Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

Nyheter i sortimentet

Blaufränkisch Exklusiv

 

Nytt rödvin från Golser Wein som har fått mycket fina vitsord och silver i tävlingen AWC och även fått en medalj i Berliner Weintrophy. Vinet har lite mer sötma än vanligt, skall drickas runt 14-15 grader. Pris 74:-

Weissburgunder

 

En torr och fin Weissburgunder (Pinot Blanc) från Gaudium Vinum Galos för ett väldigt bra pris Pris 99,-

Müller Thurgau

Maglock & Nagel i Kamptal lät oss smaka på ett vin av druvsorten Müller Thurgau under sommaren och vi blev verkligen förtjusta i det och kan nu erbjuda det i sortimentet.

Pris 99,-

Gsellmann Pannobile

 

Zweigelt, Blaufränkisch och Saint Laurent från Gsellmann & Hans - serie under namnet "Pannobile" där alla riktigt exklusiva viner har samlats. Pris 199:-

Riesling Kamptal

Förra årets skörd gav väldigt lite viner och när det gäller Riesling så har det varit ont om den hos våra producenter. Men vi erbjuder nu även en halvtorr Riesling från Maglock & Nagel. Pris 125,-

Lumpazivaga-bundus

Lumpazivagabundus den onda anden känner många som har sitt påbrå i Österrike till. Pjäsen skrevs på 1800-talet av Johann Nestroy och har filmatiserats många gånger. Vårt nya lantvin som ersätter boxviner får får namnet Lumpazivagabundus. Vinet finns både som rött och vitt med Grüner Veltliner respektive Zweigelt.Pris 76,- (1 liter)

 

 

Köpstopp redan på onsdag!

Höstens första köpstopp är redan nu på onsdag! För att hinna med nästa leverans måste man lägga sin beställning innan klockan 23.59 nu på onsdag den 24 augusti (24/8) med beräknad leverans den 31 augusti.

Lägg gärna beställningen i god tid om ni har möjlighet.

Nytt utseende

Handlavin.se har under sommaren blivit uppgraderat och vi har kunnat genomföra en del nya funktioner som vi önskat.

 

Vi har även fått in rapporter på att hemsidan ibland är väldigt långsam. Skulle ni upptäcka något fel oavsett om det är stavning eller något som ni uppfattar är felaktigt så är vi enormt glada om ni meddelar oss detta. Se videon med en del av våra förändringar.


Klicka på filmrutan för att titta på klippet (extern länk)

Hur man kommer igång i butiken

Vi har även gjort en liten hjälpfilm som beskriver hur man handlar i butiken.

Klicka på filmrutan för att titta på klippet (extern länk)

Fakturabetalning

Genom att Handlavin.se har slutit avtal med Svea Ekonomi AB så kan vi nu äntligen erbjuda även fakturabetalning i butiken. Fakturan skickas smidigt hem till er adress med post. Det går fortfarande att betala även med Visa eller Mastercard i butiken genom SEB-kort AB och Certitrade. 

Leveranser i hela landet.

Handlavin.se erbjuder nu leveranser i hela landet. Varorna skickas direkt från Österrike till er adress och fraktpriserna börjar på 200 kronor. Är man inte hemma vid leverans så får man en avi i brevlådan.

Lidingö, Gärdet, Östermalm och Vasastan.

Från 75 kronor kan man nu få sitt paket levererat hem till dörren om man är boendes på Lidingö, Gärdet, Östermalm och Vasastan.

Hämtlagret i Hjorthagen.

Vi fortsätter med vårt hämtlager i Hjorthagen. Här hämtar du dina viner när de anlänt från Österrike och det tillkommer inga leveranskostnader.

Sortimentsprovningar

Som kund hos Handlavin.se får man även möjligheten att delta i sortimentsprovningar för subventionerat pris och det är snart dags för höstens sortimentsprovning. Håll utkik i kommande nyhetsbrev för mer information och datum.

Nu kastas det vin i Östersjön

 Klicka på filmrutan för att titta på klippet (extern länk)

Under sommaren var det auktion på Åland med över 100 år gammal Champagne som hittats i ett skeppsvrak på 50 meters djup. Det var över 100 flaskor som hittades och två stycken har hittills sålt för otroliga priser och inbringade närmare 500.000 kronor. Handlavin.se vill självklart också prova vad som händer med vinerna men har valt enbart 8 meters djup. Beräknad upptagning skall ske 2016 om vi hittar flaskorna. Se gärna filmen när vi lockar gäddor och abborrar med lite ”Wein aus Österreich”.

Boxvin blir flaskvin

Bag-in-box innehåller mer svavel än vad flaskviner gör. Det här är något man inte pratar om i branschen. Varför man tillsätter mer svavel i box viner än vanliga viner är för att själva 3-liters påsen egentligen inte är något som vinet trivs att ligga förpackad i. Svavel som ämne när det gäller vin är inget konstigt, men det är också ett ämne som kan ge allergier och huvudvärk. Det finns boxviner som har visat sig ha så höga halter av svavel att bara några glas överskrider det rekommenderade dagliga intaget. Vi har därför valt att ta bort de boxviner vi hade tidigare ur vårt sortiment. Vi har i deras ställe tagit in 2 stycken 1-liters flaskor med lantvin som ersättare.


Med vänliga hälsningar

Peder Molin

08-517 85 773 - 070-595 7713

info@handlavin.se

http://www.handlavin.se (Butiken)


 http://www.facebook.com/handlavin (Facebook)

http://handlavin.blogspot.com  (Blogg)

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Grüner Veltliner fynd 139:-

Vi brukar inte kalla viner för fynd. Men vår krispiga Grüner Veltliner box för 139:- är ett fynd om du gillar boxvin. 137 kronor billigare än någon Grüner Veltliner på Systembolaget måste kallas ett fynd.
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!