Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

mars 2017

Nomineringar – rättelse!

Ett beklagligt tryckfel smög sig in i Angeläget 2/2016. Rätt e-postadress för nomineringar till årets fem utmärkelser ska vara nominering@genealogi.se och inget annat.

Med anledning av felet förlänger vi nomineringstiden fram till den 7 april. Skicka gärna era nomineringar på nytt för att säkerställa att de inte kommit bort! Visst vet ni någon eller några som förtjänar en utmärkelse?

Läs mer om utmärkelserna nedan. Nomineringarna ska innehålla en motivering, och för Årets släktbok ska en kopia av publikationen bifogas.

Victor Örnbergs hederspris 2016 gick till Anna-Lena Hultman.

Om utmärkelserna

Victor Örnbergs Hederspris, med en prissumma på 10 000 kronor, delas varje år ut till en person eller en organisation som gjort stora insatser för släktforskningen.

Hedersdiplom delas ut till en eller flera personer som gjort förtjänstfulla insatser i sin medlemsförening.

Årets Eldsjäl är ett pris som vill belöna initiativ och framåtanda inom släktforskarrörelsen. Det tilldelas en släktforskare som entusiasmerar andra med sitt engagemang för släktforskning.

Årets släktbok är en utmärkelse som syftar till att uppmuntra och stödja goda exempel på presentation av forskningsresultat som gäller enskilda släkter, grupper av släkter eller grupper av familjer, till exempel familjeregister för en socken. Ordet "släktbok", ska inte tolkas bokstavligt; även digitala publikationer kan komma ifråga. Inte heller "Årets" i prisets namn ska tolkas bokstavligt, men priset bör avse ett verk som publicerats under 2016 eller första kvartalet 2017. Pristagaren belönas med 10 000 kronor.

Genealogisk Ungdoms stipendium delas ut för att främja släktforskning bland ungdomar. En lämplig kandidat till stipendiet kan vara:

  • En person som har en påbörjad verksamhet (inte bara en idé). Exempelvis ett publicerings- eller webbprojekt som kan inspirera andra.
  • En person som verkat för att främja forskning bland yngre (därmed behöver det inte vara någon yngre).
  • En förening/institution som verkat för att främja forskning bland yngre (skulle kunna vara en skola, ett arkiv eller ett bibliotek).

Tack för att ni skickar era nomineringar på nytt!


Sveriges Släktforskarförbund
Anderstorpsvägen 16, 171 54 Solna
info@genealogi.se | www.genealogi.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!