Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

MAIL & HEMSIDE-STOPP!

Vattenmassor i Köpenhamn sattestopp för vår hemside och mailleverantör under början av juli. Detta resulterade i att flera av er inte kunde maila de som har @teaterverket.se-adresser. Dessutom autoraderades en hel del i styrelsens inkorgar, vilket gör att de saknar mail som skickats dessförinnan. Det är beklagligt! Hoppas ni försöker igen på nytt idag!


En av TeaterVerkets pärlor
Johan Asplund är 28 år, bor i Sundbyberg och var den som upptäckte översvämningen. Han blev medlem i TeaterVerket 2009 och har varit aktiv i föreningen genom styrelsearbete mm, men även repeterat med en extern grupp, va ABF. Han tycker att Teaterverket ger alla -oavsett inriktning eller ambitionsnivå- en gemensam plattform, oändliga möjligheter att lära känna andra och dela drömmar/visioner som man förhoppningsvis kan förverkliga, antingen inom eller utanför TeaterVerket. Johans första roll var då Per Gynt sattes upp på fritids och spelar nu pga hans egenintresse av att synas och att han att känner sig uppskattad på scenen.

Min drömproduktion vore att hyra Cirkus och spela barnteater för alla barn & föräldrar som är ensamstående eller på annat sätt är utstötta från samhället. Självklart ska det vara gratis att komma och titta!


En upplyst inspiratör
Mårten K. Axelsson är 29 år, bor i Köpenhamn och arbetar som frilansande ljusdesigner. För Mårten är det främst teater som gäller, men även modern dans och klassisk balett. Hans första roll var som vakt i historiskt drama i mellanstadiet, var som 13åring jonglerande gatuartist, fortsatte med teaterestetiskt gymnasium där han snabbt insåg att det var ljus och rum som intresserade honom mest. Just nu förbereder Mårten inför repstart på Invasion (nyligen tilldelad en Oble award i New York) av Jonas Hassan Khemiri, på Ålborg teater.

Vi är en grupp som just skickat iväg en projektbeskrivning för ett års residensskap på en större teater i Sverige, där formulerade vi tillsammans våra drömmar. För mig handlade det om devising, konstnärlig trygghet och tid.

   


SCENFREDAG
söker artister och roddare

Scenfredag är ett av TeaterVerkets älskade event som nu fyllt lokalen otalt många fredagskvällar under åren. Här är vem som helst välkommen att hänga och lyssna/titta på fina artister. Datum under hösten är 26/8 och 16/9.

Har du en talang vad gäller musik som du vill delge? Eller varför inte någon annan form av de många sorters scenkonst som det finns; läs en dikt, mima, dansa... Höstens scenfredagar planeras för fullt och än är inte alla artister klara, så det finns fortfarande chans att bli en av dem som får visa upp sig för en sittande publik som bara fokuserar på dig. Inga stålar inblandade, men du får en härlig kväll och egoboost - det lovar vi. Hör av dig till
Gabbi!

Dessutom sökes eldsjälar som vill vara med och rodda med dessa kvällar. Vi behöver dig som kan infinna dig i lokalen en stund innan dörrarna öppnas för inköp, städ, prepp och glada tillrop -under kvällen finnas som bartender och få besökarna att känna sig mer hemma än i sitt eget vardagsrum- samt en stund efteråt för att städa av. Att vara med och fixa inför scenfredag är väldigt roligt och mysigt, så missa inte chansen att engagera dig.
Visa ditt intresse!

Cabaret Pensée söker mimare/dansare
...till rollerna Pierrot och Pierette.
Vårt manus innehåller scener där rollerna tolkar olika teman till nykomponerad musik.

Audition för TeaterVerksmedlemmar kommer ske under sommaren.
Har du kunskap/talang i mim, dans eller rörelse och skulle vilja stötta Cabarét-ensemblen? Hör av dig, det vore jättekul att få din hjälp!


