Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Europa Direkt Jönköpings läns nyhetsbrev nr. 3 2017


Europaforum Småland Blekinge Halland 2017

Gränsöverskridande samverkan i ett föränderligt Europa

Det europeiska samarbetet står inför förändrade förutsättningar, vilket öppnar upp för nya utmaningar och möjligheter på både lokal och regional nivå. Det handlar om till exempel nya villkor för EU-finansiering, behov av samverkan för att klara kompetensförsörjningen mm.

Vart är EU på väg och vad innebär det egentligen för aktörer i kommuner och regioner? Välkommen till Europaforum Småland Blekinge Halland 2017 den 12 maj på Elmia i Jönköping. Dagens moderator är Marcus Oscarsson, TV4, som 2016 utsågs till Sveriges bästa politiska TV-kommentator i en omröstning av nyhetstjänsten Omni. 
Europaforum, rjl.se


Franska presidentvalet 7 maj – så blev resultatet!

Presidentvalet i Frankrike den 7 maj är ett av många viktiga val under 2017, ett ödesår för hela Europa. Hur påverkas Sverige och EU av det nya franska politiska landskapet? På själva Europadagen föreläser journalisten Ingmarie Froman, tidigare utrikeskorrespondent i Bryssel och Paris, om valresultatet och EU-opinionen i Frankrike. Arrangör: Europa Direkt Jönköpings län och Jönköpings kommun.

Europaveckan 8-14 maj 2017, rjl.se


Europaveckan 8-14 maj 2017

8-14 maj 2017 arrangeras Europaveckan i Jönköpings län för att uppmärksamma EU och internationella frågor. Europaveckan ska inspirera och ge kunskap genom föreläsningar, seminarier och andra aktiviteter runt om i länet. Kort sagt vill vi öka Europamedvetenheten och sätta EU på kartan i vårt län. Europaveckan är ett samarbete mellan Region Jönköpings län, Europa Direkt i Jönköpings län och kommunernas internationella/EU-samordnare. Håll utkik på vad som händer i närheten av dig.

Europaveckan 8-14 maj 2017, rjl.se


Slut med roaming

Europaparlamentet har godkänt det sista steget för att avskaffa roamingavgifter. Det gör det möjligt för mobiltelefonanvändare inom EU att skicka textmeddelanden och använda data i andra länder utan att betala extra kostnader.

Slut med roaming: sista hindret avklarat, europarl.europa.eu



Du får detta nyhetsbrev eftersom du prenumererar på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!