Tips och tankar om kommunikation och motivation. Problem att visa detta? Se det i webbläsaren

TANKENÖTTER OCH MORÖTTER
Med tips och tankar om kommunikationoch motivation


Vänner - nya som gamla.

Jag har skrivit en ny bok! Denna gång tillsammans med eminenta Åsa Dahlqvist från memma kommunikation. "Så får du bättre möten på mässan". Erbjudande och filmtips längre ner. Men nu en tanke om ledarskap och det faktum att allt kommunicerar... 


Fruktkorgar och business class

Jag minns när jag jobbade på ett företag som gick från det varmaste solskenet, till att över en natt känna av isande regn. Ingen var beredd på det som hände. I efterhand kan det tyckas naivt. Kunderna slutade beställa över en natt. De hade tömt sina sparbössor och behövde tid att återhämta sig. Och där stod vi…

Goda råd var dyra och tiden var knapp. Omedelbart skapades en krisplan. Vägen som valdes var att amputera. Under några få år halverades bolaget. Det var jobbigt att se kollegor lämna skeppet men helt nödvändigt. Vi förstod. Det handlade om att överleva.

Tidigare hade vi haft fruktkorgar på varenda avdelning. De togs bort. Det var nog mer en symbolhandling och vi förstod det också. Det gällde att alla höll i sparbössan. Inga resor utom de mest nödvändiga godkändes. Vi förstod igen.

Men så hände två saker på kort tid som fick oss anställda att bli en aning irriterade. Först upptäckte vi att fruktkorgarna på ledningens våning, fortfarande var kvar. Märkligt? Skulle vi inte alla dra vårt strå till stacken? Behöver de frukten mer än oss för att deras tankar kräver mer energi än våra? Kanske det…

Sedan skulle flera av oss flyga för att delta på en mässa. Självklart i ekonomiklass. Ingen hade något emot det. Men när vi klev på planet satt några av de högre cheferna i business class. Vi paraderade förundrat förbi. Var det inte kris i företaget? De blev snabbt väldigt upptagna med att läsa något i sina datorer eller på menyerna från sina stolsfickor. Ingen mötte oss med blicken. De visste att vi visste, och verkade aningen generade… Samtidigt sades personal upp på hemmaplan. Det hela kändes absurt.

Jag läste nyligen Simon Sineks bok ”Leaders Eat Last”.  Han skriver bland annat att vi gärna ger ledare extra förmåner i goda tider för att vi förväntar oss att de tar hand om oss i både goda och dåliga tider. Det är när denna förväntan går i kras som den riktiga besvikelsen kommer. Men det är också här som de riktigt goda cheferna visar vägen och föregår med gott exempel.

Om du är chef där du jobbar: Inse att allt, precis allt, kommunicerar.

Du kan inte INTE kommunicera.

Vilken slags fruktkorgar har ni? Vilken slags resepolicy har ni? Kommer du som chef att följa den eller gäller det bara för alla under dig?

Av 55 kriterier som påverkar en anställds engagemang, handlar 37 om chefens beteende. Gör gott så får du gladare medarbetare och en högre produktivitet.

Tack för att du läser mina tankar


För dig som läst ända hit:


NY BOK: Så får du bättre möten på mässan

Det här är Sveriges första bok med allt fokus på monterpersonalen.

Jag och Åsa Dahlqvist har tränat tusentals människor inför deras mässatsningar och har i boken samlat våra bästa tips. 

Köp den för en tvåhundring på adlibris eller Bokus

Erbjudande. Om du köper 20 ex direkt av mig eller Åsa, bjuder vi på en timmes coaching över skype till din grupp eller till dig.


Filmtips: Så får du bättre möten på mässan

I samarbete med marknadschefsnätverket MCPlay har jag spelat in en nio-minuters tips-film på youtube om hur ett bra möte går till. Vi introducerar Möteshjulet, som också finns med i boken.

Så får du bättre möten på mässan

Och så extramaterial för dig som vill ha mer


Endagskurs i presentationsteknik i september

Plats: Stockholm

Tid: 19e september

För dig som vill ha träningtips och verktyg för att bli bättre på att presentera inför kollegor, kunder etc.

I samarbete med Wimab Utbildning


The most important trip you may take in life, is meeting people halfway

Henry Boye


Koppla ihop oss på

LinkedIn

Twitter

facebook

Om du vill mejla mig så skicka till antoni@lacinai.se.

På www.lacinai.se finns många fler tips och kontaktuppgifter


Du får det här för att vi mötts i olika affärssammanhang. Eller så har du hittat hit via tips från någon. Om du gillar det du läst så tipsa gärna fler. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!