Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
           
 

Vilka 'osynliga' regler styr dig?

Det är väl bra lustigt att de flesta av oss själva gör det svårare att få känna sig stolta, glada och lyckliga än vad som skulle behövas? Tänk den jublande lyckan vi kunde känna som barn över ett glitterlim, stapla stenar i hög eller att skratta hejdlöst av att plaska i en vattenpöl. De flesta av oss har satt alldeles för hårda regler för oss själva för att få uppnå de känslorna vi vill ha mer av. 

 Vanor, gamla behov och ett snabbt livstempo gör att vi sällan stannar upp och frågar oss varför vi gör som vi gör och känner som vi känner. Men, när man väl gör det och reflekterar kan säkert många med mig enkelt dra slutsatser av att kraven på livet, vardagen och vilka bragder som krävs för att få uppnå en överväldigande känsla har ökat. Den höjda ribban för att få känna känslor vi vill ha tjänar inget annat syfte än att vi piskar oss till att kämpa hårdare och sträva mer för att få känna  lyckokickar. Inte sagt att vi skulle sluta sträva bara för att vi oftare fick känna oss tillräckliga, lyckade och bra. Vi skulle bara sträva utifrån en annan drivkraft, lust och njutning istället för smärta och kamp.  

'Vilka osynliga regler har du för att få känna dig bra, lyckad och stolt? Är de enkla eller svåra att leva upp till?'

De flesta gör det istället onödigt enkelt för sig själva att känna sig otillräckliga. Minsta lilla misstag, motgång eller någons missnöje kan bli en fläck stor nog att täcka solens skinande ljus. Helt plötsligt ändras vårt fokus och de positiva sidorna är helt som bortblåsta. Det är omöjligt att kontrollera världen att vara perfekt. 

'Vilka osynliga regler har du för att få känna dig oduglig, misslyckad och underlägsen? Är de enkla eller svåra att leva upp till?'

3 tips för dig som vill skapa bättre regler till dig själv.

1. Utvärdera. När känner du känslor som du trivs med och mår bra av. Vad har du gjort, åstadkommit eller uträttat då? Är det skäligt eller kan du göra det enklare för dig? Pröva att halvera svårighetsgraden på reglerna. 

2. Försvåra minus känslor. Försvåra för att känna nedstämdhet, misslyckande och otillräcklighet. Lägg ribban för dig själv på samma nivå som det du skulle lägga någon annans ribba på. 

3, Träna. Dina regler får effekt på dig för att du tränat in dina gamla regler på samma sätt behöver du också nöta in dina nya regler. Övning, träning, repetition och trons övertygelse. 

Inspireras tipsar!

Inspireras pressklipp ligger uppe möjliga för dig att läsa här. 

Vill du se mer om vad som är på gång på Inspirera.nu?

För mer läsning av Emma Pihl finns hennes böcker, Se mig! Om självkänsla och jakten på bekräftelse' och 'Vinnare i din egen tävling'

'Skapa regler till din fördel i spelet'

//Emma

   

Ladda ner info om Emma som föreläsare och coach

Höstens öppna evenemang:  

24 november. Vuxen- en förebild för nästa generation tillsammans med mentor, PS och 2,6 miljonersklubben.

25 november. Workshop Vinnare i din egen tävling, Umeå.

26 november. Föreläsning, Stockholms universitet. Att lyckas i arbetslivet. 

30 november. Kunna, Vilja, våga! Om att ta steget. Halmstad.

27 januari. Confex. Kistamässan. Self management -Konsten att leda dig själv. 

28 Januari. Föreläsning 'Vinnare i din egen tävling' Helsingfors Finland. 

10 februari. Göteborg. Konferensmässan Self management -Konsten att leda dig själv. 

24 februari, Nya boken 'Let go! Bli fri från ditt kontrollbehov' finns att köpa i butiken.

Boka Emma Pihl till företagets julevenemang eller en workshop för att starta 2010!

     Ring: 070 471 20 63 Mail:emma@inspirera.nu

 

 
           
 

Copyright 2009 Inspirera   Grev Turegatan 30, 114 38 Stockholm     +46 (0) 70 471 20 63      emma@inspirera.nu     Avsluta prenumeration