Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Endags-inloggning

Vill du titta närmare på våra livsstilsmaterial för att se hur de kan användas i ert före- byggande och hälsofrämjande arbete skriver du "endags-inloggning" i ämnesraden. 

Det nya EHT-materialet

Just nu jobbar vi för fullt med Det nya EHT-mterialet. Vi räknar med att det kommer att finnas tillgäningt för gymnasieskolorna vid vårterminsstarten. 

Nya utmaningar kräver nya metoder och då behövs det enkla och lättjobbade material.  Elevhälsans arbete ska främst vara av förebyggande och hälsofrämjande karaktär och det åtgärdande arbetet ska minska i möjligaste mån. Då fler och fler gymnasieelever har brister i sin livsstil med t ex minskad sömn, bristande kost- och motionsvanor samt mycket skärmtid ser vi fler elever idag som skulle behöva hjälp med att komma tillrätta med sin livsstil för att kunna må så bra som möjligt och för att det ska gå så bra som möjligt för dem i skolan. 

Det nya EHT-materialet är baserat på Skolinspektionens rekommendationer kring hur skolorna ska jobba förebyggande för att bidra till elevernas välmående, möjlighet till inärning och måluppfylllelse. 

Med ett systematiskt kvalitetsarbete som är mål och resultatstyrt där både EHT-personalen, lärarna och rektorerna är delaktiga säkerställs ???

Mentorsbitar

Från och med hösterminens start kommer vi att erbjuda det vi kallar Mentorsbitar. Det är korta och superenkla bitar inom olika områden om vad som påverkar hur eleverna mår och hur det går för dem i skolan.  Mejla om endags-inloggning om ni vill få en förhandstitt på hur de är upplagda.  

Sömnskola

Nu kan ni låta Anna Nygren hålla i Sömnskola för era elever. Genom en enkel steg-för-steg-metod och filmer där Anna berättar om sömn, stress och lite annat tar du eleverna igenom Sömnskolan. All fakta är förinspelad och du tar istället hand om den roligaste delen, diskussionerna med eleverna.

Hör av dig om du vill ha en guidning genom Sömnskolan för att titta närmare på upplägget. 

Följ och gilla Ung Livsstil på sociala medier

FacebookTwitter Instagram YouTube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.