Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.


Juli 2011
 

 

 

 

Familjefest i Strandbaden
Söndagen den 21 augusti på Örestrands innegård önskas alla Strandbadenbor varmt välkomna mellan kl. 14-18. Medtag egen fikakorg, ett glatt humör och kläder efter väder så träffas vi Strandbadenbor för en trevlig och givande eftermiddag tillsammans.

Det kommer att bli uppträde och underhållning för stora och små med sång av Eva Almér, musik av stråkkvartett och underhållning för de minsta av clownen tillika trollkarlen Gregory.

Välkomna önskar Eventgruppen i Strandbadens Byaförening

(Om du vill hjälpa Eventgruppen ifall något smått eller stort behövs göras denna dag, hör av dig till Eva Almér på eva.almer@gmail.com eller ring 0704-82 82 18.)


Trafikspecial: Ännu en vänstersvängolycka vid Marstrandsgatan
Den 19 juli vid 12-tiden stannade en bil för att göra en vänstersväng ner på Marstrandsgatan. Tre efterföljande bilar hann inte stanna på grund av för hög hastighet och för kort avstånd. Totalt var sju personer inblandade varav två fick föras till sjukhus.

 

Helsingborgs Dagblad: http://hd.se/hoganas/2011/07/19/seriekrock-hoganas/

Trafikgruppen har redan 2005 föreslagit en refug med trafikdelare på platsen, framförallt för att hindra omkörningar och därigenom dämpa hastigheterna på sträckan. Trafikgruppens uppfattning är att refuger i allmänhet gör att förarna måste skärpa uppmärksamheten och sänka hastigheten. (Foto: Ragnar Falck)

Trafikspecial: Gång och cykelväg till Nyhamnsläge på önskelistan
Som framgår av artikeln i senaste Strandbladet har byföreningen framfört önskemål till kommunen om en gång- och cykelväg någonstnas på östra sidan av väg 111 mellan Nyrupsvägen och Nyhamnsläge.

Genom att förbinda Dannevang med cykelvägarna i Nyhamn behöver den stora mängden skolbarn på östra sidan i Strandbaden inte korsa väg 111 flera gånger när de tar sig till skola, affär, fotbollsträning, kompisar - eller vad det nu må vara.

Framtida Strandbadens Trädgårdsstad får då också en naturlig förbindelse till både Nyhamnsläge och Strandbaden.

Mer återkoppling angående byavandringen
Kommunledningen har efter byavandringen i Strandbaden, tillsammans med byföreningens styrelse och trafikgrupp, aviserat att kommunledningen kommer ha möte med Samhällsbyggnadsförvaltningen den 8 augusti i år för att diskutera de framförda önskemålen (som redovisades i senaste Strandbladet). Vi hoppas kunna återkomma med fler nyheter lite senare i höst.

Loppis på Margretebergs Vandrarhem varje söndag
Vandrarhemmet arrangerar loppmarknad varje söndag mellan klockan 12 och 18. Har du något att sälja? Ring och boka bord (100 SEK/bord) på 042-33 17 00. Era barn hoppar gratis i hoppborgen.

På gång i Strandbaden
Vi vill genom denna del av nyhetsbrevet uppdatera er om vad som händer i Strandbaden.

Höganäs Tennisklubb
Tallbacken Open spelas just nu 23-30 juli. Läs mer från tennisklubben här: www.hoganastk.se

 

 

Örestrand
Sommarkonserter lördagkvällar kl 19:30
Musikmacka fredagkvällar kl 19:30
Sommargudstjänst vecka 32
Golfvecka 7-13 augusti
Höstagille 13 augusti
Se Örestrands hemsida för detaljerat program

 

 

 

Höganäs Vandrarhem (Margreteberg)
Loppmarknad varje söndag mellan 12-18
Café, Pub & Restaurang, 
Öppet dagligen 11–23
Lördagar: TexMex & trubadur 19-23 (bör förbokas)
Andra dagar är det öppen scen.
Kontakta Höganäs Vandrarhem här 

  

 

(Har du något som saknas och bör finnas med i kalendariet så hör av dig till Kommunikationsgruppen på info@strandbaden.info genom att svara på detta mail.)

 

Polisen kollar fartsyndare

Trafikpolisen i Helsingborg fortsätter att bevaka trafiken på väg 111 genom Strandbaden med mobila fartkameror. Enligt regelverket sätts en varningsskylt upp innan kameran så att alla får en chans att anpassa hastigheten.

Bli medlem
Vill du bli medlem eller bara uppdatera dina medlemsuppgifter gör du detta här 

Grannar mot brott 
Gr
annar mot brott är ett kostnadsfritt nätverk där Länsförsäkringar Skåne tillsammans med dig, polisen och den lokala räddningstjänsten jobbar för ett tryggt och säkert boende.  Strandbadens Byaförening sköter viss samordning och igångsättning av områdena men delegerar ansvaret på en person boende i området. Anmäl din medverkan.

Fiber i Strandbaden
Om du inte anmält ditt intresse för fiber ännu kan du göra det här:
på vår hemsida. Vill du engagera dig lite extra i frågan (t.ex. knacka dörr) så var vänlig och kontakta någon i styrelsen. 

Bygg 111 Östra Nu
Har du skrivit på uppropet för att väg 111 ska få en dragning öster om Strandbaden? Du gör detta på: www.bygg111ostra.nu, du hittar även kampanjen på Facebook här.

Tidigare nyhetsbrev
Har du missat något? Du vet väl att du kan hitta tidigare nyhetsbrev på vår hemsida? Länk 

 
 


Gynna nyhetsbrevets sponsorer!

 

 

 

Du får detta nyhetsbrev för att du har någon slags anknytning till Strandbaden och Strandbadens Byaförening.
Om du vill anmäla aller avsluta en prenumeration klicka här. Adressuppdatering till föreningen gör du här.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!