Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Imorgon är det första december och då är det äntligen dags att öppna första luckan i adventskalendern. Vi på kansliet vill önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År (kanske lite tidigt men det gäller att passa på).

Här nedan kan ni i vanlig ordning läsa mer om julöppettider och annat som kan vara bra att veta innan årsskiftet. Ni glömmer väl inte att skicka in era ansökningar kring lägerbidrag till exempel?


Utbildning: Barn med särskilda behov, tillsammans med Sensus.

Missa inte en otroligt viktig föreläsning, som visar på fördelar och utmaningar med att leva med en diagnos och ger exempel på bemötande och strategier för att hantera vardagen.

Det kommer på ett roligt och aktivt sätt att diskuteras hur en scoutavdelning fungerar och hur detta kan användas på våra avdelningsmöten och läger. Föreläsningen genomförs i samarbete med Sensus.

När: Den 12:e december klockan 17.30-21. Vi kör igång exakt klockan 18.00. Drop-in från 17.30.

Var: Sensus lokaler på Drottninggatan 30, våning 4.

Anmäl dig HÄR!


Julklappskvällar på Purpursnäckan

Vi ändrar om lite i öppettiderna inför jul! Vi stänger två fredagar för att istället ha öppet två torsdagskvällar.

STÄNGT: Fredag 1 december och fredag 8 december.

EXTRAÖPPET: Torsdag 7 december och torsdag 14 december (16.00-20.00)

Under de här två extrakvällarna bjuder vi på glögg, pepparkakor, julmust och annat passande. Kom förbi och testa en skjorta, köp de sista julklapparna och ha det lite mysigt.

Välkommen till Delsjövägen 5A, precis vid Sankt Sigfrids Plan.

Kansliet är stängt i mellandagarna!

Sista dagen vi har öppet innan jul är fredagen de 22 december. Vi håller sedan stängt över mellandagarna och öppnar igen tisdagen 9 januari.


Göteborgs kommuns lägerbidrag för 2017

Göteborgs kommun har sedan flera år överlåtit till Göteborgs Scoutdistrikt att administrera det som kallades Göteborgs kommuns lägerbidrag. Det börjar nu bli hög tid att söka!

I korthet innebär det att ni som kår, utan större insats, kan få ett betydande bidrag för de läger och hajker ni haft under året (2017). 

Följande kriterier gäller för att få söka och få del av Göteborgs kommuns lägerbidrag (gäller enbart för scoutkårer registrerade och verksamma i Göteborgs kommun):

  • En ansökan skall avse alla deltagare vid samma tillfälle och från samma kår.
  • En ansökan skall innehålla ett kortfattat program för hela aktiviteten.
  • För att kunna få bidrag krävs minst 5 deltagare som deltar i minst två nätter.
  • Maximalt utbetalas bidraget för 14 nätter.
  • Bidrag kan erhållas för aktiva medlemmar i sökande kår mellan 7 och 25 år.
  • Deltagare 26 år och äldre som är aktiva medlemmar i scoutkåren kan erhålla bidrag så länge det är minst tre stycken 7 – 25 åringar per deltagare 26 år och äldre.
  • Ansökan skall gälla en aktivitet genomförd under innevarande år och vara kansliet tillhanda in senast 7 januari året efter.

Glöm inte att skicka in er- eller era ansökningar till oss på kansliet så ni kan få ta del av bidraget!

All info och blankett hittar ni HÄR!


Tänk till vid uthyrning av lokal

Under de senaste veckorna har vi blivit uppmärksammade på att scoutkårer i Västsverige hyrt ut lokaler till personer som utger sig för att vara privatpersoner. Dessvärre visar de sig sedan vara individer ur extremistmiljöer, företrädesvis högerextremister och tillhörande grupperingar. De här grupperna har tagit bilder från sina möten och lagt upp på sina hemsidor. På bilderna har man tydligt kunnat se scoutsymboler. Uthyrningarna från kårerna har skett i god tro att kåren hyrt ut till en förening eller person som inte är associerad till någon högerextrem rörelse. I ett av fallen har de som hyrt till exempel uppgett att de bara ska träffas för att fira en vän.

