras miniminiorer att fortsättningsvis delta vid öppna tävlingar och tyckartävlingar där möjlighet till att få omdöme finns. Vi önskar att arrangörer av denna typ av tävlingar ska lägga extra vikt vid dessa klasser för att ge de aktiva möjlighet till lokala uppvisningstillfällen, som ger glädje och övning. TK har som ambition att utveckla tyckarprotokollen för att få en mer harmoniserad bild av vad som ska utvärderas i dessa klasser för att stödja idrottens utveckling i balans med barnens bästa. Mer om hur klassen miniminior är tänkt att utvecklas kommer under våren.

Övriga åldersgränser hålls oförändrade, och som vanligt gäller dessa från året den aktiva befinner sig inom följande åldrar:

Miniminiorer: 8-11år

Minior: 11-13

Junior: 12-16

Senior: 15<

 


EM 2018 - Helsingfors i Finland

EM i Cheerleading 2018 kommer hållas i Helsingfors den 30 juni till den 1 juli i Helsingfors Ice Hall.

För mer information kan ni hålla er uppdaterade via European Cheer Unions hemsida som ni hittar här!


Viktigt datum!

Glöm inte att skicka in er rapportering och redovisning för LOK stöd. 

Sista  datum för ansökan är den 25 februari kl 23.59!

Samma datum är också sista datum för att skicka in Årsrapporten för er som är medlemmar i Svenska Gymnastikförbundet.


Internationella utskottet informerar

Den 13/1 möttes de nordiska länderna i Danmark för att diskutera samarbeten och ställningstaganden.

Mötet, som beslutades om i Orlando 2017, förde med sig bra diskussioner och öppnade dörren för flera samarbeten mellan våra nordiska länder.

En stor del av mötet handlade om våra utbildningar och hur vi kan dra nytta av varandras kunskap. En utbildningsbank håller på att upprättas så vi alla kan ta del av varandras material och utveckla våra utbildningar tillsammans.

Marknadsföring för vår sport samt hur vi kan få vår sport kan växa diskuterades även flitigt. En av punkterna för detta blev Active Cheer. Ett gott exemplar på samarbete mellan oss i Sverige och Finland men även och ett bra verktyg för att öka breddverksamheten och på så sätt få fler cheerleaders och även föreningar och på så sätt få vår sport att växa.

Tävlingar var också uppe under diskussion då vi inte bara siktar mot samarbete mellan förbunden utan även att våra svenska, norska, danska och finska lag ska tävla i våra grannländer och att tillsammans växa och utmanas.

Mötet var lärorikt och utvecklande, nästa möte för våra nordiska länder blir i Orlando, där vi hoppas att fortsätta och utveckla samarbetet oss emellan.


Sofie Jonsson
Internationella utskottet


OS i PyeongChang

Internationella representanter för idrotten cheerleading har nu samlats i PyeongChang. De 210 deltagarna från Nederländerna, Tyskland, Norge, USA, Kanada, Schweiz, Ryssland och Korea är redo för att dela idrotten cheerleading med resten av världen i samband med vinter-OS.

Bilden kommer från den första dagen där lagen deltagit i Korean Cheerleading Association Global Cheerleading Supporters reception, samt en pressträff.

Representanterna från Norge och Team Norway. Foto: Marte Eilertsen.

Cheerleading engagemanget under vinter-OS handlar om en kombination av sidelines, ceremonier och showcase i samband med tävlingarna mot slutet av de olympiska spelen. Tanken är även att lagen som representerar de deltagande länderna ska vara med och bidra till publikstödet för de tävlande.

Enligt önskan från IOK kommer inte cheerleadinglagen att bära sina nationsuniformer, då de ska framträda för och stötta samtliga deltagare och inte bara sina egna länder.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!