Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

September tid för reflektion!

Tänk att bara få ligga där på marken och titta upp på trädkronorna och drömma framtidsdrömmar, visst låter det underbart?

Det är just när vi stannar upp som tankarna hinner komma ifatt oss, som våra insikter blir till lärande...

En händelse utan reflektion förblir en händelse. En händelse med reflektion blir en erfarenhet. Erfarenhet med reflektion blir insikt = lärande

Ord hämtade ur min kollega Ann-Charlotte Nordensons bok, En ledarkonsults bekännelser - Om konsten att leda sig själv! (Nordresurs)


Vårt tempo i vardagslivet är högt och vi strävar efter att bli allt mer effektiva hela tiden. I vår strävan efter den optimala effektiviteten påverkas vi och vår omgivning. Våra kroppar, våra tankar, våra relationer och vår kommunikation påverkas i hög grad. En del är mer sårbara för stressen, har svårt att sortera vad som är viktig och faller in i stressrelaterade depressioner.


Att stanna upp i vardagen är att tillåta reflektionen att ta plats. Att ge utrymme för vårt system att lugna sig, ge kroppen och hjärnan en andhämtning. Vi har alla vårt sätt att göra detta på. De kan vara en stunds meditation, eller bara en paus där vi lugnar vår själ och vår kropp. Ibland tar jag en stund och bara skriver av mig vilket blir en skön, rensande stund.

Hur gör du? Springer du snabbt genom livet eller hittar du stunder för att sakta ner och reflektera? Vad gör du då? Vad behöver du för att dina tankar och din kreativitet ska komma till dig?


I mina uppdrag möter jag individer och grupper som i handledning eller i andra insatser, enskilt eller i grupp, ger uttryck för en slags nöjdhet av att få en paus, att det är skönt att stanna upp, prata med varandra och att det ger dem mer energi än att stressa runt. Kanske är det så i vår jakt på effektiviteten att vi missar den för att vi stressar runt istället för att ha kvalitet i våra möten som leder till effektivitet? Samtala- lyssna - fråga - utforska...

Våra kursdeltagare upplever att våra utbildningsdagar blir en paus i vardagen. Dagarna varvar teori, övning med upplevelse och reflektion där deltagarna får en möjlighet att reflektera och integrera vilket bidrar till ett fördjupat lärande både om sig själv, sin omgivningen och andra. Hur jag påverkar och påverkas.  

Vi har för någon vecka sedan, för tredje året, startat vår utbildning i kollegialt lärande som är på sex dagar. Vår grundläggande processledarutbildning startar den 4 oktober och är på fem dagar. Det finns ett fåtal platser kvar om du eller någon av dina medarbetare/kollegor är intresserade. Du hittar mer information och länk till anmälan lite längre ner i nyhetsbrevet!


Avslutningsvis önskar jag dig en skön och reflekterande september!



Susanne Bertelsen, Pilou AB


Utbildningar - hösten 2017

Utbildningen i kollegialt lärande utgår från Helen Timperley och Vivanne Robinsons forskning om att gå från professionell utveckling till professinellt lärande. I utbildningen får deltagarna praktiska redskap som kan användas direkt i vardagsarbetet för att bygga upp och driva ett kollegialt lärande på förskolan eller skolan. Vänder sig till skolledare, förskolechef, förstelärare, arbetslagsledare, utvecklingspedag eller annan befattning som har intresse av att leda kollegialt lärande. Utbildningen har startat!

Grundläggande processledarutbildning, PLU 1.0 ger allmän kunskap om vad det handlar om att driva processinriktat arbete. Dialogiskt förhållningssätt, grupprocess och förändringsmetodik är tongivande. Vi har utbildat runt 2000 skolledare, lärare, pedagoger och andra i denna utbildning.Startar den 4 oktober, fåtal platser kvar!

Fördjupad processledarutbildning, PLU 2.0 vänder sig till någon av er som gått någon av våra grundläggande utbildningar. I PLU 2.0 får du påfyllnad i redskap och metodik samt fördjupning i det personliga, pedagogiska ledarskapet. Startar i februari 2018

I vår utbildningskatalog kan du läsa mer om våra olika utbildningar. Du finner katalogen här
Gå direkt till anmälan, här

Vi ger också uppdragsutbildningar. Ta kontakt med oss så skräddarsyr vi utbildningen för dig och dina medarbetare!

Kontakt


Om Pilou

Vi är ett utbildnings- och konsultbolag som finns i Varberg. Vi vänder oss både mot offentlig sektor och näringsliv. Vårt störta område är skolutveckling. Under våren 2017 fick vi uppmärksamhet i media i två artiklar om Pilou.

Lärarkarriär, Gymnasielärare

DN:s utbildningsbilaga i Almedalen

Du kan också läsa mer om vår verksamhet på vår hemsida.

Är du nyfiken på vad andra tycker om oss och våra insatser, kan du bland annat se filmklipp och läsa andras reflektioner om våra uppdrag här.

Har du andra frågor eller vill bolla om något är du varmt välkommen att ta kontakt med oss!

Kontakt


Vi finns i Varberg och har hela Sverige som arbetsfält!

Pilou AB, Norrgatan 16, 432 41 Varberg

E-post: info@pilou.se

Telefon: 0709-44 44 18

Webb: www.pilou.se

facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!