Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Kärlek på jobbet

 

 

 ”Relationer är grunden i allt mänskligt liv”


”Leken är den effektivaste vägen
till det djupaste allvaret”


”Att våga ta en risk, att bryta ny mark, är den enda vägen till verklig och varaktig utveckling”


"Livets mening är att vi alla ska trivas, må bra och ha roligt tillsammans – allt blir bättre på det sättet"


"Kärlek är att ta ansvar för alla sina relationer"

Kärleken genomströmmar allt. Kärlek är inte detsamma som romantik och erotik, och inte fluff och flum – Kärlek är rent evolutionsbiologiskt ett sätt att stärka vår överlevnadspotential som art.

Kärlek är att ta ansvar för alla sina relationer, inklusive arbetskamrater och kollegor. Kärlek är förmågan att utveckla starka emotionella band till våra medmänniskor, med allt vad det innebär.

Kommunikation är grunden för alla mänskliga relationer. Hur vi kommunicerar, hur bra vi förstår varandra, och hur bra relationer vi har, kan vara skillnaden mellan framgång och undergång i ett företag, en organisation – eller för den delen i en familj.

 

Carl Johan Rehbinder

Du får detta nyhetsbrev eftersom vi har haft kontakt på något sätt, genom kurser, föredrag eller annan verksamhet där vi kan ha haft fruktbara möten och samarbeten.

Jag vill nå nya målgrupper som behöver utbildning i kommunikation, alternativt coaching eller medling; företag och andra organisationer. Kanske har du bra kontakter du vill förmedla till mig? Kanske du själv eller din organisation vill anlita mig och mina tjänster?

Jag erbjuder coaching, medling, föredrag och kurser – alla med målet att utveckla en effektiv och flexibel kommunikation, samt bättre relationer; på din arbetsplats, eller i din organisation – framför allt genom att skapa ett mer positivt klimat för samarbete.

Som grund har jag utarbetat egna metoder och förklaringsmodeller för hur vi skapar positivt klimat och kreativ samvaro i alla sammanhang där vi människor möts för att skapa tillsammans.

Enhällig forskning visar tydligt att stämningen på en arbetsplats kraftigt påverkar de anställdas hälsa. En dålig arbetsmiljö sänker arbetsglädjen, motivationen och ytterst sett den personliga hälsan. En hög sjukfrånvaro är inte bara kostsam för ett företag eller organisation, det påverkar också effektivitet och arbetsflöde hos alla på företaget.

Goda arbetsrelationer skapar en situation där medarbetarna känner sig mer motiverade, bekräftade och behövda. Sjukfrånvaron blir lägre, arbetsflöden blir mer pålitliga och lönsamheten ökar.

Konflikter uppstår alltid på en plats där flera människor är engagerade. Men det behöver inte vara ett problem. Har man en god kommunikation på arbetsplatsen blir det också mycket lättare att lösa de problem som kan uppstå, och ur en konflikt kan mycket gott komma – om den hanteras på rätt sätt.

I ett konstruktivt arbetsklimat kan man ge och ta såväl kritik som uppskattning, utan att det blir personliga motsättningar.

Frågor som kan uppstå på en arbetsplats:

  • Hur ser jag till att folk mår bra och gör ett bra jobb?
  • Hur skapar jag förtroende och tillit?
  • Hur uppmuntrar jag till större kreativitet på mitt företag?
  • Hur får jag alla att lyssna uppmärksamt på mig?
  • Hur får jag mina medarbetare att ta ansvar för sina uppgifter?
  • Hur ska jag få mina medarbetare att komma överens och fokusera på ett gemensamt mål?
  • Hur ska jag ge en kollega kritik utan att det blir fel?
  • Hur löser jag till synes olösliga konflikter i min organisation?
  • Hur hanterar jag en besvärlig kollega?

Dessa frågor, och många fler, kan jag hjälpa dig att hitta svaren på.

Detta är en del av vad jag kan erbjuda:

  • Medling och konflikthantering - jag agerar tredje part i en konflikt, och bidrar till att skapa nya lösningar, inspirera till nya perspektiv och att hitta ett gemensamt språk när kommunikationen fallerar. Jag kan också förmedla effektiva verktyg att inte bara lösa konflikter, utan även förhindra att de uppstår i onödan.

  • Kärlekens 9 språk – ett roligt och inspirerande föredrag om min teori kring vad kärlek faktiskt är, och vilken plats den har på jobbet.
    När kommunikationen inte fungerar kan det ofta bero på att vi helt enkelt inte förstår varandras behov och språk. Det går även att inkludera en mini-workshop om alla de olika sätt vi människor kommunicerar.

  • Kärlek på jobbeten kurs om konstruktiv kommunikation, arbetsglädje, jobbrelationer & livskvalitet – om hur du kan stärka och utveckla ditt eget och dina medarbetares engagemang och arbetsgädje – och därmed också öka lönsamheten på ditt företag.
    På denna kurs förmedlas kraftfulla redskap och former för effektiv, kreativ och positiv kommunikation.

  • När fel blir rätt – en dagkurs om kreativitet – om hur du kommer över mentala blockeringar och bristtänkande, och når det kreativa flödet, hur du hittar de geniala idéerna och leker dig fram till framgång. Grunderna i brainstorming. Hur du bejakar misstagen som en självklar väg till att lyckas.

  • Scenskräck eller berättarlust – praktiska kurser och coaching i hur du kan övervinna rädslan för att framträda inför en publik, och dessutom ta dem med storm!

Självklart kan jag också, utifrån de specifika behov just du och din organisation har, specialdesigna en workshop för dig.

Jag har 20 års erfarenhet som kursledare, samt sju års intensiv erfarenhet av att leda dynamiska relationskurser. Jag har agerat både som ledare och medlare i alla organisationer jag någonsin varit medlem i - ibland som ordförande eller på annat sätt ansvarig ledare, ofta som kommunikatör och medlare i konflikter. 

Låt mig hjälpa dig att skapa en inspirerande och engagerande arbetsmiljö på ditt företag!

Kontakta mig:
Mob. 070-79 76 333
E-post calle@rehbinder.se


Läs mer om Carl Johan Rehbinder och Kärlek på jobbet:
http://www.rehbinder.se/calle/ 


Med förhoppning om ett gott samarbete –

Carl Johan Rehbinder


Kontakt:
Mobil: Carl Johan Rehbinder 070-79 76 333
e-brev: calle@rehbinder.se    Hemsida: www.rehbinder.se/calle




 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!