APRIL 2011
                Kan du inte se bilderna i mailet? Läs mailet som webbsida »

Rekonditionerade IBC-containers
ger stora vinster!

 
Jämfört med nytillverkning resulterar rekonditionering och återanvändning av IBC-containers i besparingar för miljön.
Därtill kommer de mycket stora ekonomiska vinsterna.

 
 
 

Författaren och forskaren Urmat Makulow pekar i en KTH-uppsats på de betydande miljövinster som rekonditionering av IBC-containers innebär. En återanvänd container resulterar i över fyrtio gånger mindre koldioxid-utsläpp (CO2) än en nytillverkad. Transporten inräknad!
Men inte bara miljövinsterna är betydande! Också de ekonomiska aspekterna tål att räknas på! Med en besparing som motsvarar upp till halva kostnaden för en ny IBC, framstår återanvändning som ett självklart val för företag och verksamheter som vill spara såväl pengar som miljö.



Rätt partner skapar de rätta förutsättningarna
För att kunna tillvarata de ekonomiska och miljömässiga vinsterna – och göra det på ett effektivt och korrekt sätt – visar erfarenheter att samarbete med en helhetsleverantör lönar sig. Det vill säga en aktör som kan hantera hela kedjan – från inköp och bortforsling av kundens IBC-containers, rengöring, ev skrotning, destruktion av restprodukter och återinsättning på marknaden, till framtagande av alla frakthandlingar och övriga dokument som myndigheter och regelverk kräver.
 

Vinster i alla led
I resonemanget ovan är fokus lagt på vinsterna som företag inom t.ex. kemi, livsmedel, process- och läkemedelsindustri kan uppnå som ett resultat av ansvarsfull och professionell rekonditionering. Men även för kommun, landsting och miljökonsulter kan All-emballages sakkunskap bidra till vinster och fördelar.
I kommande nyhetsbrev kommer vi att redogöra för hur olika branscher och företag, konsulter, kommunala inrättningar, myndigheter m.fl., hanterar frågorna kring bl.a. IBC och återanvändning, tillsammans med oss.




 


 

Nyheter i TANKARNA är ett digitalt nyhetsbrev från Nordens största företag inom området rekonditionering av IBC-containers. Utöver rekonditionering och återanvändning byter vi även ut begagnade, defekta eller ersättningspliktiga containerdelar mot nya. Vidare anpassar vi IBC:n efter dina önskemål, samt förstås; hämtar, lämnar och ser till att alla nödvändiga miljödokument görs tillgängliga. Med Nyheter i TANKARNA återkommer vi löpande med nyheter, fakta och intressanta reportage som rör IBC i synnerhet och ditt och vårt gemensamma miljöarbete i allmänhet.

Jonas Esping
VD, All-emballage AB



 

Är du inte rätt person för vårt nyhetsbrev men känner personer som är det? Vidarebefordra gärna detta mail till rätt person.
Eller är inte du ursprunglig mottagare av detta nyhetsbrev, men gärna vill ta del av fler IBC-nyheter i framtiden?
Prenumerera på nyhetsbrevet »



 
 

All-emballage AB är Nordens största aktör inom området rekonditionering av IBC-containers. Bara i fjol hanterade vi över 40.000 IBC i vår moderna anläggning i Jordbro, utanför Stockholm. Specialutbildad och kunnig personal – både i anläggningen och ute på fältet – är en garanti för att varje återanvänd IBC-container blir ett plus i kundens resultaträkning. I vår presentationstrycksak ”Rena fakta om rekonditionering av integrerade IBC-containers” kan du läsa mer.

        



All-emballage AB
Lagervägen 4
136 50 HANINGE
Tel 08–500 128 08

info@allemballage.se



Ointresserad av fler IBC-nyheter? Avanmäl dig här »


 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!