Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Facebook eller Twitter.

2011-06-13

Stöd för reformidéer för sparande

I två debattartiklar - här och här - och en motion till Moderaternas stämma har Henrik von Sydow och jag argumenterat för reformer som ska ge den enskilde ökade möjligheter att bygga upp en ekonomisk buffert. Stöd för idén har nu kommit från Svenska Dagbladets ledarsida och här av Annie Johansson, ekonomisk-politisk talesperson (C). Därefter hängde en rad ledarsidor på - se exempelvis här, här och här. Positivt!

Bara fler i arbete minskar barnfattigdomen

I två rapporter har Rädda Barnen tagit upp ämnet barnfattigdom. Med rätta engagerar detta. Tyvärr har det också skapar en julafton för populister. I en debattartikel reder jag ut en del fakta och visar varför arbete snarare än höjda bidrag kan minska barnfattigdomen ytterligare. Läs här.

Frizoner!

Jag har fortsatt att opinionsbilda regionalt och lokalt för införande av nystartzoner i områden med stora sociala problem, vilket nu utreds. Här i Göteborgs-Tidningen med kommunalrådet Jonas Ransgård (M).

Better Life Initiative

OECD har studerat hur människor upplever sina liv i en rad avseenden - hälsa, inkomst, jobb, utbildning, miljö, säkerhet, med mera - i de 34 medlemsländerna. Detta är världens rikaste länder, men även inom gruppen finns stora skillnader. Sverige ligger på plats 3. Sambandet är tydligt; människor trivs bäst i rika och fria länder. Läs mer.

Synpunkter

Input till detta nyhetsbrev. eller synpunkter på detsamma, är välkomna och skickas till johnny.munkhammar@riksdagen.se.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!