Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

April 2011
 

 

 

 

Strandrensning imorgon lördag!

Nu är det dags för strandrensning längs hela Strandbadens kuststräcka, lördagen den 16 april med reservdag söndagen den 17 april ifall det blir extremt väder (lite regn och blåst räknas inte). Vi fokuserar på skräp och annat som blåst upp på stranden under höst- och vårstormar. Förra året var vi inte mer än en handfull personer - det hade varit roligt om fler engagerade sig i allas angelägenhet. Städar vi inte får man ligga och sola bland gamla plastpåsar och mjölkpaket till sommaren. 
Samling kl 10.00 nedanför Örestrand. Vi har lånat plockpinnar och sopsäckar från kommunen som man med fördel använder.
Kontaktperson i Strandgruppen för aktiviteten är Jens Gislev, Smögengatan 4, Tel 042-34 10 99, Mobil 070-203 56 71, E-post jens.gislev@telia.com.

Nya ansikten i styrelsen
Vi välkomnar Edvardas Lelius och Åsa Meijer till Strandbadens Byaförenings styrelse efter att de valdes in vid årsmötet den 6 april. Vi hoppas att de kan tillföra både energi och nya idéer i vår strävan att göra Strandbaden ännu bättre!
Här hittar ni styrelsens nya sammansättning och kontaktuppgifter.

Valborgsfirande på Örestrand

18.00 Vårbuffé (bord bokas på Örestrand, 042-34 00 76 eller info@orestrand.se)
20.00 Konsert, Ingemar Olsson med band
21.00 Våren sjungs in av Höganäs Manskör. Vårtalare Ola Pålsson, kyrkoherde Höganäs församling

På gång i Strandbaden
Vi tänkte med denna avdelning av nyhetsbrevet uppdatera er om vad som händer här i Strandbaden i ett mindre kalendarium. Har du något som saknas och ska finnas med här så hör av dig till oss. 

Konstrundan den 22 april-1 maj. I Strandbaden hittar ni Sonja E. M. Andersson, Smögengatan 9. Se www.konstrundan.nu   
Korpen arrangerar tipspromenader med start i Strandbaden. Datumen som gäller är söndagen 22/4 april och sön 8/5. Se www.hoganaskorpen.se    
Höganäs Tennisklubb har städdag långfredag 22 april kl 9-15. Se www.hoganastk.se    
     
     


 

Polisen kollar fartsyndare

Trafikpolisen i Helsingborg meddelar att de under våren kommer att fortsätta bevaka trafiken på väg 111 med mobila fartkameror. Enligt regelverket sätts dock en varningsskylt upp innan kameran, så att alla får en chans att anpassa hastigheten.

20 nya hus i Strandbaden
Posten har godkänt flytten av ytterligare ca 20 fastigheter i södra delarna av Strandbaden från 26339 Höganäs till 26358 Strandbaden. De som är berörda har fått brev av posten i början av denna vecka. Vi har senaste dagarna kontaktat Eniro.se om att de får se till att uppdatera sina register fortast möjligt. För närvarande bor många fortfarande i Nyhamnsläge. Hitta.se var tidigt ute och har visat rätt information för hela Strandbaden sedan en längre tid.

Grannar mot brott 
Grannar mot brott är ett kostnadsfritt nätverk där Länsförsäkringar Skåne tillsammans med dig, polisen och den lokala räddningstjänsten jobbar för ett tryggt och säkert boende.  Strandbadens Byaförening sköter viss samordning och igångsättning av områdena men delegerar ansvaret på en person boende i området. Anmäl din medverkan.

Fiber i Strandbaden
Om du inte anmält ditt intresse för fiber ännu kan du göra det här:
på vår hemsida. Vill du engagera dig lite extra i frågan (t.ex. knacka dörr) så var vänlig och kontakta någon i styrelsen. 

Bygg 111 Östra Nu
Har du skrivit på uppropet för att väg 111 ska få en dragning öster om Strandbaden? Du gör detta på: www.bygg111ostra.nu, nu hittar du även kampanjen på Facebook här.

 
 


Gynna nyhetsbrevets sponsorer!

 

 

 

Du får detta nyhetsbrev för att du har någon slags anknytning till Strandbaden och Strandbadens Byaförening.
Om du vill anmäla aller avsluta en prenumeration klicka här. Adressuppdatering till föreningen gör du här.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!