Vi vill passa på att informera och uppmana alla att vara lite extra vaksamma och observanta vid uthyrning av scoutlokaler, samt se över befintliga uthyrningsvillkor/krav/policys. Förslagsvis kan kåren påtala, i kontrakt eller avtal, att hyrestagaren måste stå bakom och följa scoutrörelsens värderingar och grunder. Är ni osäkra på den som ringer eller tar kontakt med er, be att få återkomma så kan ni undersöka personens namn via en enkel googlesökning eller föreningens organisationsnummer på nätet. Den policy ni kan förhålla er till vid uthyrning, och vid behov kräva av de som hyr (personer eller organisationer), är att de måste dela scouternas värderingar.

Har ni några frågor kring detta är ni som alltid jättevälkomna att kontakta oss på kansliet. Antingen via mail till info@gbgscout.se eller direkt till ordförande Jakob Revellé via ordforande@gbgscout.se.


Arrangemangsguiden blir väggkalender

Vår populära arrangemangsguide byter inför nästa år skepnad och blir en fiffig och fin väggkalender. 

I arrangemangskalendern finns i vanlig ordning mycket matnyttig information kring vad som anordnas och erbjuds i distriktet under nästa år (2018). Den är ett bra verktyg när ni sätter er och planerar nästa års verksamhet.  Den kommer att skickas ut till alla kårer så fort den är färdig. Vi skickar den då till den person som i Scoutnet är utvald som kårens postmottagare. Håll gärna uppsikt och se till så att den kommer fram till kåren!

Det finns också utrymme för egna noteringar. Tillsammans fyller vi kalendern med massvis av roliga scouthändelser! 

Maila gärna in till oss om det är något speciellt datum eller någon speciell händelse ni vill ha med i kalendern. Skicka så fort som möjligt då den snart går till tryck!

Maila till info@gbgscout.se!


Tack för allt engagemang!

Vi vill slutligen tacka alla distriktets aktiva för ett riktigt bra 2017. Vilket år det blev och vad mycket roligt vi hann med. Äventyret, Kulturkalaset, Kragenäs specialveckor, alla Mandalayseglatser - ja, listan kan göras lång. 

Utan allt engagemang från ideella eldsjälar hade det givetvis inte varit möjligt. Ingen nämnd, ingen glömd som det brukar heta!

Vill du engagera dig mer i något av de mer specifika grupperna som finns (Kragenäs, Mandalay, Stiftelsen osv) finns det en hel del lediga platser vi gärna fyller. En lista med lediga uppdrag hittar du HÄR!

Med det sagt vill vi återigen önska er alla en riktigt god och härlig jul med allt vad det innebär. Vi ses och hörs kanske redan innan jul, annars får ni ha det så fint så hörs vi igen nästa år. 

Följ distriktet på sociala medier

Du vet väl att du kan följa distriktet digitalt?

Dels genom vår hemsida givetvis, där samlar vi all det mesta om det mesta, dels via Facebook och Instagram


Segla med Mandalay

Nästa år kommer Mandalay anordna en midsommarsegling! Ägna julledigheten åt att öva på styrbord och babord så du är redo att hänga med! Mer info och chans att anmäla sig kommer som alltid framåt vårkanten... 


Specialveckor på Kragenäs

Lördag 21 juli till söndag 5 augusti är det specialveckor på Kragenäs! Kom det datum som passar just dig och din grupp.

Ju fler grupper som besöker Kragenäs samtidigt, desto roligare blir upplevelsen. Dessutom skapar det en storlägerkänsla och öppnar för nya vänskapsband på Kragenäs, möjligheternas mötesplats!

LÄS MER!


Alla scoutmedlemmar i Göteborgs scoutdistrikt som är födda 2000-01-01 eller tidigare får detta mail. Om du eller någon anhörig tycker det här är fel får ni mer än gärna höra av er till styrelsen@gbgscout.se för att diskutera saken.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!