Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

2017-09-26| Föreningsinformation

Släktforskningens dag 2018

Släktforskningens dag får nytt datum från och med 2018. Efter stämmobeslut har förbundsstyrelsen nu fastställt den tredje lördagen i januari som nytt datum för Släktforskningens dag, vilket för nästa år innebär lördagen den 20 januari.

Vi hoppas att er förening vill göra någonting extra av Släktforskningens dag. Sveriges Släktforskarförbund bistår med informationsbroschyrer och annat material som kan beställas kostnadsfritt. Läs mer om det nedan.

Tema: Arkiv

Nästa år firas Släktforskningens dag lördagen den 20 januari och temat är Arkiv.

2018 fyller Riksarkivet 400 år, vilket kommer att firas med ett antal program under året. Förbundsstyrelsen har mot den bakgrunden fastställt Arkiv som tema för Släktforskningens dag. Föreningarna rekommenderas att, gärna i samarbete med hembygdsföreningar, engagera företrädare för lokala och regionala arkiv.


Årets affischmall

Affischmallen finns i två storlekar, A3 och A4. Båda mallarna innehåller tomma, ifyllbara fält för information om ert planerade arrangemang. Affischerna är högupplösta och förinställda för att skrivas ut i A3- respektive A4-format. Klicka på länken, spara ner på din dator, öppna i Word, fyll i din text och skriv ut.

Affischmall A3
Affischmall A4


Artiklar ur Släkthistoriskt Forum


Vad gör er förening på Släktforskningens dag?

Inför släktforskningens dag vill vi se till att alla spännande aktiviteter som planeras av föreningarna får extra uppmärksamhet på Rötter. 

Därför får föreningarna som vanligt möjligheten att kortfattat beskriva vad som planeras, ladda upp en bild och berätta när och var ni håller hus, för att informationen sedan kan publiceras i ett extra kalendarium på Rötter. Allt för att göra det extra enkelt för den nyfikne att ta reda på vad som händer runt om i landet.

Här kommer du till formuläret!

Planerar ni något alldeles särskilt i år? – tipsa Släkthistoriskt Forums redaktion och med lite tur får just er förenings planerade aktivitet extra uppmärksamhet i tidningen. Kontakta redaktionen – redaktor@genealogi.se


Beställ material

Beställning av böcker och skivor till Släktforskningens dag behöver förbundskansliet få in senast den 20 december för att garantera leverans i tid.

Ordern läggs med fördel direkt i Rötterbokhandeln eller mejlas till bokhandeln. Notera att broschyrer endast kan beställas via e-post, med önskat antal, till bokhandeln@genealogi.se.

Följande broschyrer går bra att beställa:

  • Vad gör Sveriges Släktforskarförbund?
  • Upptäck din egen historia, med ifyllbar antavla.
  • DNA & Släktforskning
  • Börja släktforska
  • Produktblad Rötterbokhandeln(pdf för utskrift)
  • Gravstensinventeringen
  • Förbundets vykort (max 50 stycken per förening)


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!