Tips och tankar om kommunikation och motivation. Problem att visa detta? Se det i webbläsaren

TANKENÖTTER OCH MORÖTTER
Med tips och tankar om kommunikationoch motivation


Vänner - nya som gamla.

Mötekulturdagen står för dörren. Göteborg, Stockholm och Malmö. Jag har vip-biljetter att bjuda på till dig som läser det här! Mer om det längre ner. Först en tanke om att gå hela vägen - och lite till.


Målet bortom målet

Min yngste son älskar att baka. Husguden är Roy Fares och varje vecka blir det något nytt recept som ska bakas och utvärderas. I höstas var det fars dag och min fru kom hem med en köpt kladdkaka. Det dög absolut inte. Min son beslöt sig för att baka en egen. Den blev svindlande god. Helt perfekt. Han fick mycket beröm.

När jag sedan tittade in i köket såg jag kaoset. Kastruller, bakformar, kladdiga ytor, fasttorkad choklad. Jag tog mig an uppgiften att få köket i okej skick, och tänkte under tiden på att jag skulle berätta för min son om Göran Kropp och Usain Bolt.

För några år sedan satte sig Göran Kropp på en cykel och cyklade till Nepal. Sedan tog han sig upp för Mount Everest, utan syrgas. Efter en stund på toppen klättrade han ner igen. Sedan cyklade han hem från Nepal till Sverige.


Det Göran visste var att de flesta olyckor när man klättar i berg, sker på vägen ner. Det är lättare att förstå målet att komma upp. Kanske är det därför många glömmer att förbereda nerfärden lika noggrant? Och i Görans fall räckte inte ens det med tanke på den långa cyklingen hem.

Usain Bolt är den snabbaste levande människan på 100 meter. Han trycker till startblocken och kommer snabbt upp i sin maxhastighet. Men hur långt springer han egentligen? När börjar han sakta in? Han siktar på runt 110 meter. För om han tänkte att han sprang 100 meter, skulle han omedvetet börja sakta in efter runt 90 meter.

Vad har Kropp och Bolt gemensamt? De ser målet bortom målet! Precis som jag ville lära min son. Du är inte klar förrän du är helt klar.

Det här kan vi lära oss av i våra jobb. Du är inte klar med mässan för att den just stängt, utan först när du levererat vad du lovat till alla besökare. Du är inte klar bara för att du sålt något, utan först när kunden fått, accepterat och betalt för produkten. Du är inte klar för att ni i den lilla ledningsgruppen bestämt något utan först när förändringen är på plats och alla gör som ni ville (ett tips: involvera mera).

Se målet bortom målet. Då blir ni vassare på vad ni än gör

Tack för att du läser mina tankar


För dig som läst ända hit:


Tips: Ta en paus - eller många

Använder du pauser när du presenterar?

Det borde du.

Men när passar pauser bäst?

Här får du ett filmtips om pauser på under minuten som setts av fler på Facebook än något annat jag hittills publicerat.


Möteskulturdagen 2017 - och du är bjuden!

Jag tar åter på mig programledarrollen tillsammans med grundaren Micke Darmell. 

Det ger mig ett begränsat antal vip-biljetter som jag gärna ger till er som är intresserade av bättre möten. Passa på och anmäl dig innan de är slut.

Den 28e april i Malmö

Den 12e maj i Stockholm 

Den 19 maj i Göteborg


Nu på engelska

Nu finns Virtuella möten på engelska. Till dig som jobbar i en internationell organisation är det här en bok jag verkligen rekommenderar! Virtual Meetings finns på adlibris, bokus och amazon. För nästan inga pengar alls.

Vill du köpa 20 eller fler så kontakta mig för en offert.


Now and then it's good to pause in our pursuit of happiness and just be happy.

Guillaume Apollinaire


Koppla ihop oss på

LinkedIn

Twitter

facebook

Om du vill mejla mig så skicka till antoni@lacinai.se.

På www.lacinai.se finns många fler tips och kontaktuppgifter


Du får det här för att vi mötts i olika affärssammanhang. Eller så har du hittat hit via tips från någon. Om du gillar det du läst så tipsa gärna fler. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!