Problem med att läsa detta brev? Öppna i webbläsaren.

Bästa skönhetsinvesteringen är att använda solskydd året om!

UVA-strålarnas skadliga effekt är den främsta orsaken till hudens förtida åldrande, pigmenteringar, rynkor, slapp hud och hudcancer. Ett bra UV-skydd året runt ger dig ett säkert skydd mot UVA/UVB strålar och miljöföroreningar samtidigt som den ger huden massor av fukt och välbehövliga antioxidanter.


Hudens osynliga fiende

De flesta tenderar att slappna av när de gäller användning av solskydd under höst och vinterhalvåret. Men kom i håg att solens elektromagnetiska strålning och UVA-ljus finns runt oss hela tiden. UVA-strålarna utgör den absolut största delen av soljuset, och oavsett moln, vinterkyla eller glas, så penetrerar det djupare ner i hudlagret och orsakar DNA skador samt bidrar till den farligaste formen av hudcancer.

Eftersom UVA-stålarna inte bränner oss så ser vi skadorna först på sikt. Solen och särskilt UVA-strålarna anses vara orsaken till över 90% av förtidsåldrandet. Även luftföroreningar och andra miljöfaktorer skapar fria radikaler som bryter ner hudens skyddsbarrär. Om du vill skydda din hud mot förtidsåldrande rekomenderas barriär- och solskydd året om. Betydligt enklare, bättre och billigare än att försöka reparera hudskadorna i efterhand.


Högsta möjliga UVA-skydd

EU-kommissionen tillsammans med branschen har tagit fram en symbol, ett A i en ring, som indikerar att produkter märkta med denna symbol har tillräckligt med skydd mot UVA-strålning. Med tillräckligt menas att minst en 1/3 av solskyddet skall skydda mot UVA-strålar.

Det krävs bättre kemiska filter för att uppnå högre UVA skydd än 1/3 av solkyddet. Alla med känslig hud, barn samt de som vill undvika förtidsåldrande bör leta efter 5 stjärniga Boots star rating symbol eller PA++++ för högsta möjliga och över 90% UVA skydd.     


EVY solskydd innehåller över 90% UVA-skydd

EVY Daily UV Face Mousse är en ansiktsmousse som kan användas som dagligt skydd mot solskador och yttre föroreningar. Moussen är berikad med hyaluronsyra, kollagen, antioxidanterna C- och E-vitamin samt läkande och lugnande Allantoin. Ingredienserna Nymphaea Alba Flower Extract och Sodium Palmitoyl Proline jämnar ut och förebygger pigmenteringar. Silkesextrakt och Caprilic Capric (fettsyra) är tillsatt för att göra produkten extra mjukgörande och fuktbevarande. 

De aktiva ingredienserna, tillsammans med den unika hudvårdsteknologin, gör att huden får upp till 6 timmars effektivt skydd mot sol, föroreningar och fria radikaler. Moussen är kladdfri, lämnar ingen vit hinna och täpper inte till porerna. Den milda, allergitestade formulan dämpar inflammationer och är lämplig även för den med eksem eller acnehy. 1 flaska räcker till ca 60 ansiktsinsmörjningar.

EVY Daily UV Face Moussefungerar utmärkt under make-up eller som en booster över din ordinarie hudvård/serum. 

Inpris: 87 SEK Utpris: 199 SEK


Kontakt:

Margret Pinto
info@evytechnology.com
Tel: +46 (0) 735 680 766

Press/Utbildning: Erika Tapper
erika@eticastockholm.se
Tel: + 46 (0) 762 357 590 

Vid beställnig av produkter vänligen maila: 

evy.order@dc-syd.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!