Hälsning från Hembygdsföreningen. Problem att se den? Kolla i webbläsaren!


"Mina bästa grönsaker..."

Påminnelse om årets första trädgårdsaktivitet!

Några biljetter finns kvar till den 24 februari när Sara Bäckmo kommer till Donsö och föreläser om odling. Det lär bli en riktig ”hemvändarfest” på Isbolaget med fröbytarbord och god stämning som vi tar med oss efteråt till Fritz Blomsterbutik. Där blir det "After work" och Sara signerar böcker medan vi minglar i mysig blomsterprakt.

OBS! Vi har förskjutit starttiden så att föreläsningen tajmar båtens vinterturlista. Ny tid: Föreläsningen är mellan 14.30 – 17.30!

Kryddföreningens frivilliga finns på plats i god tid - kom bara när det passar. Biljetter säljs hos Fritz Trädgårdsanläggning på Donsö, mejla butiken@fritzta.se eller ring 031-974490!

PS Ta gärna med egna frön, uppmärkta i fröpåsar och byt dem på vårt fröbytarbord! DS


Konstgalleriet på Öbergska

Den 1 mars inviger vi galleriets säsong 2018 tillsammans med Café Öbergska

Detaljerat program kommer inom kort! Men vi kan redan nu berätta att det blir en utställning om Styrsö By under april månad. I maj kommer årskurs 9 från Styrsöskolan att ha en elevutställning. I juni till och med augusti ställer flera konstnärer ut, bland annat från Styrsö och Donsö med målningar, design och konsthantverk!

Länk till vår hemsida!

Så håll utkik efter datum och öppettider. Varmt välkommen till ett inspirerande kulturår 2018 med Galleri Öbergska!


Månadens föremål

I alla tider har närmsta vägen mellan Styrsö By och Tången gått över det som kallas ”Kyrkeklevet”. Klyftan i berget har breddats flera gånger och i början av 1900-talet var där till och med något så förnämligt som en gatlykta. Det är den vi kan skönja på bilden. Den påstås av vissa vara gasdriven, men troligare är att den drevs av fotogen.

Läs om Kyrkeklevet här!

Om någon i läsekretsen har uppgifter om denna gamla gatlykta och andra som eventuellt fanns före elektrifieringen på 1930-talet så är vi tacksamma för information: skargardskultur@gmail.com 



Besök vår hemsida!

Vår hemsida växer hela tiden med artiklar, notiser och bilder. Vi har flera nyskrivna artiklar om t ex vårdinrättningarna på Styrsös ostsida och ett sjömansbrev från 1901. Tag gärna del av innehållet och tipsa andra om att besöka den. Vårt kulturarv är viktigt!

Välkommen till Hembygdsföreningen!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Styrsö Sockens Hembygdsförening, eller intresserad av hembygden. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!