Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hjälp oss skapa PelletsFörbundets:s serviceorganisation


Som ni förhoppningsvis redan känner till håller konsumentmarknadsgruppen och kansliet på med att skapa en riksomfattande Serviceorganisation för Pelletsanvändare. Självklart ser vi gärna att serviceföretagen är medlemmar i PelletsFörbundet, men detta är åtminstone i dagsläget inget krav. Viktigast är trots allt att alla som behöver hjälp får denna. Bakgrunden är att vi får fler och fler signaler på att konsumenter som har problem har svårt att få hjälp med servicedå den som installerade har gått i pension eller slutat med pellets

Detta är naturligtvis mycket allvarligt.Om våra kunder som behöver hjälp, inte kan få denna hjälp, kan det bli förödande för hela vår bransch.

Du har fått detta brev eftersom vi tror att du är en lämplig serviceperson eller att du i ditt nätverk känner till företag eller personer som kan vara med. Kontakta oss på kansliet och tala om hur du tänker. Vi behöver alla hjälpas åt för att våra kunder ska få det trygga och säkra värmesystem pellets ändå är. Vår målsättning från förbundets sida är att kunna presentera de första företagen på vår hemsida under hösten.

Joker i omställningen

Tyvärr har bioenergifrågan allt mer kommit bort i det offentliga rummet. Idag handlar det mesta i politik och media om elektrifiering och att förnybar energi skall komma från sol och vind. Bioenergin glöms ofta bort trots att den är vår största energibärare.

Inom PelletsFörbundet menar vi fortfarnade att Pellets- och bioenergi är den ”Joker” i energiomställningen som världen behöver för att klara satta miljö- och klimatmål. Även om det är våra myndigheter och beslutsfattare har det övergripande ansvaret för att verkställadet så är det våra gemensamma kunskaper de verktyg som behövs.

Vi måste bli bättre på att vårda de kunder vi har. Vi är villiga att anta utmaningen, och vi tror att många av er som jobbar i branschen även har kunskapen att bidra till detta. 

PelletsFörbundet behöver din hjälp

Det är viktigt att alla vi som vill se en ökad användning av bioenergin arbetar tillsammans. Vi ser ett växande problem i att kunder som är i behov av service inte får den hjälp man behöver. Vi är samtidigt också övertygade om att det inom våra nätverk finns den kunskap som kan göra skillnad.

Tillsammans med er alla vill vi skapa en serviceorganisation som ger våra kunder en trygg och säker värme.


Hur tänker vi oss att det skall se ut?
Det måste vara enkelt för en konsument att få hjälp. Önskvärt är också att kunna lista företag som erbjuder kunden serviceavtal. Vi ser framför oss en ”klickbar karta” med serviceföretag som kan erbjuda konsumenten hjälp. När man klickar på ett företag så ska man, tillsammans med kontaktuppgifterna, få upp en kort presentation av företaget och vilka produkter man anser att man kan ta hand om.

För den som behöver hjälp ska det räcka med att man ringer ett samtal. Den som tar emot förbinder sig därefter att ta hand om problemet, äga frågan, och se till att kunden får hjälp. Antingen genom att åtgärda detta själv, eller genom att lämna över detta till en kollega som kanske kan kundens produkter bättre.

Vad ställer vi för krav på serviceföretaget?
Vi tror inte att alla serviceföretag kommer att kunna serva alla olika fabrikat av utrustning, men vi tror att man genom att ta hjälp av kollegor ändå kan lösa konsumentens problem.

Eftersom PelletsFörbundet står bakom och marknadsför serviceorganisationen behöver vi kunna lita på att företagen verkligen levererar ett seriöst arbete och lever upp till PelletsFörbundets ”Etik och Samlevnadsregler”. Därför tror vi att vi även behöver teckna någon form av samarbetsavtal där vi lägger fast vad som ingår, och kommer överens om hur presentationen på webben skall se ut.

Vem kan bli ”auktoriserad” till serviceorganisationen?
För det första så är medverkan naturligtvis helt frivillig. Vi inser att vi inte kan tvinga någon att ställa upp på detta, men vi tror samtidigt att en medverkan kan lyfta synligheten på ett positivt sätt för företagets tjänster och leda till ökade affärer.

I botten ligger naturligtvis att man som serviceföretag har kunskap och erfarenhet av att arbeta med pelletsteknik och gärna även har kunskaper kring att bygga systemlösningar utifrån kunden behov.

  • Vi vet att många av våra medlemsföretag har just den kunskap vi eftersträvar och att många redan idag erbjuder både service- och serviceavtal. Självklart vill vi att dessa medlemmar skall vara med i organisationen.
  • Vi tror också att de företag som gått utbildningen och avlagt ett godkänt prov för att bli Certifierad Bioenergiinstallatör enligt RES-direktivet är lämpliga företag att ha med.
  • Vi vet att många utrustningstillverkare, agenter m fl har ett antal företagare som man litar på och som man vet att kan produkterna. Företag man gärna hänvisar till när man behöver problemlösning. Dessa företag vill vi jättegärna komma i kontakt med.

Hur går vi vidare?
Just nu håller vi på att samla in en lista på personer och företag som är tänkbara kandidater, antingen företag som anmält sitt intresse själva eller företag som vi blivit tipsade om att skall vara kunniga och lämpliga att ingå. Kanske du som jobbar som energirådgivare, skorstensfejare etc vet vem det är i ditt område som kan hjälpa till. Tipsa oss i så fall.

Nästa steg blir att ta kontakt med dessa företag och ta reda på om man är intresserad av att medverka och i så fall vilka produktgrupper man kan- och vill jobba med. Samtidigt pågår nu ett arbete inom arbetsgruppen där vi tittar på vad ett samarbetsavtal behöver innehålla och hur det skall formuleras.

Om/när det finns ett behov för detta så kommer i att arrangera ett antal mötesplatser där vi får träffas och tillsammans diskutera hur vi skall jobba vidare.

Var anmäler du ditt intresse?
Vi har kommit överens om att du kontaktar oss på kansliet angående detta. Gärna via e-mail till kansliet@pelletsforbundet.se men det går också bra att ringa till oss på 0510- 285 30, besöka oss eller skicka ett brev till oss på kansliet.

Med vänlig hälsning

Bengt- Erik Löfgren
Koordinator på PelletsFörbundet


PelletsFörbundet  Sockerbruksgatan 1  531 40 Lidköping

www.pelletsforbundet.se

Du får detta e-mail eftersom vi tror att du delar våra värderingar. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!