Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
           
 

 

Vad är problem för dig?

Tänk att vi människor har så olika bild av vad som är ett problem. Jag möter ibland människor som tycker att ett tråkigt jobb, dåligt väder eller stökigt hemma är ett förlamande problem. Under min tid som volontär på en förskola intill en soptipp i Guatemala City mötte jag familjer som knappt hade tak över huvudet och letade mat och saker att sälja bland soporna. De pratade aldrig om problem!

Lika slående är det att möta människor med en perfekt fysiskt fungerande kropp och underbara förutsättningar som har valt att begränsa sitt liv genom att tycka att de är tjocka eller otillräckliga. Medan andra - som exempelvis har blivit förlamade eller förlorat allt kan uppleva sig privilegierade. 

Vilka problem skapar du dig? Gör de dig kreativ eller till ett offer? 

Vi själva stämplar verkligheten med den mening vi väljer att koppla till den. Våra egna värderingar av bra, dåligt, rätt och fel skapar vår känsla av verkligheten. När vi ser något som ett problem kan just de synsättet vara förlamande och  energikrävande för oss. Ju mer vi fokuserar på problemet desto mer påverkar det oss negativt. Problem har ingenting att göra med hur verkligheten verkligen ser ut utan hur vi väljer att tolka det. Den vetskapen har redan de flesta människor. Den stora skillnaden är att leva vetskapen. Förädla det du vet till något du lever! Det är ju synd att aldrig lära sig att uppskatta det fantastiska man har här i livet för att man har varit så upptagen att fokusera på den lilla del av helheten som man av någon anledning inte har.

Fundera över om dina problem verkligen är värda att lägga allt fokus på.

Fundera över hur många av dina problem som du har löst genom att fokusera på dem, gräva ner dig i dem, ständigt prata om och tänka på dem.

Fundera över hur det skulle vara att tro att dina problem finns för att lära dig något, både om dig och om livet.

Fundera över hur många fördelar ditt liv har och se vilken energi du får av dem.

Fundera över vilket ditt första steg kan vara redan idag för att kunna leva det du egentligen vet!

3 tips till att hitta ett alternativt förhållningssätt till problem

1. Avdramatisera ordet. Utan problem stannar vår tillvaro. Problem får oss att utvecklas, växa och finna kreativa lösningar som underlättar för oss. I ditt huvud, i din familj, på din arbetsplats. Vilket förhållningssätt har du till problem? Hjälper det dig att ta tag i dem eller gör det att ni hellre avstår?

2. Problem eller symptom Är det dina problem du fokuserar på eller är det symptomen av dina problem. När du ägnar dig åt problemlösning i ditt liv och tillvaro se till att du utvecklar roten till problemet och inte bara hittar lösningar på symptomet. Att lösa roten till problemet gör ofta att många fler problem löses. 

3, Mål i sikte. För att problemlösningen ska bli som allra mest effektiv behövs ett mål i sikte. Definiera ditt mål, din målbild och syftet med att få problemet löst. Det hjälper ditt fokus att lösa istället för att gå ner dig i problemet. 

 Inspirera i media. 

Emma Pihl utnämns till en av Tidningen Levas 100 inspiratörer med nomineringen; 'LÖSSLÄPPT Emma Pihl är ung, målmedveten och har ett sjutusans driv. En professionell coch, föreläsare och författare att verkligen ta på allvar.'  Läs mer....

Fortfarande kan intervjun med Emma Pihl på Fråga Doktorn från tidigare under hösten ses här. 

Emma expert i Metro, Så gör du entré på nya jobbet

Inspireras pressklipp ligger uppe möjliga för dig att läsa här. 

Försmak på innehållet i Emmas nya bok, 'Let go! Bli fri från ditt kontrollbehov' Emma tipsar om hur du gör dig fri från kontrollbehov. Har du gjort dig fri från några kontrollbehov. Berätta här!

Vill du se mer om vad som är på gång på Inspirera.nu?

För mer läsning av Emma Pihl finns hennes böcker, Se mig! Om självkänsla och jakten på bekräftelse' och 'Vinnare i din egen tävling'

'Fokusera på det som ger dig kraft!'

//Emma

   

Ladda ner info om Emma som föreläsare och coach

Höstens öppna evenemang:  

26 november. Föreläsning, Stockholms universitet. 'En lyckad start i arbetslivet'. 

30 november. Kunna, Vilja, våga! Om att ta steget. Halmstad.

21 jan. Växsjö. Inspirations utbildningsdag. 

27 januari. Self management -Konsten att leda dig själv. easyFairs KONFEX & EVENTS i Kistamässan (Sthlm)

28 Januari. Föreläsning 'Vinnare i din egen tävling' Helsingfors Finland. 

1 feb. 4-goodkväll Emma Pihl berättar sin 'Sun shine Story' Rival. 

10 februari. Self management -Konsten att leda dig själv. easyFairs KONFEX & EVENTS på Eriksbergshallen (Gbg)

24 februari, Nya boken 'Let go! Bli fri från ditt kontrollbehov' finns att köpa i butiken.

April 2010. 'Vinnare i din egen tävling' kommer i pocket på Pocketförlaget.

14 april. 'Bekräftelsen som drivkraft'. Studieförbundet Vuxenskolan, Eriksbergsg.

9 maj-15 maj. Upplevelse & Utvecklingsvecka i Chamonix, Frankrike med Emma Pihl och bergsguide Ulrika Asp, i samarbete med 2,6 miljonerklubben.

Boka Emma Pihl till företagets julevenemang eller en workshop för att starta 2010!

     Ring: 070 471 20 63 Mail:emma@inspirera.nu

 

 
           
 

Copyright 2009 Inspirera   Grev Turegatan 30, 114 38 Stockholm     +46 (0) 70 471 20 63      emma@inspirera.nu     Avsluta prenumeration