Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Uppdatera dina uppgifter för Excelbrevet? Klicka här

Börja prenumerera på Excelbrevet? Klicka här

Riskera inte att Excelbrevet hamnar i Skräpkorgen (Junk).
Lägg till följande adresser i listan bland betrodda användare:
exceltips@excelbrevet.se och tobias@infocell.se

EXCELBREVET NR 4 2017


Hej!

Jag vill passa på att önska er alla en glad påsk. Vill också tacka för den fantastiskt fina responsen från er läsare angående vår Representationsmall i Excel i förra numret. Kul att den verkar komma till användning på många ställen. Det lär blir fler mallar framöver! Hör gärna av er vad ni vill se i Excelbrevet.

Häromdagen fick Robert och jag en efterlängtad leverans. Vår nya Excelbok anlände till oss. Läs mer om boken nedan. (Robert "missade" tyvärr leveransen så jag fick hela styrketräningspasset för mig själv :-))

Excella lugnt!

Tobias Ljung - tobias@infocell.se - Robert Larsson - robert.larsson@infocell.se


Ny unik Excelbok ute nu!

Nu finns äntligen en HELTÄCKANDE Excelbok - varken grund eller fördjupning - utan både och!

Med Excelhandboken - din guide i Excel får du 270 A4-sidor i fullfärg fyllda med nyttigheter. Den finns nu att köpa i nätbokhandeln. Självklart ingår den i vissa av våra kurser (t.ex. Excel för Självlärda).

Provläs gärna boken i följande länk.

Se även vårt erbjudande av e-Learning nedan - där du får boken vid beställning av webbaserad utbildning.


Erbjudande: Få boken på köpet!

Beställ något av våra e-Learningpaket; Excelpaketet eller Officepaketet och få Excelhandboken på köpet!

Du beställer Excelpaketet och Officepaketetwww.officekurs.se.

När du kommer till Kassan anger du önskad leveransadress i fältet för Ordernoteringar. Erbjudandet gäller t.o.m. 2017-04-30.


Tips från kursen Excel Självlärda

Månadens tips är alla hämtade från kursen Excel för Självlärda. Kursen har fått toppbetyg och du får massvis med bra Exceltips under kursdagarna. Kursen riktar sig till dig som jobbat en del i programmet och har hankat dig fram själv i Excel, men som vill ta ett rejält kliv framåt. Alltså en toppenkurs för väldigt många Excelanvändare.

Anmäl dig till majkurserna i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Gå 4 betala för 3. Gäller Självlärda-kursen vid bokning före Påsk. Ange "PK43" i fältet "Ev. kampanjkod/rabattkod" vid anmälan via hemsidan. Det går också bra att maila oss din anmälan.

Excel för Självlärda

Stockholm 30-31 maj

Göteborg 17-18 maj

Malmö 8-9 maj

Boka nu - begränsat antal platser!

Ladda ner kursens produktblad

Läs mer om kursen och boka här


Snabbfyllning i Excel (+video)

En suverän funktionalitet i Excel är Snabbfyllning. Den kan många gånger ersätta en eller flera textfunktioner när du arbetare i Excel. Vi tycker att detta är en riktigt "timesaver" i Excel. Kolla gärna in videofilmen för extra många tips.

Läs tipset/se videon här


Varför ANTAL i pivottabell?

Alla som använder sig av pivottabeller i Excel har någon gång råkat ut för att få funktionen ANTAL som värdefält istället för den önskade funktionen SUMMA. Många är det också som manuellt justerar detta varje gång det inträffar och därmed spenderar tid på manuellt arbete som kan undvikas. I denna video visar vi med exempel hur och varför det uppstår, samt hur man effektivt löser problemet.

Läs tipset/se videon här


Talformat med indrag från höger

Ett vanligt önskemål när man presenterar siffror i Excel är att man vill förskjuta talen i cellerna lite till vänster så att de inte ligger så nära cellgränsen/kantlinjen till höger. Här ser du hur du få till detta på ett snyggt sätt.

Läs hela tipset här

Excelmall Representation

Här har du en Excelmall för Representation som innebär en enkel användning vid uträkning och beräkning av representation.

Skatteverket har jättebra information kring de nya reglerna och en webbmall för uträkning av representationen (se länk i tipset). Flera av våra läsare har dock efterfrågat en Excelmall för de nya reglerna kring representation. I Excelmallen kan du snyggt och enkelt skriva ut och/eller kopiera uppgifterna, vilket är svårt i en webbmall. I Excelmallen har du också möjlighet att välja om du vill mata in beloppen inklusive eller exklusive moms.

Dela gärna på FB, LI så mallen kommer fler till nytta.

Till tipset och ladda ner Excelmallen


Kurskatalog fylld med Excelgodis

Vill du förkovra dig ytterligare i Excel, så har vi nu samlat hela vårt utbud av kurser i en kurskatalog.

Ladda ner kurskatalogen genom att klicka på bilden intill.

Där kan du läsa om våra öppna kurser, anpassade kurser, webbaserade kurser och övriga tjänster. Skulle du vilja ha kurskatalogen i tryckt form? Maila bara oss på utbildning@infocell.se

Kurskatalog Excel

Länk till tidigare Excelbrev

Många av er läsare har efterfrågat länkar till tidigare Excelbrev och här kommer länkar till de senaste Excelbreven nedan.

Ett tips kan dock vara att spara de Excelbrev du får i en separat mapp i Outlook, så har du dem snabbt tillgängliga. Hundratals tips ligger också ute på www.excelbrevet.se.


logga infocell

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!