Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tack alla ni som var med på årsötet den 22 april. Med fem omval i styrelsen kommer vi att jobba på "som vanligt" under 2017. Några bilder från årsmötet finns här: Länk till hemsidan

Vi vill gärna börja med att påminna om efterlysningen av bilder från firandet av Hembygdens år 2016 inför Gammaldags Malmköpings Marknad den 27 maj. En bild eller två från ert firande och vi kan tillsammans skapa ett spännande collage över firandena. Maila till dymlingen@live.se eller kansli@hembygd.d.se  


Sommarprogrammet

Sommar i Hembygden presenteras som vanligt i Malmköping den 27 maj. Många av er har redan skickat in ert material, Tack! För er som glömt är omedelbert ett bra tillfälle.
Här finns mer information

Maila gärna till dymlingen@live.se 

GMM den 27 maj

Gammaldags Malmköpings Marknad. I år med ett något bumligt upplägg. Siegroths monument firar 90 och vi inbjuder er att leta sten! Läs mer här


Bygdeband den 4 oktober

Den 4 oktober inleder vi klockan 9 på morgonen med en grundkurs för er som vill komma igång, komma vidare eller bara behöver en påminnelse. 

På kvällen har vi en användarträff för er som är igång. Vi fikar, diskuterar Bygdeband och pratar ihop oss. 

Inbjudningar finns här på hemsidan

Riksstämmans väntade beslut

Den 26-28 maj 2017 anordnas riksstämma i Uddevalla i samarbete med Bohusläns Hembygdsförbund. Temat är Hembygdens barn och skola. Dessutom ska den Vision vi tyckt till om under vintern beslutas. Motionerna finns här


Ni kommer inte märka så mycket av projektet om e-arkivering under 2017. En projektledare är anställd och en enkät kommer till er innan hösten. Under 2018 räknar vi med att dra igång en hel del verksamhet kring hur vi ser till att bevara våra digitala arkiv långsiktigt. Genom bloggen e-arkivera.nu  kan nyfikna själar följa projektets utveckling. 


Arbeta med nyanlända

Länsstyrelsen kan bevilja bidrag för tidiga insatser för asylsökande. För 2017 förfogar Länsstyrelsen över 2,83 miljoner kronor. Syftet med statsbidraget är att motverka passivisering under asyltiden, att underlätta målgruppens kontakter med den svenska arbetsmarknaden och att främja en framtida etablering för den som beviljas uppehållstillstånd.

Ansök senast den 15 maj. 

Kom den 16 september för att skydda kulturarvet!

Den 16 september kommer en konferensdag kring Skadeförebyggande arbete att genomföras på Bygdegården i Barva tillsammans med Bygdegårdsdistriktet. Inbjudan presenteras på hemsidan och på Facebook så snart den är klar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!