Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

E-Nytt januari 2017

Distriktets kartläggning av den primära hörselrehabiliteringen är klar

Strax innan jul släppte Hörselskadades distrikt i Stockholms län rapporten Primär hörselrehabilitering i Stockholms län.
Kartläggningen syftar till att beskriva hur den primära hörselrehabiliteringen i Stockholms län är organiserad och styrs, samt hur den praktiska verksamheten bedrivs och följs upp.

– Under arbetet med kartläggningen blev den största utmaningen att få fram statistik ur landstingets interna databaser. Det är en förbättringspunkt vi pekar på i rapporten, att publika källor och öppna jämförelser är en förutsättning för att ett Vårdvalssystem ska kunna följas upp och för att de som söker vård ska kunna göra informerade och medvetna val, säger Sara Tunlid, författare till rapporten och utredare på distriktet.

Läs rapporten här!


Lär dig mer om FN-konventionen!

Välkommen på seminariet: Vilken betydelse har FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning för vårt arbete?

Sedan 2009 är Sverige som stat bunden av FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Konventionen syftar till att stärka de mänskliga rättigheterna för personer med funktionsnedsättning. Men vad betyder konventionen för vårt arbete och hur kan den användas? Om detta föreläser Lars Lindberg, som förutom att vara vice ordförande i distriktet även arbetar i ett projekt om konventionen.

Tid: 1 februari, kl. 18.00-18.45
Plats: Hörselskadades distrikt, Södra Långgatan 21 i Solna
Anmälan: Vill du ha smörgås? Anmäl till kansli@distriktet.info eller 08-702 30 50, senast den 30 januari


Kurs i politisk opinionsbildning

Under två kvällar, 8 februari och 1 mars, håller distriktet kurs i politisk opinionsbildning.
Kursen riktar sig till dig som är eller vill bli föreningsaktiv. Under kursen kommer vi bland annat att svara på följande frågor:

• Hur bedriver man påverkansarbete?

• Hur fungerar en kommun?

• Vad ska man tänka på när man tar kontakt med politiker?

Tid: 8 februari och 1 mars, kl. 18.00-20.00
Plats: Hörselskadades distrikt, Södra Långgatan 21 i Solna
Anmälan: Senast den 1 februari till kansli@distriktet.info, eller 08-702 30 50

Läs mer om kursen här!


Nymedlemsträff i februari

Har du blivit medlem i HRF någon gång under de senaste två åren? Om ja så är du välkommen på nymedlemsträff för att få mer info om HRF, distriktet och hörselvården i Stockholms län.
Tid: 16 februari, kl. 18-20
Plats: Hörselskadades distrikt, Södra Långgatan 21 i Solna
Anmälan: kansli@distriktet.info


Socialstyrelsens utvärdering av Fritt val

Innan jul gick Socialstyrelsen ut med sin rapport Utvärdering och konsekvensanalys av fritt val av hjälpmedel. De pekar i rapporten på att Fritt val inom hörselområdet kräver särskild uppmärksamhet, då det kombineras med Vårdval. De uppmärksammar även att valfriheten inom hörselområdet begränsas av att det finns ett fåtal aktörer som både äger hörselmottagningar och tillverkar hörapparater. 
Läs mer här!

Vårmöte den 25/1

Den 25 januari är det dags för distriktets vårmöte. 
Föreningarna, UHiS och Text- och tolkrådet har rätt att utse och delta med två representanter vardera. Distriktsstyrelsen, Valberedningen, revisorerna och representanter från Stockholms läns landsting är också välkomna.
För mer info kontakta kansli@distriktet.info


Dags att söka projektstöd!

Nu börjar det bli dags att söka Projektstöd för verksamhetsutveckling! Vi vill ha in era ansökningar senast den 31 mars, och innan dess måste ni ha skickat er ansökan till Cecilia eller Ulla på distriktskansliet så att de kan kolla att ni inte har missat något i ansökan.

Läs mer om Projektstöd för verksamhetsutveckling här!


Ny kommunikationsstrategi och verksamhetsplan

Under distriktsstyrelsens möte den 11 januari klubbades distriktets kommunikationsstrategi och verksamhetsplan igenom. Som föreningsaktiv kan du ta del av dessa dokument på distriktets hemsida, dock är dokumenten lösenordskyddade. Kontakta kansliet för lösenord!


Läs mer om Hörselskadades distrikt i Stockholms län på hemsidan och på Facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hörselskadades distrikt i Stockholms län och har meddelat att du vill ha nyhetsbrevet. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!