Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
           

 

 

Inom vilken genre får du årets nobelpris?

Idag är det nobeldagen. 10 december och en massa fantastiska personer får nobelpriset i olika genre och för olika insatser under livet. Nu tycker ju jag att nobelprisets genres är lite väl få. Inom vilken genre förtjänar du ett nobelpris i år? Inom genren tålamod i jobbsökande? Inom genren kreativitet och nya inredningsidéer i hemmet? Inom genren utvecklande av ditt företag? Eller inom vilken genre får du nobelpriset och vad är din nominering?

Jag tror att det absolut viktigaste för att överhuvudtaget ha möjlighet att ta nobelpriset i någon genre är att vi ägnar oss åt ett område som är rätt för oss. Som får oss och må bra och där vi kan använda vår potential fullt ut. Efter att ha suttit i otaliga timmar de senaste veckorna och lusläst mitt eget manus till min nästkommande bok förundras jag över hur tur det är att det finns en 'rätt' person för den uppgiften. Tänk att det finns en person som går igång på att hitta stavfel och särskrivningar, som får lyckokickar av att hitta en ny formulering på en ursprunglig mening. Tur är väl det! Jag märker snabbt hur jag själv förlorar fokus, läser innehållet istället för orden, drömmer iväg och har nedräkning av sidorna istället för att ägna mig åt uppgiften. 

Lika slående är det att möte människor som ägnat alldeles för mycket tid och energi på något de egentligen inte 'ska' göra. Glimten i ögat, dagsstartsenergin och engagemanget är precis som bortblåst. 

Inför vilka uppgifter är du 'fel' person? För vilka uppgifter är du 'rätt person?

Många gånger har jag förundrats över tanken om allt var möjligt för alla människor och att vi oavsett vad vi sysselsatte oss med hade samma inkomst och status. Hur skulle de spridningen bli? Skulle vi ha någon som ville göra alla uppgifter? Eller skulle alla vilja göra ett och samma. Om allt var möjligt för dig, vad hade du då valt? Vi människor tappar självförtroende drivkraft och energi av att sysselsätta oss med 'fel' saker för länge. Av den anledningen är det din uppgift att se till att du så ofta du kan gör de saker och är på de platser som du är ämnad för. 

Vilka platser, vilka sammanhang och vilka uppgifter får du energi, glädje och euforiska känslor av? 

3 tips till att vara mer på rätt plats och göra mer rätt uppgifter

1. Välj med hjärta. Välj de uppgifter som du tycker är absolut roligast och som ger dig mest glädje. Se vilka av de för dig tråkiga uppgifterna som du kan använda en 'motpolsperson' för. När du väljer med hjärtat väljer du uppgifter som ger mer energi än vad de tar. Du får alltså ett energiöverskott!

2. Markera dina uppgifter Markera i kalendern när du gör 'rätt' uppgifter för dig och när du gör 'fel' uppgifter för dig med olika färgkodningar. De kan ge dig en överblick om du är rätt ute eller ute och cyklar i din nuvarande sysselsättning. 

3, Ge andra medvetenhet om din roll. Prata om dig själv som en person som trivs med och som gärna gör dina favorituppgifter. Det kan få även din omgivning att hålla ögonen öppna för vad du vill och behöver. 

 Inspirera i media. 

Emma Pihl är nybliven krönikör på Wellnessguide temat Personlig Utveckling. Kika in regelbundet eller prenumerera på deras nyhetsbrev. 

Fortfarande kan intervjun med Emma Pihl på Fråga Doktorn från tidigare under hösten ses här. 

Försmak på innehållet i Emmas nya bok, 'Let go! Bli fri från ditt kontrollbehov' Emma tipsar om hur du gör dig fri från kontrollbehov. Har du gjort dig fri från några kontrollbehov.  Berätta här!

Vill du se mer om vad som är på gång på Inspirera.nu?

Är du inte klar över julklapparna ännu? I så fall finns mina fantastiska böcker att köpa, Se mig! Om självkänsla och jakten på bekräftelse' och 'Vinnare i din egen tävling'

'Slutligen vill jag tacka för all fantastik återkoppling jag från er som läser nyhetsbrevet. Jätte kul! Det är därför jag fortsätter ;-). Att både få ris och ros är det som utvecklar!

//Emma

   

Ladda ner info om Emma som föreläsare och coach

Höstens öppna evenemang:  

21 jan. Växsjö. Inspirations utbildningsdag. 

27 januari. Self management -Konsten att leda dig själv. easyFairs KONFEX & EVENTS i Kistamässan (Sthlm)

28 Januari. Föreläsning 'Vinnare i din egen tävling' Helsingfors Finland. 

4 februari. Seminarie under Nationella Konferensen i entreprenörsskap och landsbygdsutveckling Jönköping. 

10 februari. Self management -Konsten att leda dig själv. easyFairs KONFEX & EVENTS på Eriksbergshallen (Gbg)

24 februari, Nya boken 'Let go! Bli fri från ditt kontrollbehov' finns att köpa i butiken.

11 mars. 'Att leda nästa generation'. Unionens chefer. 

April 2010. 'Vinnare i din egen tävling' kommer i pocket på Pocketförlaget.

14 april. 'Bekräftelsen som drivkraft'. Studieförbundet Vuxenskolan, Eriksbergsg.

Föreläsningsschemat finns uppdaterat på hemsidan. 

Boka Emma Pihl till företagets julevenemang eller en workshop för att starta 2010!

     Ring: 070 471 20 63 Mail:emma@inspirera.nu

 

 
           
 

Copyright 2009 Inspirera   Grev Turegatan 30, 114 38 Stockholm     +46 (0) 70 471 20 63      emma@inspirera.nu     Avsluta prenumeration