Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Uppdatering APM Terminals Göteborg

Hamnarbetarförbundet har sedan den 17 februari dragit tillbaka alla varslade stridsåtgärder, såväl löpande blockader som aviserade punktstrejker. Aviserade sympatistrejker som berör andra svenska hamnar har även återkallats med omedelbar verkan. Detta var ett krav från APM Terminals för att gå in i möte med organisationen International Dockworker´s Council, vilket skedde den 22 februari.

Situationen i Göteborg, och numera även andra hamnar i Sverige, är fortsatt mycket ansträngd och flertalet rederier har sedan en tid tillbaka infört bokningsstopp för all export.

Som C Land Logistics tidigare informerat om har samtliga rederier infört congestion fee för gods via Göteborg samt att gods omdirigeras till andra hamnar. Dessa är beslut och åtgärder som ligger utanför vår kontroll medför kostnader vilka vi ser oss tvungna att föra framåt mot varuägaren.

Congestion Mumbai
Under veckan som gått har det uppstått mycket kraftiga köbildningar i att ta sig in i hamnen för att lämna/hämta containers, vilket kan ta upp till 2 dygn.

Se mer hos vår speditör http://www.cland.se/



Ramo AB
Telefon:+46 370 37 87 00
Fax: +46 370 37 87 29
E-mail: news@ramo.se
Web: www.ramo.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!