Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
           

 

Om det var sommar året om, skulle det vara bättre då?

Så närmar sig sommaren eller är den redan här? När jag cyklar genom ett soligt Stockholm till toner av 'Kung i baren' från ett studentflak eller när jag dukar upp en picknick en ljummen sommarkväll, då är det sommar för mig. Visst är sommaren härlig och underbar men jag frågar mig; är det just för att sommaren bara varar ett par månader om året som vi lyckas uppskatta den så mycket? 

Vad har du slutat uppskatta för att det händer 'för' ofta? 

Är vi människor bortskämda av livets goda eller är det en sund kraft som alltid driver oss till att sträva, vilja eller skapa mer, större och bättre? Är din utmaningen att skapa så mycket flådigt och glassigt i ditt liv eller är bragden istället att glädjas, nöja sig, njuta och uppskatta det lilla? Är det just för den kalla vinterns skull som vi svenskar njuter som aldrig förr, lever upp med ett stort leende och uppskattar, hyllar och kommenterar soliga sommardagar? 

 Vilka av dina vardagliga kontraster hjälper dig att uppskatta? 

 Det som väcker våra sinnen till liv är kontraster. Skillnaderna gör att vi reagerar och registrerar. Det gör hjärnan observant och på sin vakt. Men hur stora skillnader behöver du för att väckas upp ur din vardagslunk? Kanske kan du lägga dig till med en regelbunden mönsterbrytare som får tiden att stanna upp, dagarna att skilja sig från varandra och dig att uppskatta vad du har, hade eller vad du får.

Vad gör du för att bli en skickligare 'uppskattare'?

3 sätt att uppskatta lite mer:

1, Avsätt tid. En förutsättning för att uppskatta är att stanna upp och reflektera regelbundet. Avsätt en tidsrutin för att regelbundet uppskatta vardagen. Exempelvis när du vaknar, när du borstar tänderna eller när du åker bil till jobbet.

2, Kontraster Vår upplevelser skapas genom kontraster. Genom att regelbundet utsätta sig för kontraster till vardagen underlättar vi möjligheten att urskilja vardagens innehåll och uppskatta det. 

3, Tacksamhet. Vad tar du förgivet? Som du bara förutsätter ska finnas, vara och förbli. Träna dig att vara tacksam som ett sätt att visa dig, livet eller din omvärld uppskattning. 

Nyheter på Inspirera

Delar av Inspireras verksamhet finns numera i Emma Pihls och Sofia Falks företag Wiminvest. Våra tjänster syftar till att få fler kvinnor i ledande positioner genom att börja förändra företagen underifrån. Läs mer på www.wiminvest.se

*Registrera någon du tycker om för regelbundna 'Lyckokickar' 

*Emma Pihls bok 'Vinnare i din egen tävling' finns numera i pocketupplaga hos pocketförlaget. 

*Artikel i Femina om Emma Pihl och Let go! 

Jag uppskattar att du tog dig tid att läsa och inspireras!

//Emma

   

Ladda ner info om Emma som föreläsare och coach 

Se inspirera.nu samt wiminvest.se för öppna föreläsningar/ utbildningar med Emma Pihl.

23 juni. Tv4 Nyhetsmorgon. Let go! Intervju. 

28 juni-2 juli. Utbildning i coaching Svalövs folkhögskola.

29 juni Svt Nyhetsmorgon, intervju 'Let go!

Augusti 2010. 'Verktygslåda för vardagen' Ljudbok av Emma Pihl för att träna dig till att förändra dina beteenden. Storyside.se

7 sept. Start WIM Light, Utvecklings-program i grupp under 6 onsdagskvällar i syfte att få fler unga kvinnliga talanger att 'Kunna, vilja, våga!' Se www.wiminvest.se för mer info.

 

 
           
 

Copyright 2009 Inspirera   Grev Turegatan 30, 114 38 Stockholm     +46 (0) 70 471 20 63      emma@inspirera.nu     Avsluta prenumeration

 

 

V