Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Facebook eller Twitter.

2011-05-26

Århundradets ekonomiska idéstrid

Som nämnt debatterar Keynes och Hayek välstånd, kriser och politik i rap-form på Youtube. I en längre artikel för Svensk Tidskrift har också Nima Sanandaji och jag fördjupat oss i ämnet. Vi menar i all enkelhet att det är dags att kora Hayek till segrare. Läs här.

Guld och silver laglig valuta

Den amerikanska delstaten Utah har gjort guld och silver till laglig valuta. I praktiken sätter man in guld eller silver på ett konto som kopplas till ett betalkort. Detta är en följd av misstro mot centralbanken Feds penningpolitik. Återstår att se vad denna valfrihet får för effekt. Fler delstater verkar vilja följa efter. Läs min analys för Kebnekaisegruppen här.

Socialdemokratisk skatteröra

Pensionerna, Libyen och nu skatterna. (S)tändig röra. Läs här om de senaste händelserna i Riksdagens Skatteutskott. 

Stockholmsmoderaterna

På Stockholms stads respektive läns moderata förbundsstämmor talade jag om den Valanalys jag ledde arbetet med och valdes in i styrelsen i länet. Där fick jag också ansvar för arbetet med politikutveckling. Vi har stor potential i Stockholm, men det krävs kloka beslut för att den ska realiseras.

Debut som tecknad figur

I senaste - utmärkta - numret av magasinet Neo medverkar jag på ett uppslag där jag bemöter påståenden från Sverigedemokrater om jobb och ekonomi med fakta. Uppslaget finns inte på nätet, vilket kan utgöra ett av flera goda skäl att inhandla numret.

Rör till vänster

Analyserade Miljöpartiets nya språkrör. Smarta, strategiska och vänster. Läs här.

Frizoner

Nu har ju utredningen om nystartzoner tillsatts. Diskussionen fortsätter, bland annat med inlägg av mig i Dagens Samhälle här.

Synpunkter

Input till detta nyhetsbrev. eller synpunkter på detsamma, är välkomna och skickas till johnny.munkhammar@riksdagen.se.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!