Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Cheerinfo 25,

2017


Hej på er alla!

Imorgon är det dags för Cheerforum och sen efterföljande dag är det dags för vårt årsmöte! Ni vet ju att årsmötet är det tillfälle ni medlemmar har möjlighet att hjälpa till och påverka SCF och dess verksamhet! Det skall bli väldigt roligt och få träffa er alla som kommer. Jag påminner igen om att ta med fullmakten för de ombud som kommer till årsmötet.

Du har väl inte missat att Cheerforum är fullt av en massa intressanta föreläsare och worskshops? att Nicklas Lindström kommer och pratar om antidoping arbete, Denita Landgren om Parafotboll och sen har vi Ella, Julia och Inez och projektet om Sexuella övergrepp inom idrotten. TK kommer även informera om kommande förändringar för tävlingssäsongen 2017/2018.

Just nu har jag över 100 mejl med övergångar så ni får ha lite tålamod med mig och jag kommer behandla alla dessa de kommande veckor framöver.

Den 21 sep kommer jag vara helt ledig så du kan ni ej nå mig på telefon.

Hoppas på att se många av er på Cheerforum och Årsmöte!

Tjipp och hej
Kia


Vi har idag uppdaterat valberedningens förslag och ni hittar det på vår hemsida.

Vi vill värna om miljön och har tagit ett beslut inför detta årsmöte att vi ej kommer skriva ut handlingarna i pappersform till mötet. Vanligt är att alla papper ligger i högar på plats för er ombud att ta men det brukar bli enorma högar med papper som skrivs ut och som sen bara slängs efter mötet då det inte är många som tar handlingarna.

Alla handlingar ligger tillgängliga på nätet för er att själva skriva ut om ni önskar ha handlingarna i pappersform till mötet.

Handlingarna på vår hemsida.

 


Landslagsutskottet informerar

Får vi presentera vår förbundskapten 2017/2018

Team Swedens genrep inför VM 2016.

Nu är det klart - Karolina Olovsson har utsetts till förbundskapten för det svenska landslaget i cheerleading 2017/2018.

Karolina Olovsson har varit förbundskapten sedan 2010. Det året kom dock inte Team Sweden iväg, på grund av vulkanutbrottet på Island och askmolnet som satte stopp för flygtrafiken mellan Europa och USA. Det var dock något år senare, när Sverige började skicka flera landslag, som förbundskaptensrollen började formas till vad den är idag.

Men Karolina Olovsson har en lång erfarenhet, både som aktiv och som tränare, bakom sig. Mellan 1992-2002 var hon själv aktiv och under samma period började hon coacha laget Power Cheer Eagles. Ett lag hon tränade mellan 1994-2013.

2010 när landslaget inte kom iväg på grund av vulkanutbrottet var hennes första år som landslagstränare. Då hade laget hon coachade, Power Cheer Eagles, fått äran att representera Sverige. Något de gjorde ytterligare tre gånger, fram till 2013. 2011 coachade Karolina Olovsson fram sitt lag och Sverige till ett brons på VM i klassen all-girl premier.

År 2014 var första gången Karolina Olovsson tilldelades uppdraget som förbundskapten, utan att ha med ett eget lag som tränare. Under förra säsongen då hon också blev förälder till en underbart fin pojke tog hon dock en paus från allt vad cheerleading innebär. Då valde också Sverige att inte utse någon förbundskapten.

Med facit i hand har vi sett att det uppstod luckor i organisationen och att förbundskapten är en roll Team Sweden och landslaget i cheerleading behöver. Mot den bakgrunden har Karolina Olovsson återigen fått frågan om att åta sig uppdraget igen.

-- Jag hoppas kunna stötta coacherna och de olika landslagen, framför allt på vägen fram till VM. Sedan är jag beslutsfattande vad gäller gemensamma saker, som exempelvis garderoben och ramsan, och jag tror tränarna uppskattar att ha någon att vända sig till med olika frågor, säger Karolina Olovsson.

Nytt för hennes uppdrag, eftersom hon inte var med på VM 2017, är att det blir det första gången Karolina Olovsson får följa och vara med och leda ett juniorlandslag under resan fram till världsmästerskapet 2018.

-- Det känns otroligt kul. Det ska också bli spännande att se om Sverige kan nosa på den där medaljen i seniorklassen igen, som vi var så nära att knipa förra året, samt att få uppleva världsmästerskapet i den helt nya cheerleadingarenan, på plats i Orlando i USA.

Kort sagt så ser både vi inom Svenska Cheerleadingförbundet och vår förbundskapten Karolina Olovsson fram emot säsongen 2017/2018!


Utbildningskommittén informerar

Nya utbildningsdatum


Tävlingskommittén informerar

Projektgrupp för kommande RM/SM

TK söker nu personer till en projektgrupp gällande arenor för framtida SM/RM! TK söker nu personer som vill engagera sig i att utreda vilka arenor som kan vara lämpliga för att arrangera kommande års SM/RM i. Projektgruppen ska utreda vilka städer och arenor som har kapacitet att kunna ha ett RM/SM.

Är Du intresserad? Anmäl ditt intresse till tk@cheerleading.se

Tävlingskommittteén Svenska Cheerleadingförbundet


Save the date!

Nu kan vi släppa lite fler tävlinsdatum för öppna tävlingar 2018!

StarsWintercup 20 januari 2018

Future Winter Cup 27 januari 2017

JAMfest Nordic 12 maj 2018

 


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!