SöderS Dramatiska Teater söker skådespelare!
SöderS Dramatiska Teater söker skådespelare! SöderS Dramatiska Teater finns på Södertörns högskola och söker skådespelare, men även de som är intresserade av att medverka på annat sätt. Alla välkomna med oavsett ålder, man behöver inte vara student! Intensivt i augusti planeras en enaktare av Strindberg med föreställningar i september. I augusti/september planeras en pjäs av Shakespeare med föreställningar i december. Lokal finns vid Södertörns högskola vid Flemingsberg (20 min. från T-centralen). Reptider bestäms i gruppen. Är du intresserad? Kontakta Kenneth.

STOCKHOLM PRIDE 2011
1-7 augusti
Läs mer!

GENUS PÅ SCEN

ATR vill nå ut till alla som någon gång blivit frustrerade över bristen på vettiga kvinnoroller. Eller för den delen frustrerade över hur fattigt vi gestaltar dessa stereotyper som vi kvinnor, män, flator, turkar, politiker och ungdomar har reducerats till. Inte minst är projektet till för alla oss som inte märkt något eller som tror att inom kulturen finns det inget utanförskap.
Läs mer!

MAN - EN UTREDNING

Har du nångång träffat en Man? Vet du hur en Man ser ut? Kvalitetsteatern bjuder in till en dansant brutal dissektion av Mannen – ett försök att dekonstruera det manliga genuset och/eller geniet.  Vad är en Man? Ensemblen består av fyra personer som gått sommarkursen ”Normkritisk gestaltning". Läs mer!

  

 

Får du detta nyhetsbrev trots att du är skådespelare/regissör i någon av TeaterVerkets produktioner i höst så innebär det att du inte är registrerad som medlem. Kontakta medlemsansvarig så du får info om medlemsregistrering och istället får TeaterVerkets medlemsutskick framöver.

Vill du inspirera TeaterVerkets medlemmar?
Tipsa om vilka som ska synas här till vänster nästa gång genom att klicka här!

Söker du deltagare till en produktion? Vi hjälper dig gärna genom att lägga upp ditt sökande här i vårt nyhetsbrev och i de interna utskicken till föreningens medlemmar. Maila oss din 'annons' genom att klicka här!

Vill du hjälpa TeaterVerketsd medlemmar i deras produktioner (såsom ex. mentor, tekniker, publikvärd, scenograf m.m)? Klicka här!

HETA TIPS

Skådespelerska sökes


Skådespelerska/medarbetare sökes

Skådespelare/statister sökes


Skådespelare/dockskådespelare sökes

Kursdeltagare till Clownskolan sökes

Skådespelare m.m sökes av SöderS Dramatiska Teater (titta till vänster).

SOMMARTEATER
Du har säkert redan sett den gedigna listan över sommarteatrarna som framförs av grupper knutna till ATR, i medlemstidningen? Annars klicka här och hitta något fint sommarspel som visas där du rör dig i sommar.

Kommande evenemang av och med TeaterVerksmedlemmar

Oidipussy - premiär i augusti
Förhoppningsvis kommer mer info inom kort på hemsidan samt i nästa nyhetsbrev.

Fem torsdagar i november - nypremiär i augusti
Föreställningen är regisserad av Peter Bark och spelades på TeaterVerket under våren. Kommer nu åter. Läs mer här.

I er tjänst - nypremiär i september
Föreställningen är regisserad av Therese Persson-Näsberg och spelades på TeaterVerket under våren. Kommer nu åter. Läs mer här.

Scenfredag - 26e augusti & 16e september
Vill du vara med och hjälpa till? Kika till vänster.

Tillsvidare är medlemsintaget på TeaterVerket stängt. Förhoppningen är att öppna det igen inför 2012, men då endast för ansökningar. Detta på grund av att TeaterVerket är en ideell förening, beroende av varje medlems engagemang. För att tydliggöra information om vad som ingår i ett medlemsskap behöver därför en ansökningsprocess starta, för att administrera medlemsregister och information. Vill du veta mer är du varmt välkommen att kontakta föreningen.

Under hösten kommer föreningen bjuda in till Infomöte för de som är intresserade av att verka inom föreningen och andra nyfikna. Håll utkik här i nyhetsbrevet där datum kommer publiceras så snart de är bokade. Vi hälsar er även hjärtligt välkomna till våra offentliga evenemang, såsom ex. Scenfredag, samt givetvis föreställningarna under hösten.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!