Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

Nyhetsbrev april 2011

Gå framåt med Coachande Mentorskap

Women In Progress vill göra skillnad! Vår vision är att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att synliggöra, utveckla och tillvarata kvinnors kompetens.

Vi tror att dessa områden kan förbättras avsevärt och vill göra en skillnad som märks. Women In Progress är en verksamhet inom managementbolaget Neld International Consulting AB. Vi fokuserar på framgång genom mångfald. I bolaget ingår även bifirman Managing Cultural Differences.

____________________________________________________________________________________________________

Månadens förebild: Madeleine Thour

Med pappa ingenjör och mamma sjuksköterska växte Madeleine Thour upp med ett intresse för både teknik och människor. Efter att ha läst till maskiningenjör fick hon ett stipendium från Svenska Alliansmissionen och valde att gå en pastorsutbildning. Hon engagerade sig i socialt arbete under några år för att sedan byta riktning igen och jobba som projektledare på Eriksson under åtta år. Idag driver hon franschiseföretaget Itrim i Haninge sedan snart tre år tillbaka, omsätter över 5 miljoner och har 6 anställda.

För ett år sedan tog Madeleine kontakt med Women In Progress för att hon ville ha en mentor och coach som kunde stötta henne i det egna företagandet och karriärplaneringen. Med Margareta Nelds hjälp fick hon tillbaka energin och lusten att orka fortsätta rida ut den första, tuffa tiden och idag säger hon att det var den bästa investering hon gjort! För ett par veckor sedan gick hon styrelseutbildningen och ser med spänning fram emot vad den kommer att leda till.

Att starta och driva eget är ofta ett riktigt slitgöra de första åren innan verksamheten börjar gå med vinst. För att det ska vara värt det redan från början menar Madeleine att det är viktigt se till att få något tillbaka för egen del redan från start. För henne gav coachingen precis det hon behövde. Madeleine tycker att det är lika viktigt att ”sätta upp bonussystem för sig själv som för sina anställda. Glöm därför inte att se till att få något tillbaka själv!”.

____________________________________________________________________________________________________

Höstens styrelseutbildningar
Redan nu vill vi presentera höstens två styrelseutbildningar. Den första är Certifieringsutbildningen som äger rum den 27 september till 1 oktober i Budva, Montenegro. Upplägget är detsamma som tidigare, men varför inte njuta av lite sol vid Adriatiska havet och samtidigt lära sig styrelsearbetets grunder? Mer info finner du här

Den andra kursen är "Från noll till börsen" och äger rum den 20-21 oktober i Stockholm. Här får du som redan har en grund i styrelsearbete möjligheten att fördjupa dina kunskaper, läs mer här

Poolevent
Den 14 april anordnades ett Poolevent för Styrelsepoolen på Sturebadet i Stockholm. Nätverkande varvades med inspirerande föreläsningar om hur investmentbolag rekryterar till styrelser och headhunters talade om trender. Kvällen avslutades med mingel i poolen samt middag, en mycket uppskattad eftermiddag och kväll.

Frukostmöte 10 maj i Stockholm
Välkommen på kostnadsfritt frukostmöte med frågor kring, Varför finns det kulturskillnader? Varför är det viktigt att tänka på dem? Hur kan jag skapa och förstå min egna kulturella profil? En utvecklingsprocess som leder till bättre samarbete. Boka alltså in tisdagen den  10 maj kl 8.00-9.15, mer info finner du här

Ger ditt nätverkande dig önskat reslutat? Seminarium 26 maj i Stockholm
Den 26 maj kl 16.00-18.00 anordnar Women In Progress i samarbete med Referensakademin ett kostnadsfritt seminarium kring om ditt nätverkande ger dig önskat resultat.  Efter programmets 2 timmar så har du fått nya strategier och verktyg för att nätverka med resultat och en personlig handlingsplan. Mer info finner du här

Styrelseuppdrag
Grattis till
Sofia Nilsson som från och med 2011 har blivit invald i Swilkenbridge Groups styrelse. Hon fick detta uppdrag tack vare StyrelsepoolensSpeed dating för ca 10 månader sedan.

Grattis till Maria Frostling-Henningsson som blivit vald som suppleant till styrelsen i Friskis och Svettis Danderyd

 

____________________________________________________________________________________________________

Är du intresserad och vill veta mer om Coachande mentorskap, Lärande chefsnätverk eller Styrelseprogram?

Välkommen att kontakta oss!

Bästa hälsningar,

Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent

____________________________________________________________________________________________________

OrdFIX – för professionella texter 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!