Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Företagsförsäkringen via Sveriges Släktforskarförbund

– förtydligande av villkor för olycksfall

Hej!

I samband med att ett försäkringsärende inkom till oss upptäcktes en felaktighet på Rötter under Förbundsinfo/Medlemskap/Försäkringar.

Där har det framgått följande:

”Olycksfallsförsäkringen är en försäkring som gäller för medlemsföreningarnas medlemmar och för kroppsskada som orsakats av olycksfall som inträffat under organiserad föreningsverksamhet t.ex. möten, konferenser, resor etc. - samt under resa till eller från verksamheten. Om personliga tillhörigheter - glasögon, kläder etc. skadas i samband med olycksfallet ersätts även dessa.”

Denna text är en sammanfattad tolkning av försäkringsbrevet som kansliet fick i uppdrag att publicera i början av 2010 - och sedan dess har den hängt med. Det rödmarkerade stycket är tyvärr en feltolkning som vi beklagar att vi inte har upptäckt tidigare!

Det skydd som avser resor till och från lokaler gäller endast förbundets personal och förtroendevalda. Det är inte möjligt att erbjuda ett så pass omfattande skydd, som det felaktigt har framgått att vi har haft, även för alla medlemsföreningarna. Det skulle innebära minst en fördubbling av försäkringspremien.

Texten är nu ändrad och det är detta som gäller:  

”Olycksfallsförsäkringen är en försäkring som gäller för medlemsföreningarnas medlemmar och för kroppsskada som orsakats av olycksfall som inträffat under organiserad föreningsverksamhet på ett av de försäkringsställen som är försäkrade via förbundet. Om personliga tillhörigheter – glasögon, kläder etc. - skadas i samband med olycksfallet ersätts även dessa.”

Det innebär att förbundets försäkring täcker olyckor som händer under organiserad föreningsverksamhet med aktivt deltagande i alla föreningslokaler som är försäkrade via förbundet.  Det ingår inget skydd om föreningen är ute och reser med sina medlemmar- eller om medlemmar skadar sig på väg till eller från lokalen.

Undantag: När Släktforskarförbundet kallar till riksstämma eller samrådskonferens är samtliga deltagande ombud från medlemsföreningarna försäkrade, trots att det äger rum i en lokal som inte är särskilt försäkrad enligt försäkringsbrevet.

Vi rekommenderar alla föreningar att se över behovet att teckna en kompletterande försäkring, som täcker olycksfallsdelen för sina förtroendevalda och medlemmar.

Förhoppningsvis har de flesta medlemmar själva en olycksfallsförsäkring i sin hemförsäkring och då ingår normalt motsvarande skydd för olyckor under fritid.

Klicka här för att ladda ner fullständigt försäkringsbrev och villkor.

Notera att de föreningar och lokaler som nämns på sidorna 2-4 i försäkringsbrevet endast är de som har begärt att få höja sitt försäkringsbelopp på lösöre och därför avviker från grundskyddet. Alla medlemsföreningar omfattas av grundskyddet och är namngivna enligt den lista som hittas i direkt anslutning till försäkringsbrevet.

Hälsningar,

Johanna Ekerstrand
Kanslichef
Sveriges Släktforskarförbund


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!