Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Eventkock.se tipsar inför den underbara grillsäsongen!


Grillat är alltid godast!

  • Marinering eller inte marinering - är det frågan? Det är en myt att köttet skulle bli mörare av marinering. Tre timmar eller för den delen ett dygn eller två i olja, syra, sötma och kryddor gör inte köttet mörare. Råvarans kvalitet och hur du tillagar den avgör vad du uppfattar som mört. Att marinering skulle ge smak inuti köttet är också en seglivad myt! 

  • För att köttet ska ta till sig och dra in smaker krävs lång tid och något som sätter igång en kemisk process. Testa att göra en vindragarstek där köttet ska ligga i en rödvinslag med hög syra minst en vecka. Om du har tur har rödvinet och marinaden dragit in knappt en halv cm efter sju dagar! Smaken sitter alltid på grillytan såvida du inte använder en Injektor!
Injektor för marinad

  • Använd istället rubs och glaze som smaksättning i slutet av grillningen. Om du har större bitar kött och trancherar så glöm inte att krydda snittytan med Salt och Peppar! Om du ändå vill göra en god marinad så ta fram zestjärnet och riv lite vitlök, ingefära, citronzest mm tillsammans med god olja, soja, färska örter och kryddor tex och använd den som smaksättning på din färdiga grillrätt istället! Hur mycket god marinad har inte brunnit upp på grillen genom åren till ingen nytta?

  • Håll koll på temperaturen! Alla råvaror har en temperatur där vi uppfattar dom som färdiglagade. Oavsett om du gillar ditt kött riktigt blodigt eller helt genomstekt är en Digital termometer ett köksredskap du garanterat kommer ha stor användning av! Några innertemperaturer du kan testa - självklart är det väldigt induvidiellt. Nötkött och vilt: Rare 50 Medium 54 Welldone 68. Fläskkött: Allt mellan 64 och 70 beroende på storlek och vila. Fisk och skaldjur: Laxfiskar, Hälleflundra, Marulk, Torsk mm från Havet 42 och Insjöfisk som Aborre och Gös 50. Skaldjur serveras ofta med kärna 40. Fågel: Bröstfilé 63 och Lår med ben etc 70. Låt köttet vila! Tänk på att kärntemperaturen kommer stiga ytterligare några grader!    
Digital termometer med stålvajer - perfekt för grillen!

Håll dina kockknivar vassa i sommar!

Under sommarens grillningar strimlas, hackas, fileas och trancheras det en hel del - det ska göras potatis, skäras grönt och frukt till tillbehören och en massa sallader - men hur vassa är dina kockknivar egentligen? MinoSharp 550 ser till att dina kockknivar med japansk slipvinkel - och för all del de med europeisk också - alltid är supervassa! Här hittar du Mer Sliputrustning!


Lycka till med grillningen i sommar


Mer Eventkock.se Är du intresserad av Kockknivar, Köksredskap, Vintillbehör, Livet som Eventkock och mycket mer så kika gärna in på Eventkock.se - Bloggen, "Gilla oss" på Facebook och ta del av erbjudanden, tävlingar mm eller följ vad som händer på Twitter!

Gilla Eventkock.se på Facebook!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!