Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Senior alert nyhetsbrev Maj 2017

Nya möjligheter till e-lärande i Senior alert – lära på egen hand

Under senaste månaden har det skrivits i pressen om kunskapsbrist i vård och omsorg av äldre, samtidigt som man larmar om personalbrist och en stundande sommar med mycket extrapersonal.

Senior alert kan vara en självklar del i vårdplanering och en brygga och ett redskap mellan primärvård och kommun, både gällande SIP och för vårdplanering som initieras av vårdcentral. Men för att arbeta med Senior alert måste alla vara på ”rätt spår” och för detta krävs att alla har kunskap om Vårdprevention och Senior alert. För detta har vi tagit fram e-lärande som görs i team eller enskilt.

1. Lära grunderna i Senior alert genom att genomföra vår webbutbildning och samtidigt använda PLAN för hur arbetet med Senior alert ska fungera i den egna verksamheten. 4000 personer har redan genomfört utbildningen som tar 45 minuter att gå igenom och ger baskunskaper om: kvalitetsregister, den vårdpreventiva processen och förbättringsarbete.

2. Lära sig registrera och använda registret genom videoguide eller med manual samt genom att testa att registrera i vår utbildningsmodul

3. Inspireras vidare och lära mer om Vårdprevention i vår Kunskapsbank som är en möjlighet att lära mer om förebyggande åtgärder och vill stödja dig till en god vård och omsorg där kunskap om vårdpreventiva åtgärder är i fokus och inspirera till att prova nya arbetssätt.

4. Våga testa!

Tänk på möjligheten att inkludera detta i introduktionspaket för nyanställda och semestervikarier. Patientsäkerhetsarbetet är lika viktigt året om, eller hur!

Håll utkik på hemsidan och på vår facebooksida

Vi kommer att erbjuda webbseminarier för coaching i hur man kan använda e-lärande om Senior alert och vårdprevention på arbetsplatsen. Under juni kommer vi att publicera datum för utbildningar för hösten.

Vi har nu börjat administrera enheter som inte följt med över från gamla plattformen. Ni som har kontaktat oss tidigare kommer att få ett mail när era enheter är klara. Fortsatta uppdateringar i den nya tekniska plattformen sker regelbundet och snart kommer vår första rapport, Vårdprevention och resultat.

Kontakt

E-post:
senioralert@rjl.se

Telefon:
010-2421211

Läs mer på:
www.senioralert.se


Öppettider supporten

Senior alerts support är öppen vardagar mellan kl 09:00-12:00.



Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.