Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

Det stormar i TeaterVerket
Det stormar så pass att vi den 29e augusti låser in oss i ett konferensrum och vänder upp & ner på begrepp och principer, i något som vi vill kalla TeaterVerket Kongress 2011. Även om det är en utopi att vi på andra sidan ska komma ut med en sprillans ny organisation och svar på alla frågor - så vill vi lova att TeaterVerket kommer bli ännu vassare, snyggare, sexigare, coolare, varmare, schysstare, roligare, fräschare, tuffare, högkvalitativ:are och rent av det bästa svaret på din längtan. TeaterVerket - förmodligen den bästa föreningen i världen.

Fem torsdagar i November
är en nyskriven pjäs med manus och regi av Peter Bark, som spelades på TeaterVerket under våren. 27/8-4/9 är föreställningen tillbaka.

J söker efter R. Var är R? Ingen tycks veta. Vem är R? Alla har olika svar. Och alla har hemligheter beträffande R. Hon är en dubbelnatur som påverkar andra starkt. Och som förändrar livet för någon.
“Jag tror inte att vi kan veta så säkert vad någon av oss kan göra och inte göra.”
“Att inte göra det man helst vill göra är oförlåtligt.”

Medverkande:
Alexandra Ekelöf
Moa Åström
Aminda Adler
Silke Varga-Laurén
Pär Sahlin
Birgitta Rudklint
Jonatan Lewerth
Edward Lundqvist
Lisen Dunker
Sofia Palm
Emiliano Altera
Claudia Elise Petersson

Förköp din biljett på tickster.


En av TeaterVerkets pärlor

Johan Selander fyller 38 år IDAG! Hurra å Grattis! Han bor i Enskede och arbetar som producent på Friteatern i Sundbyberg. Johan är ordförande i TeaterVerket och sitter även med i styrelserna för Teater i Haga och Kultur Direkt. Hans teaterkarriär började redan i skolåldern i Vår teater och sedan har det rullat på, som vuxen har han skådespelat, producerat och regisserat konstant. Tillsammans med ett engagerat gäng var Johan en av dem som startade upp TeaterVerket där han suttit med i styrelsen samt bl.a spelat med i Gummitarzan (föreningens första produktion), producerat Suturen, projektlett VD, regisserat Älskaren och producerat + spelat i Closer som visades i två spelomgångar för fulla salonger 2009-2010. Han är fast övertygad om att kultur berikar och att tända eldsjälar inom detta område ser han som en livsuppgift. Johan gjorde debut, som 8åring, på scenen i rollen som bagare i Folkets hus i Rågsved. Det betyder alltså att han har sysslat med teater i 30 år!

Jag har flera drömprojekt. Att dramatisera och spela i Hard candy är ett av dem. Skulle också vilja regissera Döden och flickan av Ariel Dorfman men även producera Lille prinsen, som för övrigt var den pjäsen som tände teaterlågan i den lille späda sexårskroppen i Snösätraskolans gymnastiksal - det var förmodligen den som fick mig att börja spela teater.

En queer inspiratör

Robin N. Spegel är 23 år, bor i Stockholm och jobbar extra lite här och var men ägnar den mesta av sin tid till att skriva. Teater är Robins främsta intresse och men gillar både att skriva, regissera, agera, dansa, sjunga, organisera. Hon växte upp med en skådespelarmamma och en konstnärspappa, gick i teaterskolor/musikskolor som liten. En viktig grej var besöket i London när hon var 13 och såg Cats, då hon bestämde sig för att stå på scen. Skrivandet har Robin nästan alltid sysslat med och när hon skrev sin första pjäs fastnade hon.

