Programsläpp med smygläsning och presskonferens 16 augusti

Carl International Film Festival 2017

Den 16 augusti presenteras programmet för den första upplagan av Carl International Film Festival! Festivalen arrangeras mellan den 8-13 september på olika platser över hela Karlskrona och innehåller ett brett program med filmpremiärer, seminarium, utebio och mycket mer! 

En officiell presskonferens kommer hållas klockan 11.00 på Karlskrona Konsthall med presentation av festivalprogrammet med filmer, programinnehåll och festivalgäster. 

Senare samma dag välkomnar festivalen alla till programsläpp och smygläsning från klockan 17.30 på Biobaren i Karlskrona, där vi presenterar festivalkatalogen för allmänheten. Läs mer här.

Carl International Film Festival är en ny filmfestival i Karlskrona. Festivalen kommer presentera ett brett program med film från hela världen med ett särskilt fokus på ny film från länderna runt Östersjön, såväl som utmanande seminarium och filmsamtal, festligheter och aktiviteter för filmindustri genom festivalens branschforum Carl Film Forum som kommer pågå parallellt med festivalen. 

Finland står i fokus 2017

Tom of Finland som utomhusbio mitt i Karlskrona centrum

Under den första upplagan av Carl International Film Festival 2017 riktas blickarna mot Finland. Festivalen kommer presentera en filmsektion med fokus på finsk film, såväl som samtal och olika branschaktiviteter under festivalens Carl Film Forum. 

 - Den finska filmen har under de senaste åren verkligen tagit världen med storm! Med utgångspunkt i detta kändes det givet att vid första upplagan av Carl International Film Festival rikta fokus mot Finland, säger festivalchef Henrik JP Åkesson.

Fokus Finland sker i samverkan med Finlandsinstitutet och Finnish Film Foundation. 

Den 13 september avslutas Carl International Film Festival med en utomhusvisning av Dome Karukoskis Tom of Finland vid Spanska Trappan (Ristorgsbacken) mitt i Karlskrona centrum. Tom of Finland är av både kritiker och publik den älskade skildringen av den finländska nationalikonens Touko Laaksonens häpnadsväckande livsresa och hur hans provocerande konst inspirerande en hel generation homosexuella män. En film om kärlek, mod och frihet. Filmen distribueras av Nonstop Entertainment och visningen sker i samarbete med Folkets Hus & Parker.

The Nile Hilton Incident inviger festivalen

Tarik Salehs kritikerhyllade långfilm The Nile Hilton Incident inviger den första upplagan av Carl International Film Festival den 8 september 2017 i Karlskrona. Filmen mottog juryns stora pris under Sundance Film Festival tidigare i år och visningen blir den första i Sverige. Läs mer här

Missa inte att följa Carl på sociala medier

För att ta del av de senaste nyheterna och uppdateringarna kring Carl International Film Festival och Carl Film Forum missa inte att gilla oss på Facebook och följa vår officiella Instagram @carlfilmfestival! 


Carl International Film Festival
info@ciff.se
www.ciff.se
www.facebook.com/carlfilmfestival

Sent with Get a Newsletter
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!