Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

Nedräkningen är startad...

Alldeles snart drar hösten igång på allvar på TeaterVerket. Medlemsintaget är fortfarande stängt, men du som får detta nyhetsbrev är givetvis välkommen till föreningens offentliga evenemang såsom föreställningar och scenfredag. Du kan även stötta upp produktionsgrupperna i andra delar än regi och skådespeleri. Regissörer och skådespelare rekryteras inom föreningens drygt hundra medlemmar.
I dessa utskick meddelar vi vad som söks just nu samt presenterar evenemang och tipsar om spännande saker utanför föreningen.

TeaterVerket presenterar
Oidipussy PREMIÄR 11/8.
Välkommen till Antikens Grekland! Välkommen till gårdagen, och nuet. I föreställningen Oidipussy! möter vi Medea, Klytamestra, och Iokaste. Tre kvinnor som genom historien har fått spela rollen som modern, hustrun, och monstret. Vi bjuder in dig att den 11:e, 12:e, 13:e och 14:e augusti få träffa dessa kvinnor utanför deras traditionella ramar; i ett limbo där tusentals år av uppbyggd karaktär får ta sig friheten att uttrycka sig på ett nytt sätt.

Biljetter kommer inom kort kunna förköpas via Tickster. För nuvarande går det bra att boka via Karin eller Rakel.


En av TeaterVerkets pärlor
Jonas Södergren är 32, bor i Högdalen och arbetar med komik, clown och magi. Han blev medlem i TeaterVerket 2011 och engagerar sig främst i teater och komik, både i och utanför föreningen. Jonas gick teaterskolan Ecole Philippe Gaulier i London 1999-2001 och arbetar sedan 2003 med att uppträda och undervisa. Han skapar sitt eget material; komiska akter för vuxna samt en familjeföreställning.

Mitt drömprojekt är att skapa en egen komisk soloföreställning som turnerar. Ett av mina drömprojekt har blivit verklighet, nämligen startandet av Clownskolan, 2010, där jag undervisar i clown. Tanken är att den ska utökas år efter år.

Tips: Anmäl dig till någon av Clownskolans kurser i höst. Sista anmälningsdag för helgkursen är 3 okt och för 3-veckorskursen 17 okt. Läs mer här.


En bildad inspiratör
Caroline Bensryd är 20 år, bor i Tyresö och ägnar sina somrar åt att agera dekoratör på några av Sveriges festivaler. Som dekoratör gör hon allt som kan användas som dekoration till en scen/ett område; måla tavlor, "fotograferings-figurer", (recycling art) m.m Hon har sysslat med alla möjliga typer av konst/kreativitet hela sitt liv, och började jobba som funktionär inom artistservice 2009. Caroline tar sig även gärna an att skapa ex. porträtt, på beställning av privatpersoner.

Jag har flera drömprojekt. Ett av dem är att göra en porträttserie av Harry Potter och Alice i Underlandet, men jag skulle även gärna vilja inreda ett rum med tillhörande tavlor. Dessutom vore det väldigt häftigt att göra en hyllningsutställning.

Tips: Behöver du stöttning i din produktion, med ex. scenografi eller rekvisita, så är Caroline pepp på att hjälpa dig. Maila så vidarebefodrar Magda ditt mail till Caroline.  

Gästspel på TeaterVerket
Stockholms studentteater i samarbete med ABF presenterar

Fröken Julie av August Strindberg,
4-7 augusti 2011

Biljetter (á 100:-/st) bokas i förväg
via e-post

“Är det allvar eller lek?” Gränsen är som bekant hårfin. August Strindbergs pjäs från 1888 vänder blicken mot en av människans starkaste drivkrafter, självbevarelsedriften. Att äta eller ätas, det är frågan. I det erotiskt laddade spelet mellan en herrskapsfröken och hennes betjänt ställs frågor om klass, kön, ungdom och självförverkligande på sin spets. Fröken Julie är en ovanlig och komplex rollfigur i en pjäs om ett inte alltför ovanligt kvinnoöde. Hon är stolt och kontrollerad men längtar efter att få brinna. Hon söker motstånd, konflikt och äventyr och målet för detta blir Jean, hennes betjänt. När passionen träder in gäller plötsligt andra regler, makten förskjuts och de sociala rollerna omprövas. Julie och Jean dras med i nattens rus, ”midsommarnatten, de oskyldiga lekarnas natt”. De tänjer på gränserna och prövar såväl varandras tillit som tålamod. I leken blir de tillfälligt jämlikar men sagan har ett slut, spelet måste avgöras och förloraren får betala ett högt pris.

I rollerna:
Kristin: Julia Cechal
Jean: Jonas Lidholm
Fröken Julie: Fredrika Olausson
Regi: Anna Jakobsson
Regiassistent: Julia Hackman
Producent och pressansvarig: Karin Lindahl
Kostym: Sabina Nowotny
Formgivare: Mattias Rolund

 

Inspiratörer sökes!
Tipsa om vilka som ska synas här till vänster nästa gång genom att klicka här!

Söker du deltagare till din produktion och vill annonsera om det i utskicken?  Klicka här!

Vill du hjälpa föreningens medlemmar i deras produktioner (såsom ex. tekniker, publikvärdar, scenograf m.m)? Klicka här!

HETA TIPS

Skådespelare m.m sökes av SöderS Dramatiska Teater

Skådespelare/dansare sökes till Göteborg (OBS! Audition 4/8).

Artist/skådespelare sökes.

Du har väl inte missat STOCKHOLM PRIDE
(1-7 aug)

med alla häftiga kulturevent!?

PARTNERS

Följ oss på...

 
     
 

Får du detta utskick trots att du inte är medlem? Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!