Nyhetsbrev sommaren 2011

Sommarförebilder ger kraft framåt

Women In Progress vill göra skillnad! Vår vision är att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att synliggöra, utveckla och tillvarata kvinnors kompetens i ledning och styrelser.

Vi tror att dessa områden kan förbättras avsevärt och vill göra en skillnad som märks. Women In Progress är en verksamhet inom managementbolaget Neld International Consulting AB. Vårt fokus är framgång genom mångfald. I bolaget ingår även bifirman Managing Cultural Differences.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Sommarens förebilder är kvinnor i vårt nätverk som är uttagna till programmet Styrelsekraft

Vi gratulerar dem till Styrelsekraft och ställer frågorna:
1. Vad förväntar du dig för egen del av Styrelsekraft?
2. Vad kan programmet ge ditt företag?

    

Från vänster:
Liselotte Tjernlund, VD, Stilog
1. Jag förväntar mig att lära mig mer om styrelsearbete, att utöka mitt nätverk med flera intressanta och kompetenta personer samt att få en bra mentor som kan coacha mig i min roll som VD och som kan vara bollplank i det strategiska tänket i min planerade expansion. 2. För Stilog så ser jag det här som ett steg på vägen mot att ha en professionell styrelse i bolaget, men även som en möjlighet för bolaget att marknadsföra sig. Att jag utvecklas som person och ledare är förstås också av stor betydelse för bolaget.

Susanne Bruce, VD, Profact AB
1. För egen del så förväntar jag mig att jag skall kunna öka min kompetens ytterligare i styrelsearbetet och få möjlighet att ta externa styrelseuppdrag i lite större bolag. Jag känner att jag har mycket att tillföra i styrelsearbetet men behöver ett bollplank i form av en mentor med stor erfarenhet från externt styrelsearbete. 2. För mitt företag så är det att utveckla den egna styrelsen och få in ytterligare kompetens när det gäller tillväxt och försäljning, då vi har en ambitiös plan när det gäller att växa.

Cecilia Ålander, VD, Hela Kroppen Sjukgymnastik AB
1. Det ska bli mycket intressant att få vara med i Styrelsekraft för att ytterligare träna färdigheter/kunskaper inom styrelsearbete och bättre lära känna vad jag kan bidra med själv. 2. Vi är nio leg sjukgymnaster som driver bolag sedan 20 år. Av en tillfällighet är endast kvinnor anställda än så länge. Vi vill driva ett bolag professionellt med regelbundna styrelsemöten och uppföljning av verksamheten. Vi är specialister på det vi gör inom vårt yrke - inte inom ekonomi, nyckeltal, styrelsearbete etc. Därför är det bra att driva sitt företag med ytterligare kompetens och roligt att följa upp det som redan fungerar bra.

Jannie Walker Larsson, Partner, BusinessWise
1. Jag ser fram emot hjälp, tips och råd för att bli en mer professionell styrelseledamot. Jag har haft några styrelseuppdrag men vill gärna ha någon att bollplanka med om de oskrivna reglerna, hur agera för att kunna stärka min kompetens och bidra till mer dynamiskt arbete. 2. Som konsult- och coachföretag fokuserar vi på att utveckla organisationer och människor inom den internationella affärsvärlden. Företaget står inför flera strategiska val inom kort. Med hjälp av Styrelsekraft och en mentor ökar det våra möjligheter att göra rätt strategiska val och rätt prioriteringar.

Susanne Hedin, VD, Ergonomhuset AB
1. Få mer kunskap och verktyg för att kunna vara delaktig och göra skillnad för företag genom fler kvinnor i styrelser. Jag vill bidra med kunskap och erfarenhet i frågor kring hälsa/sjukvård och arbetsmiljö till mindre företag som vill växa. 2. Utveckla mina egna företag för expansion och export. Jag vill utveckla mina bolag och förbereda för export av hälsovård och arbetsmiljökunskap, som är unikt för Norden.

Lena Bjurström, VD, Klara Papper
1. För egen del tror jag att alla delar: nätverksbyggandet, att få tillgång till en egen mentor, att bygga vidare på den teoretiska grunden i styrelsearbete och kanske framför allt kontakten och dialogen med övriga deltagare i programmet kommer att lyfta och inspirera mig som entreprenör och företagare. 2. Genom deltagandet i programmet Styrelsekraft förväntar jag mig att bygga kunskap och kontakter för att utveckla ett aktivt styrelsearbete i Klara Papper. Det kan ge mig kraft och kunskap att fortsätta utvecklas och skapa tillväxt, effektivitet och kundnytta i Klara Papper.

Anna Berkius Kolte, VD, Scanena International AB
1. För egen del önskar jag få en utökad kontaktyta och få inspiration till utvecklingen av mina bolag. Dessutom hoppas jag få en mentor som stöttar mig i utvecklingen av både mig själv och mina bolag. 2. Jag hoppas kunna föra styrelsearbetet från pappersexercis till ett produktivt och engagerat arbete för att få bolagen att utvecklas vidare. Mina bolag får tillförsel av en erfaren mentors synpunkter och strategiska tänk. Genom deltagandet i programmet kan jag avsätta tid för mitt eget styrelsearbete.

Håll utkik efter dessa kvinnor i vårt Nyhetsbrev under året som kommer!


Matchningsevent i Göteborg den 6 september och i Stockholm den 26 oktober
Här finns möjligheten för dig som företagare att möta externa styrelseledamöter, mer info om Göteborg och om Stockholm. I början av oktober kommer vi även att ordna ett liknande event i Malmö. Datum kommer efter sommaren.

Frukostmöte den 6 september i Göteborg
Vi kommer att berätta om varför kvinnor är en framgångsfaktor i styrelsearbete. Ett utmärkt tillfälle att samla mer kunskap och knyta nya kontakter. Mer info finner du här

Styrelseutbildningar
Steg 1: Certifieringsutbildning i styrelsearbete äger rum den 27 september – 1 oktober 2011 i Budva, Montenegro. Sista anmälningsdag är den 19 augusti. Läs mer här

Steg 2: Kursen "Från noll till börsen" äger rum den 20 - 21 oktober 2011 i Stockholm. Här får du som redan har en grund i styrelsearbete möjligheten att fördjupa dina kunskaper kring bl a verksamhetsutveckling och styrelseutveckling. Sista anmälningsdag är den 19 september. Läs mer här

För dig som skall gå Styrelsekraft, passa på att välja någon av de två ovanstående styrelseutbildningarna i Women In Progress regi.

Nya nätverk startas efter sommaren
Är du intresserad av Chefsnätverk, Styrelsenätverk eller Karriärnätverk? Varmt välkommen att kontakta oss!

Årets Affärsnätverkare 2011
Margareta Neld har blivit nominerad till Årets Affärsnätverkare 2011, mer info samt rösta kan du göra här...

Grattis till nya styrelseuppdrag

   

Från vänster:

Susanne Kallur, ordförande i Ekologigruppen AB

Christina Åhlstedt, ordförande för Örebro Handelskammare

Lena Fransson, styrelseledamot i ICE Management AB

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Är du intresserad kan du här läsa mer om Coachande mentorskap, Lärande chefsnätverk eller Styrelseprogram

Vi önskar er alla en trevlig sommar!

Bästa hälsningar,

Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent

_______________________________________________________________________________________________________________________________

OrdFIX – för professionella texter

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!