Jag har fått frågan om drömprojekt tidigare och då började vi diskutera varför det ofta (vid sådana frågor) uppkommer idéer om hur en tar sig in på dramaten/stadsteatern (in-sti-tu-ti-on-er-na) och varför en inte 'nöjer' sig med att arbeta med 'sina egna' och liksom vilja fortsätta med det och peppa/boosta de personerna/platserna... Jag tycker att det vore fantastiskt att kunna jobba med vilka personer jag vill och kunna ge dem betalt, på riktigt. Det finns så många bra människor som jobbar och jobbar och jobbar utan lön och jag skulle tycka att det vore helt fantastiskt att få arbeta med dem och ge dem betalt för det. Och kunna köra schyssta arbetsvilkor, inte mitt-i-natten-rep, alla ska ha tid att laga mat och inte behövde köpa mat på mcdonalds eller att ingen drack coca-cola, att scenografi och kostym bara var återvunnet/second hand material och gärna att vi skänkte all eventuell vinst till en by, t.ex. i Tchad. Men jag vill också gärna vinna en Oscar, skriva en film för Julia Roberts, Nicole Kidman och Meryl Streep. Jag tycker om Virginia Woolf och har en pjäs (om Virginia av Eileen Atkins) som jag gärna skulle sätta upp. Jag skriver/har nyligen skrivit en pjäs i andan av/som en del/produkt av Kvalitetsteaterns föreställning "MAN - en utredning".

Tips: MAN - en utredning gästspelade på Teater Pero under våren och hade sedan nypremiär på Stockholm Pride. I höst kan vi se den på Queertopiafestivalen i Norberg 20 aug. Dessutom någonstans i Stockholm i oktober - look out! Kvalitetsteatern och Robin är alltid öppna för pepp/förslag/frågor/missförstånd eller vad som helst!

   


Sökes

En regiassistent till produktionen "Gråta med fittan".
Föreställningen är en monolog som handlar om en individs olika roller och hur hon förhåller sig till män i första hand - hur livsångest drivs på flykt med otaliga snuttefiltsligg. Det är en historia av både dekadens, tragik och livsinsikt. Den är provokativ, känslig, utlämnande - öppnar massor av frågor, men svarar inte på några. Detta är en TeaterVerksproduktion som har premiär under hösten.

Manusförfattare och regissör Isabel Hillborg är utbildad socionom men har på senare tid verkat främst som frilandsjournalist och skribent. Förutom arbetet med en kommande bok, har hon skrivit artiklar åt tidningar som Leva, Mama och Amelia. Detta är Isabels debut i teatervärlden och med 'Gråta med fittan' vill hon spräcka tabun och väcka frågor - hon går ut hårt men ändå känsligt, utlämnande och med viss nödvändig provokation.

Du som söker regiass-uppgiften bör ha deltagit i någon produktion tidigare - inom eller utanför föreningen - och gilla att arbeta koncentrerat och effektivt.

För att skådespela/regissera i TeaterVerket krävs att du är betalande medlem i föreningen. Därför kan utomstående endast söka till regiassuppgiften.
Kontakta Isabel.


Kontakta styrelsen
Kontakta ordförande
Kontakta produktionsansvarig
Kontakta medlemsansvarig
Kontakta kassör / eventansvarig
Kontakta lokalinspiratör
Kontakta medlems/lokalgrupp
Kontakta nyhetsbrevsskribenterna
Kontakta alla medlemmar


 

SCENFREDAG för första gången i höst; fredag 26e från klockan 19. Garanterat de hetaste artisterna (37,9°) och massor av härliga människor. Dessutom ett ypperligt tillfälle att nätverka på! Alla är välkomna, medlem eller ej. Vi ses! Vill du ingå i crewet/spela på Scenfredag? Klicka HÄR.

Är du den inspiratör vi söker?
Tipsa om vilka som ska synas här till vänster nästa gång genom att klicka här!

Söker du kulturkompetenta varelser?  Klicka här!

HETA TIPS

Musikalartist sökes

Dansare sökes

Kursdeltagare till Clownskolan sökes

Skådespelare m.m sökes av SöderS Dramatiska Teater

Gråta med fittan söker regiassistent


 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!