Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
           

 

 

Vad har du i fokus för 2010?

Tillbaka efter julens sociala medley och härliga aktiviteter i ett landskap som för en gångs skull varit vintrigt. 2010 är här! Jag älskar nystarter och att lägga nytt fokus, sätta nya mål och planera en ny inriktning vilket ett nytt år ger möjlighet till. Det är fräscht på något vis.

Jag fick en fråga i en intervju där journalisten frågade om det fanns några positiva nyårslöften. Då slog det mig att de flesta börjar ett nytt år genom att påminna sig om massor av negativa sidor och saker som de egentligen borde ha ändrat, tagit bort eller slutat med för länge sen. Rökstopp, bantning eller träningsstart hör väl till de ständigt återkommande. Istället för nyårslöften brukar jag bestämma mig för något fokus som jag vill att de nya året ska ha. Om jag ser tillbaka på alla mina år vilket fokus hade då just detta år? Fokus på resor, fokus på kärlek, fokus på vardagsupplevelser, fokus på att vara spontan, fokus på dina sociala relationer eller fokus på att överträffa dig själv i något? 

Vilket fokus kommer du att ta för 2010?

Vi har ett nytt år framför oss som vi kan göra allt för att fylla med flådigare upplevelser, större kickar och fler oförglömliga världsförändrande idéer. Ett av de bästa sättet för att skapa den framtiden du vill ha är att visualisera. Att dagdrömma de drömscenarion som du vill ha, vara i och uppleva. Använd alla dina sinnen. Vad kommer att hända? Hur kommer det se ut? Hur kommer det att kännas? Vilka ljud, smaker och dofter kommer finnas runt omkring dig? Mentala målbilder har en magnetisk kraft för att förvekliga dina drömmar. Blunda och föreställ dig!

Vilka minnesbilder vill du förverkliga under 2010? 

3 tips till hur 2010 kan bli bästa året i ditt liv. 

1. Tankekarta för 2010. Ta ett stort papper. Skriv ditt namn och året i mitten. Gör tillhörande tankekartebubblor och skriv relationer, vänner, fritid, hälsa, ekonomi, karriär/jobb och andra viktiga områden i ditt liv. Skriv i anslutning till varje tema hur du vill ha det.  

2. Daglig handling. För att skapa det du vill ha behöver du på något sätt agera dagligen. Ett bra sätt är att följa upp sig själv utifrån frågan 'Hur har jag agerat idag för att 2010 ska bli ett toppen år'? Varje val, varje situation kan få dig att välja något nytt, mer eller bättre. 

3, Lång- eller kortsikt. Ett förhållningssätt som är bra att ha med sig i vardagen för att skapa ditt bästa år är 10 regeln som avgör situationens betydelse på lång- respektive kort sikt. Vilken betydelse har en situation för dina närmsta 10 min, 10 veckor, 10 månader och 10 år? Svaren kan underlätta vissa val.  

Nyheter på Inspirera

* Inspirera och Emma Pihl kommer driva delar av verksamheten i Wiminvest i form av Talangoptimeringsprogram som syftar till att få fler kvinnor i företags ledande positioner. Personliga utvecklingsprogram för unga kvinnor, deras chefer och utvecklingsprogram för deras organisationer. 

*Under 2010 kommer Emma även att vara anställd på halvtid på Inhouse för att utveckla ett affärsområde för coaching och grupputveckling. 

*Nu är det möjligt att skicka lyckokickar till någon av dina vänner, kära eller kollegor. Anmäl dem för nyhetsbrevet här.  

* En glädjande nyhet är också att föreläsningen 'Let go!' baserad på boken med samma titel är ihop snickrad och finns att boka. 

Så då är 2010 här, nu kör vi!  

//Emma

   

Ladda ner info om Emma som föreläsare och coach

Vårens öppna evenemang:  
19 jan. Frukostpresentation av boken 'Let go!' Sthlm.

21 jan. Växsjö. Utbildningsdag coachande förhållningssätt. 

27 jan. Self management -Konsten att leda dig själv. easyFairs KONFEX & EVENTS Kistamässan (Sthlm)

28 jan. Föreläsning 'Vinnare i din egen tävling' Helsingfors Finland. 

29 jan. Emma medverkar i morgonsoffan i Helsingfors.

4 februari. Seminarie under Nationella Konferensen i entreprenörsskap och landsbygdsutveckling Jönköping. 

5 feb, Emmas Nya bok 'Let go! Bli fri från ditt kontrollbehov' finns att köpa i butiken.

10 februari. Self management -Konsten att leda dig själv. easyFairs KONFEX & EVENTS på Eriksbergshallen (Gbg)

19 feb. Frukost-föreläsning 'Let go!' på Shortcuts karriärnätverk.

11 mars. 'Att leda nästa generation'. Unionens chefer. 

April 2010. 'Vinnare i din egen tävling' kommer i pocket på Pocketförlaget.

14 april. 'Bekräftelsen som drivkraft'. Studieförbundet Vuxenskolan, Eriksbergsg.

 

 

 
           
 

Copyright 2009 Inspirera   Grev Turegatan 30, 114 38 Stockholm     +46 (0) 70 471 20 63      emma@inspirera.nu     Avsluta prenumeration