Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

februari 2017

Släktforskningens dag den 18 mars

Tema: Sjöfolk

I år firas Släktforskningens dag lördagen den 18 mars och temat är Sjöfolk. Förbundet planerar även att ge ut en handbok i släktforskning om sjöfolk lagom till Släktforskardagarna 2017.


Vad gör er förening?

Till släktforskningens dag vill vi gärna uppmärksamma alla spännande aktiviteter som planeras av föreningarna på Rötter.

Via formuläret nedan får er förening möjlighet att kortfattat beskriva er aktivitet, ladda upp en bild och berätta när och var ni håller hus.


Presentation på Rötter

Er text kommer att publiceras i en artikel på Rötter, som kommer att vara indelad landskapsvis. Det blir då enkelt för de som är intresserade att få en överblick över det som händer i ens närhet. föreningarnas aktiviteter placeras därefter enligt den ordning de kommer in. Först kommer överst!

Tips: Tänk på att göra er rubrik så lockande som möjligt och använd gärna er fantasi så att rubrikerna skiljer sig från varandra. Till exempel rubriken "Öppet hus" kan kombineras med kompletterande information för att sticka ut, som "Öppet hus med forskarstöd" eller "Släktforskarstuga på hembygdsgården i xx".

Fyll i forumläret här!


Årets affischmall

Affischmallen för årets Släktforskningens dag finns i två storlekar, A3 och A4. Båda mallarna innehåller fält för textinformation om ert planerade arrangemang. Affischerna är högupplösta och är förinställda för att skrivas ut i A3-format alternativt A4-format.

Läs mer om vårt material till Släktforskningens dag och ladda ner affischmallen här!


Beställ material från förbundet

Beställning av böcker och skivor till Släktforskningens dag behöver förbundskansliet få in senast den 10 mars för att garantera leverans i tid. Ordern läggs med fördel direkt i Rötterbokhandeln eller mejlas till bokhandeln.

Notera att broschyrer endast kan beställas via e-post, med önskat antal, till bokhandeln@genealogi.se.

Följande broschyrer tillhandahålls alla föreningar kostnadsfritt av förbundet:

  •    Upptäck din egen historia, med ifyllbar antavla.
  •    Börja släktforska
  •    Broschyr om DNA-släktforskning
  •    Produktblad Rötterbokhandeln (pdf för utskrift)
  •    Gravstensinventeringen
  •    Förbundets vykort (max 50 per förening)


Meddela vid beställningen hur mycket material ni behöver, men vi tillämpar en viss begränsning för att materialet ska räcka till alla och kunna skickas med posten (under 2 kg).


Sveriges Släktforskarförbund
Anderstorpsvägen 16, 171 54 Solna
info@genealogi.se | www.genealogi.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!