Nyhetsbrev från TeaterVerket. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Du som får detta mail är en av prenumeranterna på TeaterVerkets nyhetsbrev. Vi är jätteglada över att du vill ta del av den information vi skickar ut och hoppas att du vill fortsätta prenumerera.

Kom detta mail som en överraskning? Vänligen kontakta oss.

En av TeaterVerkets pärlor

Föreställningsfoto: 'Först föds man ju'.

Pethra Schramm är 28 år, bor i Stockholm och har varit medlem i TeaterVerket i flera år. Bland annat har Pethra medverkat i Sårskorpor och Först föds man ju.

Hon arbetar för nuvarande inom äldrevården, men studerar till Levande verkstads pedagog. Pethra verkar inom amatörteatern och helst så dramatiskt som möjligt. Hennes första roll var som tomtemor i en julpjäs, som 9åring. Eftersom hon var längst var hon den som fick spela vuxen.

Hon har gått Spegelteaterns skådespelarutbildning och Teater & Drama på Forsa folkhögskola.

Mitt drömprojekt är att sätta upp något fantastiskt bra, gärna något av Lars Norén.

Känner du någon TeaterVerkare som vill synas här? Tipsa!

En av omvärldens inspiratörer

Catharina Daun är 26 år och bor i Visby. Hon pluggar till en kandidatexamen i beteendevetenskap. Uppsatsämnet är hur yoga kan främja ungdomars vilja till förändring.
Utöver detta har hon ett eget företag där hon jobbar med pedagogiskt arbete i yoga och akrobatik (anlitad av yogastudion Gotland, samt gör egna projekt. t.ex gycklarskolor, workshops m.m). Catharina driver och leder dessutom Gycklargruppen Pax; en barn- och ungdomsgrupp som tränas och uppträder i sång, dans, akrobatik och scenisk framställning.

Tidigare var Catharina främst inriktad på dans och är även utbildad inom det, men har på senare tid även börjat träna mycket i akrobatik. Hennes scenkonstform kallar hon för "gycklarkonst" (innefattar, sång, dans, akrobatik och eld).
När Catharina var 4 år hade de lekt dansskola på dagis, kom hem och sa till sin mamma att hon ville börja dansa. Började då i Towan Obradors dansteater och blev fast där! Första rollen var som 4åring i Towans dansteater, som molntuss i ”Lilla Petters resa till Månen”. Detta iklädd vita trikåer och tyllkjol. Först var det dansteatern, sedan gycklargruppen, estetisk dans på gymnasiet och fortsatte den banan några år. Fick 2007 frågan om att överta/återbygga Gycklargruppen Pax.

Mitt drömprojekt är att tillsammans med fler grupper skapa en stor ruinföreställning under Medeltidsveckan, liknande Mysteriespelet, men med ännu mer häpnadsväckande inslag på scenen. Där kan dels 'mina' ungdomar vara med, men även professionella artister. Denna idé är i startgroparna och egentligen är det bara pengar som saknas!

Har du tips på någon som vill synas här? Maila oss.

Catharina med några av gycklarna i gruppen PAX.

Medlemsintaget för ht11 är nu (fom 1 juli) stängt.
Ambitionen är att åter öppna medlemsintaget under 2011, men då endast för ansökningar till medlemsskap under 2012.

Saknar någon produktion deltagare söker de inom föreningens redan ca 100 betalande medlemmar.

Om någon i någon produktion inte har betalat sin medlemsavgift (gäller alla som rör sig på scen + regissör) innebär det att rep och speltider kan avbokas.
Vid frågor, kontakta Medlemsansvarig.

Klicka på bilden för mer info.Klicka på bilden för mer info

Unna dej en nypa luft

Sällskapa

Är du en av de många stockholmsbor som har sitt föräldrahem på annan ort i Sverige och åker dit under sommaren? Eller glider du runt i en folkabuss med ett gäng polare och tältar där det passar? Oavsett hur du rör dig så; du vet väl att det finns många fina sommarteatrar att besöka, på både de större och mindre orterna?

T.ex Människor i Solen i Hågelbyparken, Fadren på Tofta Herrgård, Fröken Julie på Karlsunds herrgård, Som ni vill ha det i Vadstena och Commedia i Höganäs.

Vill du hänga på ett gäng kulturkompetenta varelser som går och ser någon av Parkteaterns föreställningar tillsammans? Juli och augusti är fylld av härliga tillfällen. I juli finns förutom 'Sagan om den lilla farbrorn' för barn så finns även Emil Jensen, 'Det sitter någon på vingen' och 'Nästan en helkväll'. Är du sugen på att haka på, kontakta oss så sammanför vi er.
pst; asbra tillfälle att hitta hjälp till din produktion.

TACK Teater Tillsammans för Katzelmacher!
som spelade sina sista föreställningar i helgen.

Vårens sista TeaterVerksproduktion är nu färdigspelad och föreningen drar sig tillbaka för lite vila. Uppdateringarna via nyhetsbreven fortsätter, om vi får in roliga tips eller annat att meddela.

Nästa premiär är Oidypussy i augusti!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är prenumerant på TeaterVerkets nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!