Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Den biologiska återställningen av vattendrag

Den "biologiska återställningen" har under de senaste åren utvecklats till ett område som ibland hotar kulturarvet. 

20 mars lägger regeringen fram propositionen ”Vattenmiljö och vattenkraft”. Nu efterlyser riksförbundet exempel på kulturmiljöer eller verksamhet som är i farozonen för eller drabbats av hårdhänt vattenförvaltning. 
  Kontakta Jennie Fornedal på kansliet omgående, för vidarebefodran av kontaktpersoner till SHF, om ni har exempel. Tfn 073 140 33 75  


Kallelse till årsmöte 2018

Den 21 april är det årsmöte i Katrineholm. Kallelsen finns här i länken.  Dagen avslutas med en föreläsning av Kalle Bäck. I brevet som gick till föreningens postmottagare förra veckan fanns även information från valberedningen och underlag för att nominera till Hedersutmärkelsen. 

Glöm inte att vi behöver er motion innan den 10 mars. 


Rapporterade medlemmar

Så här ser rapporten ut den 8 februari. Åter är jag så imponerad över hur snabba ni är på att svara när jag frågar. Tack för det!

Kolla så att sifforrna för din förening stämmer. Den 15 feb låses systemet och i mars kommer en faktura för det antal medlemmar ni rapporterat. En röd siffra betyder att jag inte fått någon information ännu. 

Ett smart digitalt föreningsliv

Kulturarvsforum 2018 genomförs den 6 mars i Eskilstuna. Kombinationen arkiv, foto och digitalisering innebär nya utmaningar och nya lösningar. 

Här finns inbjudan Det blir en dag utöver det vanliga. Välkomna!


Utmärkelser 2018

Förutom hedersutmärkelsen i Södermanland delas det även ut en del andra utmärkelser. Årets Hembygdsförening, Årets hembygdsbok och plaketten för rik hembygdsgärning presenteras här Era förslag måste vara Södermanlands hembygdsförbunds styrelse till handa senast den 25 februari för beslut den 1 mars. (Årets hembygdsbok senast den 25 mars)


Dramatik i din hembygd

Vi efterlyser, inför Gammaldags Malmköpings Marknad den 26 maj, den mest "Dramatiska händelsen" i din hembygd sedan 1918. Skicka kort text och foto till kansliet senast 15 maj 

Här kan det ligga innehåll som är lämpligt i en sidfot. Exempelvis länkar till sociala medier.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!